طرز تهیه گوزلمه اسفناج ترکیه خوشمزه + نکات طلایی

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

گوزلمه؛ غذایی لقمه ای و اصالتا برای ترکیه می باشد. گوزلمه در واژگان ترکیه ای به معنی منتظر نباش است و دلیل نامگذاری غذای گوزلمه نیز به این دلیل است که برای تهیه این غذا نیاز به زمان زیادی نداریم و سریع آماده می شود. در ادامه این پست آموزش آشپزی مینویسم طرز تهیه گوزلمه را می آموزید.

طرز تهیه گوزلمه ترکی

گوزلمه ترکیه را در این مقاله بیاموزید و بعد از تهیه کردن گوزلمه، مهمان هایتان را سورپرایز کنید.

مطالب پیشنهادی : روش تهیه دوروم ترکیه ای

مراحل تهیه چند دسر ترکیه ای

مواد لازم برای گوزلمه

اسفناج2 کیلوگرم
آردبه میزان لازم
پولبیبربه میزان لازم
روغن مایعبه میزان لازم
ادویه کاریبه میزان لازم
آب3 لیوان
پیاز4 عدد متوسط
روغن مایع برای خمیر گوزلمه3 قاشق غذاخوری
پودر خمیر مایه فوری20 گرم
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
کرهبه میزان لازم
فلفل تازه قرمز4 عدد

دستور پخت گوزلمه

زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 30 دقیقه

  1. آماده کردن اسفناج

    اسفناج را پاک کرده و ساطوری ریز خرد می کنیم.

  2. خرد کردن پیاز

    پیاز را پوست کرده و می شوییم و ریز خرد می کنیم و در ظرفی می ریزیم تا برای تهیه گوزلمه آماده باشد.

  3. خرد کردن فلفل تازه قرمز

    بعد از شستن فلفل تازه، به شکل نگینی و ریز خرد می کنیم.

  4. تهیه خمیر گوزلمه

    برای تهیه گوزلمه، آب را در کاسه ای می ریزیم.

  5. ریختن روغن مایع

    روغن مایع را به آب اضافه کرده و هم می زنیم.

  6. اضافه کردن نمک

    نصف قاشق چایخوری نمک را به مواد خمیر گوزلمه اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم.

  7. اضافه کردن پودر خمیر مایه فوری

    پودر خمیر مایه فوری را به مواد بالا اضافه می کنیم.

  8. اضافه کردن آرد

    آرد را طی چند مرحله به مواد قبلی گوزلمه اضافه کرده و به خوبی هم می زنیم.

  9. ورز دادن خمیر

    خمیر گوزلمه را روی سطح صاف آردپاشی شده قرار می دهیم و با دست ورز می دهیم تا منسجم و یکدست شود.

  10. استراحت دادن خمیر گوزلمه

    این خمیر بالا را در کاسه ای که کمی چرب شده است قرار می دهیم. سپس روی کاسه سلفون می کشیم و در جایی گرم قرار می دهیم تا حجم خمیر تقریبا دو برابر شود.

  11. تفت دادن پیاز

    در تابه ای کمی روغن ریخته و پیاز را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم.

  12. ریختن ادویه

    در این مرحله از طرز تهیه گوزلمه، زردچوبه، پولبیبر، ادویه کاری و فلفل سیاه را به مواد بالا اضافه می کنیم و هم می زنیم تا ادویه ها به همراه پیاز تفت بخورد.

  13. اضافه کردن اسفناج

    اسفناج خرد شده را به مواد قبلی گوزلمه اضافه می کنیم و تفت می دهیم.

  14. ریختن فلفل تازه قرمز

    حال فلفل تازه خرد شده را می ریزیم و هم می زنیم. بعد از اینکه این مواد گوزلمه یکدست شد و به خوبی تفت خورد، از روی حرارت بر می داریم.

  15. تهیه گوزلمه

    روی سطح صافی را آرد پاشی کرده و خمیر را روی آن قرار می دهیم و بعد از 5 دقیقه ورز دادن به چند قسمت تقسیم می کنیم و هر قسمت را روی این سطح صاف قرار داده و با وردنه صاف می کنیم.

  16. ریختن مخلوط اسفناج

    بعد از اینکه خمیر به شکل دایره ای و به ضخامت کم در آمد، مواد گوزلمه را در یک طرف آن می ریزیم و طرف دیگر خمیر را روی مواد گوزلمه قرار می دهیم و لبه های خمیر را به هم می چسبانیم.

  17. سرخ کردن گوزلمه

    در تابه ای مقداری روغن ریخته و گوزلمه ها را در روغن داغ شده می اندازیم تا سرخ شود.

  18. اضافه کردن کره

    در آخر هر گوزلمه سرخ شده را به کره ذوب شده آغشته کرده و نوش جان کنید.

گوزلمه غذای ترکی
طرز تهیه گوزلمه ترکیه

نکات مهم در تهیه گوزلمه ترکی

  • توجه کنید که پودر خمیر مایه فوری نیازی به عمل آوری ندارد.
  • در برخی رسپی ها کمی پنیر دلخواه در مواد گوزلمه می ریزند که طعم گوزلمه پنیر متفاوت می شود.
  • می توانید فلفل دلمه ای را جایگزین فلفل تازه کنید تا طعم گوزلمه متفاوت شود.
  • اگر زمان کافی برای تهیه گوزلمه نداشتید، خمیر یوفکا را جایگزین خمیر بالا کنید.
  • مواد میانی گوزلمه قابل تغییر و اختیاری است.
  • برای تهیه گوزلمه سیب زمینی لازم است در مواد میانی گوزلمه از سیب زمینی آبپز استفاده کنید.
  • همچنین برای تهیه گوزلمه گوشت و گوزلمه پنیری به ترتیب گوشت چرخ کرده سرخ شده و پنیر را به مواد میانی گوزلمه اضافه می کنند.

دستور پخت بورک ترکیه ای با اسفناج

شیوه طبخ نان بازلاما ترکیه ای

نظرات