طرز تهیه گوزلمه اسفناج ترکیه خوشمزه + نکات طلایی
ناشر: مینویسم (minevisam.ir)
نویسنده: پناه رمضانی
تاریخ انتشار: 11 نوامبر 2022
تماس با ما: ارسال پیام
    گوزلمه؛ غذایی لقمه ای و اصالتا برای ترکیه می باشد. گوزلمه در واژگان ترکیه ای به معنی منتظر نباش است و دلیل نامگذاری غذای گوزلمه نیز به این دلیل است که برای تهیه این غذا نیاز به زمان زیادی نداریم و سریع آماده می شود. در ادامه این پست آموزش آشپزی مینویسم طرز تهیه گوزلمه را می آموزید.
طرز تهیه گوزلمه ترکی
گوزلمه ترکیه را در این مقاله بیاموزید و بعد از تهیه کردن گوزلمه، مهمان هایتان را سورپرایز کنید.
مطالب پیشنهادی : روش تهیه دوروم ترکیه ای
مواد لازم برای گوزلمه
| اسفناج | 2 کیلوگرم | 
| آرد | به میزان لازم | 
| پولبیبر | به میزان لازم | 
| روغن مایع | به میزان لازم | 
| ادویه کاری | به میزان لازم | 
| آب | 3 لیوان | 
| پیاز | 4 عدد متوسط | 
| روغن مایع برای خمیر گوزلمه | 3 قاشق غذاخوری | 
| پودر خمیر مایه فوری | 20 گرم | 
| نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم | 
| کره | به میزان لازم | 
| فلفل تازه قرمز | 4 عدد | 
دستور پخت گوزلمه
زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 30 دقیقه
- آماده کردن اسفناج 
اسفناج را پاک کرده و ساطوری ریز خرد می کنیم.
 - خرد کردن پیاز 
پیاز را پوست کرده و می شوییم و ریز خرد می کنیم و در ظرفی می ریزیم تا برای تهیه گوزلمه آماده باشد.
 - خرد کردن فلفل تازه قرمز 
بعد از شستن فلفل تازه، به شکل نگینی و ریز خرد می کنیم.
 - تهیه خمیر گوزلمه 
برای تهیه گوزلمه، آب را در کاسه ای می ریزیم.
 - ریختن روغن مایع 
روغن مایع را به آب اضافه کرده و هم می زنیم.
 - اضافه کردن نمک 
نصف قاشق چایخوری نمک را به مواد خمیر گوزلمه اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم.
 - اضافه کردن پودر خمیر مایه فوری 
پودر خمیر مایه فوری را به مواد بالا اضافه می کنیم.
 - اضافه کردن آرد 
آرد را طی چند مرحله به مواد قبلی گوزلمه اضافه کرده و به خوبی هم می زنیم.
 - ورز دادن خمیر 
خمیر گوزلمه را روی سطح صاف آردپاشی شده قرار می دهیم و با دست ورز می دهیم تا منسجم و یکدست شود.
 - استراحت دادن خمیر گوزلمه 
این خمیر بالا را در کاسه ای که کمی چرب شده است قرار می دهیم. سپس روی کاسه سلفون می کشیم و در جایی گرم قرار می دهیم تا حجم خمیر تقریبا دو برابر شود.
 - تفت دادن پیاز 
در تابه ای کمی روغن ریخته و پیاز را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
 - ریختن ادویه 
در این مرحله از طرز تهیه گوزلمه، زردچوبه، پولبیبر، ادویه کاری و فلفل سیاه را به مواد بالا اضافه می کنیم و هم می زنیم تا ادویه ها به همراه پیاز تفت بخورد.
 - اضافه کردن اسفناج 
اسفناج خرد شده را به مواد قبلی گوزلمه اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
 - ریختن فلفل تازه قرمز 
حال فلفل تازه خرد شده را می ریزیم و هم می زنیم. بعد از اینکه این مواد گوزلمه یکدست شد و به خوبی تفت خورد، از روی حرارت بر می داریم.
 - تهیه گوزلمه 
روی سطح صافی را آرد پاشی کرده و خمیر را روی آن قرار می دهیم و بعد از 5 دقیقه ورز دادن به چند قسمت تقسیم می کنیم و هر قسمت را روی این سطح صاف قرار داده و با وردنه صاف می کنیم.
 - ریختن مخلوط اسفناج 
بعد از اینکه خمیر به شکل دایره ای و به ضخامت کم در آمد، مواد گوزلمه را در یک طرف آن می ریزیم و طرف دیگر خمیر را روی مواد گوزلمه قرار می دهیم و لبه های خمیر را به هم می چسبانیم.
 - سرخ کردن گوزلمه 
در تابه ای مقداری روغن ریخته و گوزلمه ها را در روغن داغ شده می اندازیم تا سرخ شود.
 - اضافه کردن کره 
در آخر هر گوزلمه سرخ شده را به کره ذوب شده آغشته کرده و نوش جان کنید.
 

نکات مهم در تهیه گوزلمه ترکی
- توجه کنید که پودر خمیر مایه فوری نیازی به عمل آوری ندارد.
 - در برخی رسپی ها کمی پنیر دلخواه در مواد گوزلمه می ریزند که طعم گوزلمه پنیر متفاوت می شود.
 - می توانید فلفل دلمه ای را جایگزین فلفل تازه کنید تا طعم گوزلمه متفاوت شود.
 - اگر زمان کافی برای تهیه گوزلمه نداشتید، خمیر یوفکا را جایگزین خمیر بالا کنید.
 - مواد میانی گوزلمه قابل تغییر و اختیاری است.
 - برای تهیه گوزلمه سیب زمینی لازم است در مواد میانی گوزلمه از سیب زمینی آبپز استفاده کنید.
 - همچنین برای تهیه گوزلمه گوشت و گوزلمه پنیری به ترتیب گوشت چرخ کرده سرخ شده و پنیر را به مواد میانی گوزلمه اضافه می کنند.