طرز تهیه پانی پوری هندی؛ برای 5 نفر مرحله به مرحله

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

پانی پوری یکی از بهترین غذاهای هندی است. تقریبا هر کس که این غذا را بچشد عاشقش می شود؛ بچه و بزرگسال هم ندارد! در هند که باشید گوشه و کنار هر خیابانی پانی پوری می فروشند، البته شک دارم این پانی پوری به اندازه نمونه های خانگی تمیز و سالم باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم طرز تهیه پانی پوری هندی؛ برای 5 نفر را بطور مرحله به مرحله به شم آموزش دهیم.

مطالب پیشنهادی: طرز تهیه شیرینی بوندی لادو هندی

طرز تهیه پانی پوری هندی

در واقع پانی در هندی به معنای آب است. این آب می تواند ترش، شور و یا حتی شیرین باشد. پوری هم به معنای نان های پف کرده ای است که ترد و تو خالی باشند. این پوری های توخالی با ماسالا پر می شوند. این مواد ترکیبی از ماسالای آماده، سیب زمینی آب پز، لوبیای سیاه یا عدس مونگ است که بخار پز شده است. پس با گذاشتن پانی پوری در دهانتان در آن واحد هم تردی قسمت های بیرونی نان را حس خواهید کرد هم نرمی ترکیب سیب زمینی و عدس. اگر شما هم عاشق این غذا شده اید همراه باشید تا طرز تهیه این غذای خوشمزه را یاد بگیرید.

مطالب پیشنهادی: طرز تهیه سه غذای چینی با مرغ و سبزیجات

مواد لازم برای تهیه پانی پوری هندی برای 5 نفر

  • مواد لازم برای پر کردن داخل پوری (نان) :
موادمقدار
پوری یا نان مخصوص آماده40 تا 50 عدد
پیاز قرمز خرد شدهنصف فنجان
نخود سیاه یا عدس مونگنصف فنجان
سیب زمینی کوچک که آب پز شده2 عدد
نمکبه میزان لازم
برگ گشنیز خورد شد1 قاشق غذاخوی
بوندی (آرد نخود شیرین)نصف فنجان
ماسالای آمادهنصف قاشق چای خوری

نکته :

  • پوری ها را می توانید به شکل کاملا آماده یا نیمه آماده در بسته بندی های تمیز پیدا کنید. در قسمت های بعدی به روش آماده سازی پوری ها در هواپز اشاره می کنم.  
  • این ماسالا طعم دهنده بوده و درون بسته پوری ها آماده به صورت بسته بندی های کوچک وجود دارد
  • نخود سیاه که برای 8 ساعت خیس داده شده باشد. سپس این نصف فنجان نخود را آبپز کنید تا کاملا نرم و خمیری شوند.
  • مواد لازم برای تهیه پانی (سس) :
موادمقدار
نعنای تازه1.5 فنجان
گشنیزنصف فنجان
زنجبیلبه مقدار لازم
چیلی سبز2 تا 3 عدد
ماسالای آمادهنصف قاشق چای خوری
پودر فلفل سیاه1/4 قاشق چای خوری
نمکنصف قاشق چای خوری
عصاره لیمو ترش تازه2 قاشق غذاخوری
آب سرد4 فنجان
آرد نخود شیرین برای تزیین1 تا 2 قاشق غذاخوری

نکته :

  • برای اندازه گیری این نصف فنجان گشنیز هم برگ ها را در فنجان کاملا به هم فشرده کنید بعد اندازه بگیرید.
  • اگر می خواهید پانی تندتری داشته باشید میزان چیلی ها را بیشتر کنید.

مطالب پیشنهادی: طرز تهیه سوپ چینی با نودل و سبزیجات

طرز تهیه پانی پوری هندی بطور مرحله به مرحله

این غذای هندی خوشمزه؛ را می توان بسته به دائقه غذایی با عدس مونگ یا نخود و یا ترکیب هر دوی این مواد تهیه کرد.

  1. چنانچه از عدس مونگ استفاده می کنید :

    اگر می خواهید از عدس مونگ در غذای خود استفاده کنید باید از دو روز قبل اقدام کنید. پس از اینکه عدس های مونگ جوانه زدند بخار پز کردن را شروع کنید. دو روش کلی برای بخار پز کردن وجود دارد؛ اولین روش با کمک زودپز و دومین روش با کمک دیگی معمولی! در روش اول که به کمک بخار پز است عدس های مونگ را درون زودپز قرار داده و آنقدر صبر می کنید تا یک بار صدای بخار سوت مانند خارج شده از زودپز را بشنوید. در روش دوم که به کمک دیگ است عدس های مونگ را درون دیگ روی شعله زیاد قرار داده و 2 دقیقه صبر می کنید.

