طرز تهیه آبغوره قرمز خانگی + نکاتی برای نگهداری

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آبغوره از جمله نوشیدنی هایی است که در دسته چاشنی ها قرار می گیرد. آبغوره از انگور نارس و کال که طعم ترشی دارد به دست می آید. غوره که نام این انگور کال است دارای خواصی از جمله پیشگیری و درمان سرطان، کاهش کلسترول، تقویت سیستم گوارش و غیره می باشد. آبغوره هم همین خواص را داشته و در اکثر سالاد و غذاها قابل استفاده است. برخی از آبغوره به عنوان سس برای سالاد های رژیمی استفاده می کنند. بهتر است غوره ای که انتخاب می شود، از درخت انگور بیدانه باشد. البته برخی از غوره ی درخت انگور عسگری نیز استفاده می کنند اما با انگور بیدانه آبغوره ی مرغوب تری به دست می آید.

طرز تهیه آبغوره خانگی

با توجه به خواص آبغوره و طعم دلپذیری که در سالاد و برخی غذاها ایجاد می کند، خیلی افراد مصرف آبغوره را در برنامه غذایی روزانه خود جای داده اند. آبغوره را می توان از بازار نیز تهیه کرد که البته همه می دانیم که نوع خانگی آن بسیار با کیفیت تر و سالم تر است. به همین دلیل تا انتهای این پست با ما همراه باشید تا طرز تهیه آبغوره قرمز خانگی را بیاموزید و در منزل تهیه کنید تا غذاهای سالم تری داشته باشید.

مواد لازم برای تهیه آبغوره انگور

غوره انگوربه میزان دلخواه

زمان لازم برای تهیه آبغوره، 40 دقیقه است.

دستور تهیه آبغوره قرمز

  1. آماده کردن غوره

    ابتدا غوره ها را دانه دانه کرده و در ظرفی می ریزیم.

  2. شستن غوره

    در این مرحله از طرز تهیه آبغوره، غوره ها را حسابی می شوییم. شستن آبغوره باید به گونه ای باشد که خاک و غیره روی آن نباشد.

  3. خشک کردن غوره

    غوره های شسته شده را در آبکشی می ریزیم. کنار گذاشته تا کاملا خشک شود. در صورتی که زمان کمی داشتید یک پارچه ی نخی بزرگ را روی زمین پهن کرده و غوره هارا روی آن بریزید و پخش کنید تا خشک شود.

  4. آب گیری غوره

    غوره ها را در آبمیوه گیری ریخته و یا به مراکزی که مخصوص آبغوره گیری هستند ببرید. برای اینکه آبغوره خانگی شما خوشمزه تر و صاف تر شود بهتر است اجازه دهید این مرحله در مراکز آبغوره گیری انجام شود.

  5. تهیه آبغوره

    آبغوره را در پارچی شیشه ای ریخته و زمان دهید تا تفاله آن ته نشین شود.

  6. آماده کردن آبغوره

    بعد از اینکه ته نشین شد، آب غوره را در شیشه هایی بریزید.

نکات مهم برای تهیه آبغوره

  • برای تهیه آبغوره توجه کنید که در مرحله آخر بهتر است هیچ تفاله ای وارد شیشه ها نشود. (برای این کار، کافی است ابتدا آبغوره را از یک صافی مانند پارچه نخی رد کرده و سپس در شیشه ها بریزید.
  • برای تهیه آبغوره قرمز خانگی لازم است این شیشه ها را برای مدتی کوتاه در معرض نور غیر مستقیم آفتاب قرار دهید.
  • برای اینکه برای زمان طولانی تر بماند، در هر شیشه بعد از ریختن آبغوره مقدار کمی از روغن زیتون بریزید و سپس تکه ای نایلون فریزر روی لبه ی شیشه قرار داده و درب آن را ببندید.

طرز تهیه آبغوره خانگی با جوشاندن

در طرز تهیه آبغوره به روش جوشاندن، آبغوره مدت زمان بیشتری مانده و رنگ قرمز تری پیدا می کند. در ادامه طرز تهیه آبغوره قرمز خانگی با جوشاندن را به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم برای تهیه آبغوره قرمز

غورهبه مقدار دلخواه
نمکبه میزان لازم

زمان لازم برای تهیه آبغوره قرمز خانگی، 1 ساعت و 20 دقیقه است.

دستور تهیه آبغوره انگور

  1. آماده کردن غوره : غوره ها را از ساقه ها جدا کرده و در ظرفی می ریزیم.
  2. شستن غوره : برای آبغوره، غوره ها را در ظرفی بزرگ و گود ریخته و آب می ریزیم. سپس بعد از اینکه خاک روی آن ها پاک شد از آب خارج می کنیم.
  3. خشک کردن غوره : غوره ها را در آبکشی می ریزیم. یا روی پارچه ای نخی پخش می کنیم. اجازه می دهیم کاملا خشک شود.
  4. آب گیری غوره : در این مرحله از طرز تهیه آبغوره خانگی با جوشاندن، غوره ها را درون آبمیوه گیری می ریزیم. یا آن ها را به بیرون از منزل و در مغازه های مخصوص آبگیری می بریم تا آب آن ها را بگیرند.
  5. جوشاندن غوره : آب غوره را درون قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. اجازه می دهیم بجوشد و غلیظ تر شود.
  6. اضافه کردن نمک : بعد از اینکه حجم آبغوره ی موجود در قابلمه به نصف رسیده و کمی غلیظ شد، نمک را اضافه می کنیم.
  7. صاف کردن آبغوره : پارچه ای نخی را برداشته و آبغوره جوشیده شده را که نمک نیز دارد، از آن پارچه رد می کنیم. در ظرفی می ریزیم.
  8. آماده کردن غوره : بعد از اینکه کمی خنک شد، درون شیشه ها می ریزیم.

نکات کلیدی برای تهیه آبغوره خانگی و نگهداری آن

  • برای اینکه آبغوره قرمز تر و خوشرنگ تر شود، بعد از اینکه آبغوره را در شیشه ها ریختید در معرض نور آفتاب قرار دهید.
  • برای اینکه آبغوره ماندگاری بیشتری پیدا کند، از نگهداری آن داخل ظروف پلاستیکی خودداری نمایید.
  • در صورتی که قرار است افرادی با فشار خون بالا از این آبغوره استفاده کنند، نمک را حذف کنید.
  • جهت جلوگیری از کپک زدن آبغوره، کمی روغن مایع روی آبغوره درون هر کدام از شیشه ها بریزید.

همچنین بخوانید :

نحوه درست کردن دمنوش غوره

نظرات