طرز تهیه گوزلمه اسفناج ترکیه خوشمزه + نکات طلایی
گوزلمه؛ غذایی لقمه ای و اصالتا برای ترکیه می باشد. گوزلمه در واژگان ترکیه ای به معنی منتظر نباش است و دلیل نامگذاری غذای گوزلمه نیز به این دلیل است که برای تهیه این غذا نیاز به زمان زیادی نداریم و سریع آماده می شود. در ادامه این پست آموزش آشپزی مینویسم طرز تهیه گوزلمه را می آموزید.
طرز تهیه گوزلمه ترکی
گوزلمه ترکیه را در این مقاله بیاموزید و بعد از تهیه کردن گوزلمه، مهمان هایتان را سورپرایز کنید.
مطالب پیشنهادی : روش تهیه دوروم ترکیه ای
مواد لازم برای گوزلمه
اسفناج | 2 کیلوگرم |
آرد | به میزان لازم |
پولبیبر | به میزان لازم |
روغن مایع | به میزان لازم |
ادویه کاری | به میزان لازم |
آب | 3 لیوان |
پیاز | 4 عدد متوسط |
روغن مایع برای خمیر گوزلمه | 3 قاشق غذاخوری |
پودر خمیر مایه فوری | 20 گرم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
کره | به میزان لازم |
فلفل تازه قرمز | 4 عدد |
دستور پخت گوزلمه
زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 30 دقیقه
- آماده کردن اسفناج
اسفناج را پاک کرده و ساطوری ریز خرد می کنیم.
- خرد کردن پیاز
پیاز را پوست کرده و می شوییم و ریز خرد می کنیم و در ظرفی می ریزیم تا برای تهیه گوزلمه آماده باشد.
- خرد کردن فلفل تازه قرمز
بعد از شستن فلفل تازه، به شکل نگینی و ریز خرد می کنیم.
- تهیه خمیر گوزلمه
برای تهیه گوزلمه، آب را در کاسه ای می ریزیم.
- ریختن روغن مایع
روغن مایع را به آب اضافه کرده و هم می زنیم.
- اضافه کردن نمک
نصف قاشق چایخوری نمک را به مواد خمیر گوزلمه اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم.
- اضافه کردن پودر خمیر مایه فوری
پودر خمیر مایه فوری را به مواد بالا اضافه می کنیم.
- اضافه کردن آرد
آرد را طی چند مرحله به مواد قبلی گوزلمه اضافه کرده و به خوبی هم می زنیم.
- ورز دادن خمیر
خمیر گوزلمه را روی سطح صاف آردپاشی شده قرار می دهیم و با دست ورز می دهیم تا منسجم و یکدست شود.
- استراحت دادن خمیر گوزلمه
این خمیر بالا را در کاسه ای که کمی چرب شده است قرار می دهیم. سپس روی کاسه سلفون می کشیم و در جایی گرم قرار می دهیم تا حجم خمیر تقریبا دو برابر شود.
- تفت دادن پیاز
در تابه ای کمی روغن ریخته و پیاز را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
- ریختن ادویه
در این مرحله از طرز تهیه گوزلمه، زردچوبه، پولبیبر، ادویه کاری و فلفل سیاه را به مواد بالا اضافه می کنیم و هم می زنیم تا ادویه ها به همراه پیاز تفت بخورد.
- اضافه کردن اسفناج
اسفناج خرد شده را به مواد قبلی گوزلمه اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
- ریختن فلفل تازه قرمز
حال فلفل تازه خرد شده را می ریزیم و هم می زنیم. بعد از اینکه این مواد گوزلمه یکدست شد و به خوبی تفت خورد، از روی حرارت بر می داریم.
- تهیه گوزلمه
روی سطح صافی را آرد پاشی کرده و خمیر را روی آن قرار می دهیم و بعد از 5 دقیقه ورز دادن به چند قسمت تقسیم می کنیم و هر قسمت را روی این سطح صاف قرار داده و با وردنه صاف می کنیم.
- ریختن مخلوط اسفناج
بعد از اینکه خمیر به شکل دایره ای و به ضخامت کم در آمد، مواد گوزلمه را در یک طرف آن می ریزیم و طرف دیگر خمیر را روی مواد گوزلمه قرار می دهیم و لبه های خمیر را به هم می چسبانیم.
- سرخ کردن گوزلمه
در تابه ای مقداری روغن ریخته و گوزلمه ها را در روغن داغ شده می اندازیم تا سرخ شود.
- اضافه کردن کره
در آخر هر گوزلمه سرخ شده را به کره ذوب شده آغشته کرده و نوش جان کنید.
نکات مهم در تهیه گوزلمه ترکی
- توجه کنید که پودر خمیر مایه فوری نیازی به عمل آوری ندارد.
- در برخی رسپی ها کمی پنیر دلخواه در مواد گوزلمه می ریزند که طعم گوزلمه پنیر متفاوت می شود.
- می توانید فلفل دلمه ای را جایگزین فلفل تازه کنید تا طعم گوزلمه متفاوت شود.
- اگر زمان کافی برای تهیه گوزلمه نداشتید، خمیر یوفکا را جایگزین خمیر بالا کنید.
- مواد میانی گوزلمه قابل تغییر و اختیاری است.
- برای تهیه گوزلمه سیب زمینی لازم است در مواد میانی گوزلمه از سیب زمینی آبپز استفاده کنید.
- همچنین برای تهیه گوزلمه گوشت و گوزلمه پنیری به ترتیب گوشت چرخ کرده سرخ شده و پنیر را به مواد میانی گوزلمه اضافه می کنند.