طرز تهیه پودر سیر خانگی

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید
سیر یکی از مواد غذایی مفید و پرفایده در آشپزی است. پودر سیر از سیر خشک شده تهیه می شود و برتری های زیادی نسبت به سیر تازه دارد چون هنگامی که سیر را خشک می کنید، عمر مفید آن را به طور نمادین افزایش می دهید. پودر سیر طیف گسترده ای از مواد مغذی را شامل می شود. در مطالب گذشته درباره فواید و مضرات خوردن سیر قبل از خواب گفتیم. در ادامه این مطلب دستور تهیه پودر سیر خانگی ارائه شده است.

چگونه در منزل پودر سیر درست کنیم

برای تهیه یک پودر سیر خانگی خوب روش های مختلفی وجود دارد و میتوانید سیر ها را در آفتاب، جلوی پنکه، روی بخاری، دستگاه میوه خشک کن، توستر و یا در فر درست کنید. ترجیحا از فر استفاده کنید که هم در کوتاه ترین زمان تهیه میشود و هم جذب میکروب ندارد. به ازای هر یک بوته سیر یک قاشق پودر سیر بدست می آید.

 

مراحل طرز تهیه پودر سیر خانگی

  • ابتدا ساقه های سیر را با چاقو بگیرید و بوته های سیر را داخل یک ظرف آب بیندازید.
  • این کار باعث میشود تا پوست سیر ها به راحتی جدا شود.
  • سپس سیر ها را حبه کرده و پوست آنها را بگیرید.
  • بعد از پوست کردن، سیر ها را به کمک چاقو به ورقه ای نازک خرد کنید. سوزاندن پوست سیر فواید زیادی دارد، آن ها را دور نریزید.
  • سعی کنید از سیرهای درشت تر استفاده کنید که راحت تر ورقه و خرد شود.
طرز تهیه پودر سیر خانگی

طرز تهیه پودر سیر خانگی

  • می توانید با کمک رنده یا غذاساز و حتی چاقو نازک برش بزنید و داخل سبد بریزید.
  • سیر های ورقه شده را روی یک پارچه تمیز بریزید تا آب اضافی آنها گرفته و خشک شود.
  • داخل سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و ورقه های سیر را روی سینی بچینید.
  • سینی را داخل فر با کمترین دما حدود 50 تا 80 درجه قرار دهید تا سیر ها خشک شوند.
  • هر از گاهی سیر ها را به کمک چاقو پشت و رو کنید تا به خوبی خشک شوند.
  • سپس سیر ها را از فر خارج کرده و اجازه بدهید تا خنک شوند.
  • میتوانید سیر ها را به همین صورت در یک ظرف شیشه ای نگه داری کنید و در مواقع نیاز پودر کنید.
  • مطمئن شوید سیرها کامل خشک شده باشند.
  • سیر ها را درون یک آسیاب بریزید و پودر کنید.
  • سپس پودر سیر ها را از یک الک رد کنید تا یکدست شوند.
  • اگر قصد دارید سیر ها را در آفتاب خشک کنید میتوانید ورقه های خرد شده سیر را در سبد و یا آبکش بریزید و روی سبد توری بکشید تا گرد و خاک را به خود جذب نکند.
  • زیر آفتاب غیر مستقیم قرار دهید، هر دو ساعت یک بار سیر ها را زیر و رو کنید تا رطوبت آن ها کشیده شود.
  • این مرحله را باید چند بار انجام دهید. باید به مدت 2 روز در آفتاب قرار بگیرند تا خشک و حالت چیپسی پیدا کنند.

 

نکات مهم در تهیه پودر سیر

  • اگر سیر ها خوب خشک نشوند به درستی آسیاب نمی شوند و حالت گلوله گلوله پیدا می کنند.
  • خشک نشدن سیر باعث می شود که کپک بزند و روی طعم غذا ها تاثیر منفی دارد.
  • شما می توانی سیر ها را داخل یک ظرف در بسته نگه داری کنید و هر موقع که لازم داشتید آسیاب کنید و بدین صورت عطر آن از بین نمی رود.
  • ترجیحا سیر ها را لایه لایه خرد کنید تا زوتر خشک شوند.
  • پودر سیر خالص چسبناک است پس میتوانید با کمی نمک مخلوط کنید.
  • حتما کاغذ روغنی کف سینی بندازید تا هم سینی بو نگیرد و هم سیر ها به سینی نچسبد.
  • سیر ها را دائم جابجا کنید تا یکدست خشک شود.
  • هنگام خشک کردن سیر در فر یک قاشق لای در فر قرار بدهید یا درب فر را کمی باز بگذارید تا فر زیاد داغ نشود و رطوبت سیر ها خارج شود. اگر فر زیادی داغ شود باعث قهوه ای شدن رنگ سیرها میشود.
  • وقتی سیرهای خشک شده را از جلوی آفتاب یا از داخل فر دراوردید، بعد از خنک شدن آنها را آسیاب کنید. درغیر این صورت رطوبت محیط را جذب کرده و نرم میشود .
  • بعد از آسیاب کردن در ظرف شیشه ای با درب محکم بریزید و حتما در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه پودر سیر خانگی

طرز تهیه پودر سیر خانگی

پودر سیر طیف گسترده‌ای از مواد مغذی را شامل می‌شود، از جمله ویتامین C، آهن، کلسیم، پروتئین، فیبر و مقدار کمی سدیم و قند دارد. دارای آنتی اکسیدان‌ها و ترکیبات ارگانیک مانند آلیسین است که فایده‌های زیادی دارد.

 

فواید پودر سیر

کاهش کلسترول: سبب کاهش کلسترول و فشار خون می‌شود.
جلوگیری از سرطان: وجود آنتی اکسیدان‌های مختلف در پودر سیر به کاهش استرس اکسیداتیو در بدن کمک می‌کند، التهاب را کاهش می‌دهد و از جهش‌های سلولی سرطانی جلوگیری می‌نماید.
تقویت سیستم ایمنی بدن: وقتی سیر خشک می‌شود مقدار ویتامین C آن طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌یابد، بنابراین مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن هم افزایش می‌یابد و همین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.
کمک به هضم غذا: اگر معده درد داشته باشید، برخی از ترکیبات ارگانی که در پودر سیر وجود دارد و همچنین فیبر و آهن موجود در آن یبوست را از بین می‌برد.

نظرات