طرز تهیه حلوا گاجار برای 4 نفر (حلوا هویج هندی)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

یکی از محبوب ترین دسر های هندی حلوا گاجار یا همان حلوای هویج است. برای تهیه این حلوا روش های متفاوتی وجود دارد. اما من در این مطلب ساده ترین راه ممکن برای درست کردن این دسر خوشمزه را به شما معرفی می کنم. در صورت تمایل از طرز تهیه پانی پوری هندی و طرز تهیه بوندی لادو که از دسر های معروف هند می باشند نیز بازدید نمایید.

مطالب پیشنهادی: طرز تهیه حلوای هویج

طرز تهیه حلوا گاجار هندی

کلمه حلوا ریشه ای عربی داشته و به معنی «شیرین» است. پس می توان از ترکیب عدس، غلات و انواع سبزیجات با شکر حلوا درست کرد. البته همان طور که پیش از این هم اشاره کرده ام حلوا گاجار هندی با هویج درست می شود. این حلوا برخلاف باور عامه مردم با روغن کنجد درست نشده و دستوری کاملا متفاوت با سایر حلوا ها دارد. با من و مجله «مینویسم» در طرز تهیه این حلوا همراه باشید.

مواد اولیه برای تهیه حلوا گاجار برای 4 نفر

مواد لازم مقدار
هویج رنده شده 9 فنجان
کره داغ شده 6 قاشق غذاخوری
پودر هل 2 قاشق چای خوری
شیر غلیظ شده 400 گرم
شکر به میزان لازم
بادام هندی 1/3 فنجان
کشمش طلایی 1/3 فنجان

دستور پخت حلوای گاجار، دسر هندی

 

  1. کره را ذوب کنید

    6 قاشق کره را درون تابه ای بزرگ و محکم آب کنید و هویج های رنده شده را اضافه کنید. هویج ها باید با دمای کم درون کره تفت داده شوند. تا جاییکه بافت شان نرم و سبک شود. دائم ترکیب کره و هویج را هم بزنید.

  2. شیر را اضافه کنید

    400 گرم شیر غلیظ شده شیرین را اضافه کنید. (ترکیب شیر با خامه می شود شیر غلیظ یا شیر سنگین) و خوب هم بزنید.

  3. باقی مواد را اضافه کنید

    پودر هل، کشمش و بادام هندی را اضافه کنید. ترکیب را هم زده و با شعله کم به آن دما دهید. این ترکیب باید آنقدر دما ببیند که کم کم آبش را از دست داده و غلیظ تر شود.

  4. نحوه سرو حلوا گاجار

    پس از غلیظ شدن حلوای هویج شما آماده است. شما می توانید این دسر را داغ، گرم و یا حتی سرد سرو کنید.

نکات طلایی در تهیه حلوای گاجا

  • خیلی مهم است که هویج های شما در این دسر با کیفیت باشند. بنابراین هویج های آبدار و شیرین بخرید که به راحتی رنده می شوند.
  • می توانید به جای رنده کردن هویج ها از میکسر هم استفاده کنید. درهر دو صورت باید هویج ها را خیلی خوب با کره ترکیب کنید.
  • به جای هویج های درشت که بافتی چوبی دارند از هویج های ریز و ترد استفاده کنید.
  • فراموش نکنید که حلوای هیج حتما باید دائما هم زده شود و حتما درون تابه پخته شود. اگر ترکیب هویج و شیر را به نزنید خیلی زود ته گرفته و رنگ شان به قهوه ای تغییر می کند.
  • بهترین ظرف برای درست کردن گاجار یا حلوای هویج تابه ای آهنی با کفی ضخیم است یا ماهی تابه ووک که عمق زیادی دارد.  
  • برای بیشتر کردن مقدار حلوا کافی است میزان مواد اولیه را 2 تا 3 برابر کنید.  
نظرات