طرز تهیه پودر سیر خانگی
چگونه در منزل پودر سیر درست کنیم
برای تهیه یک پودر سیر خانگی خوب روش های مختلفی وجود دارد و میتوانید سیر ها را در آفتاب، جلوی پنکه، روی بخاری، دستگاه میوه خشک کن، توستر و یا در فر درست کنید. ترجیحا از فر استفاده کنید که هم در کوتاه ترین زمان تهیه میشود و هم جذب میکروب ندارد. به ازای هر یک بوته سیر یک قاشق پودر سیر بدست می آید.
مراحل طرز تهیه پودر سیر خانگی
- ابتدا ساقه های سیر را با چاقو بگیرید و بوته های سیر را داخل یک ظرف آب بیندازید.
- این کار باعث میشود تا پوست سیر ها به راحتی جدا شود.
- سپس سیر ها را حبه کرده و پوست آنها را بگیرید.
- بعد از پوست کردن، سیر ها را به کمک چاقو به ورقه ای نازک خرد کنید. سوزاندن پوست سیر فواید زیادی دارد، آن ها را دور نریزید.
- سعی کنید از سیرهای درشت تر استفاده کنید که راحت تر ورقه و خرد شود.
- می توانید با کمک رنده یا غذاساز و حتی چاقو نازک برش بزنید و داخل سبد بریزید.
- سیر های ورقه شده را روی یک پارچه تمیز بریزید تا آب اضافی آنها گرفته و خشک شود.
- داخل سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و ورقه های سیر را روی سینی بچینید.
- سینی را داخل فر با کمترین دما حدود 50 تا 80 درجه قرار دهید تا سیر ها خشک شوند.
- هر از گاهی سیر ها را به کمک چاقو پشت و رو کنید تا به خوبی خشک شوند.
- سپس سیر ها را از فر خارج کرده و اجازه بدهید تا خنک شوند.
- میتوانید سیر ها را به همین صورت در یک ظرف شیشه ای نگه داری کنید و در مواقع نیاز پودر کنید.
- مطمئن شوید سیرها کامل خشک شده باشند.
- سیر ها را درون یک آسیاب بریزید و پودر کنید.
- سپس پودر سیر ها را از یک الک رد کنید تا یکدست شوند.
- اگر قصد دارید سیر ها را در آفتاب خشک کنید میتوانید ورقه های خرد شده سیر را در سبد و یا آبکش بریزید و روی سبد توری بکشید تا گرد و خاک را به خود جذب نکند.
- زیر آفتاب غیر مستقیم قرار دهید، هر دو ساعت یک بار سیر ها را زیر و رو کنید تا رطوبت آن ها کشیده شود.
- این مرحله را باید چند بار انجام دهید. باید به مدت 2 روز در آفتاب قرار بگیرند تا خشک و حالت چیپسی پیدا کنند.
نکات مهم در تهیه پودر سیر
- اگر سیر ها خوب خشک نشوند به درستی آسیاب نمی شوند و حالت گلوله گلوله پیدا می کنند.
- خشک نشدن سیر باعث می شود که کپک بزند و روی طعم غذا ها تاثیر منفی دارد.
- شما می توانی سیر ها را داخل یک ظرف در بسته نگه داری کنید و هر موقع که لازم داشتید آسیاب کنید و بدین صورت عطر آن از بین نمی رود.
- ترجیحا سیر ها را لایه لایه خرد کنید تا زوتر خشک شوند.
- پودر سیر خالص چسبناک است پس میتوانید با کمی نمک مخلوط کنید.
- حتما کاغذ روغنی کف سینی بندازید تا هم سینی بو نگیرد و هم سیر ها به سینی نچسبد.
- سیر ها را دائم جابجا کنید تا یکدست خشک شود.
- هنگام خشک کردن سیر در فر یک قاشق لای در فر قرار بدهید یا درب فر را کمی باز بگذارید تا فر زیاد داغ نشود و رطوبت سیر ها خارج شود. اگر فر زیادی داغ شود باعث قهوه ای شدن رنگ سیرها میشود.
- وقتی سیرهای خشک شده را از جلوی آفتاب یا از داخل فر دراوردید، بعد از خنک شدن آنها را آسیاب کنید. درغیر این صورت رطوبت محیط را جذب کرده و نرم میشود .
- بعد از آسیاب کردن در ظرف شیشه ای با درب محکم بریزید و حتما در یخچال نگهداری کنید.
پودر سیر طیف گستردهای از مواد مغذی را شامل میشود، از جمله ویتامین C، آهن، کلسیم، پروتئین، فیبر و مقدار کمی سدیم و قند دارد. دارای آنتی اکسیدانها و ترکیبات ارگانیک مانند آلیسین است که فایدههای زیادی دارد.
فواید پودر سیر
کاهش کلسترول: سبب کاهش کلسترول و فشار خون میشود.
جلوگیری از سرطان: وجود آنتی اکسیدانهای مختلف در پودر سیر به کاهش استرس اکسیداتیو در بدن کمک میکند، التهاب را کاهش میدهد و از جهشهای سلولی سرطانی جلوگیری مینماید.
تقویت سیستم ایمنی بدن: وقتی سیر خشک میشود مقدار ویتامین C آن طور قابل ملاحظهای کاهش مییابد، بنابراین مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای موجود در آن هم افزایش مییابد و همین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
کمک به هضم غذا: اگر معده درد داشته باشید، برخی از ترکیبات ارگانی که در پودر سیر وجود دارد و همچنین فیبر و آهن موجود در آن یبوست را از بین میبرد.