  2. چنانچه از نخود سیاه استفاده می کنید :

    اما اگر می خواهید در پانی پوری از نخود سیاه استفاده کنید از یک روز قبل آماده سازی را شروع کنید. نخود را بشویید و حداقل یک شب یا 8 ساعت درون آب خیس دهید. سپس نخود سیاه را بخار پز کنید. برای بخار پز کردن نخودها هم دو روش وجود دارد؛ با کمک زودپز و یا دیگی معمولی. اگر می خواهید نخود ها را در زودپز بخارپز کنید با یک بار شنیدن صدای سوت خارج شدن بخار حرارت را متوقف کنید. اما اگر از دیگی معمولی برای بخارپز کردن استفاده می کنید اجازه دهید نخودها 30 دقیقه روی حرارت متوسط رو به پایین باشند.

  3. سیب زمینی را آبپز کنید

    در همان روز سیب زمینی ها را هم در آب پز ار داده تا کاملا نرم شوند. سپس پوست بکنید و له کنید.

  4. مواد داخل پوری را با هم ترکیب کنید

    نخود یا عدس خیس خورده و آبپز شده را به همراه پیاز خورد شده، سیب زمینی له شده، نمک، ماسالا و برگ گشنیز ترکیب کنید و خوبی مخلوط کنید.مواد پانی پوری را با هم ترکیب کتید

  5. آماده سازی پوری ها (نان)

    تعداد پوری های مورد نیاز خود را در یک کاسه بریزید و سپس یک قاشق چای خوری روغن بریزید. ترکیب پوری و روغن را خوب به هم بزنید تا تمام پوری ها به روغن آغشته شوند. پوری را در یک ردیف مرتب در هواپز بچینید. حرارت را روی 380 درجه سانتیگراد تنظیم کرده و فقط 1 تا 2 دقیقه زمان بدهید. تمام پوری ها خیلی خوب پف می کنند. پوری های پف کرده را به کاسه بزرگی منتقل کرده و دوباره برای سری بعد پوری ها همین کار را تکرار کنید.

    آماده کردن پوری (نان)

  6. آماده سازی پانی

    برگ نعنا، گشنیز، زنجبیل، چیلی سبز، ماسالای آماده، فلفل سیاه، نمک سیاه، نمک و یک فنجان آب را در میکسر بریزید. تمام مواد را با هم خوب میکس کنید تا تبدیل به پوره شوند. پوره را درون کاسه ای بریزید و باقی آب را اضافه کنید و بهم بزنید تا ترکیب یکدست و آبکی به دست بیاید. آب لیموی تازه را به این ترکیب اضافه کنید. اگر پانی شما نمک و آب لیمو کم داشت باید در همین مرحله اضافه کنید.

    آماده سازی پانی

  7. سرو کردن پانی پوری هندی

    پوری ها یا همان نان های پف کرده خود را از ترکیب نخود و سیب زمینی یا عدس مونگ و سیب زمینی پر کنید و سپس در پانی یا همان سس خوشمزه تان بزنید و نوش جان کنید! 

نکات طلایی در پخت پانی پوری

  • مواد لازم که در این مطلب به آنها اشاره کردم برای 40 تا 50 پوری کافی است. برای خوشمزه تر شدن و دو برابر شدن پانی پوری تان می توانید هم از عدس و هم از نخود استفاده کنید.
  • پانی یا همان آبِ پانی پوری خود را چندین ساعت قبل از پوری ها آماده کرده و در یخچال بگذارید تا خوش طعم تر شوند. پانی های سرد خوشمزه تر هستند.
  • اگر میکسر شما قوی بود پوره خوبی خواهید داشت. اما اگر دستگاه خوبی برای میکس کردن ندارید میزان آب را کمتر کنید.
  • می توانید خمیری از گشنیز و نعنا تهیه کرده، کمی هم اسپایسی اش کنید. سپس در ظرف یخ بگذارید تا یخ بزند. هر وقت لازم داشتید می توانید در ظرف آبی قرار داده و صبر کنید تا به دمای اتاق برسد. و در نهایت می توانید از پانی آماده خود لذت ببرید.
نظرات