طرز تهیه کله گنجشکی؛ خوراک مجلسی خوشمزه و آسان

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

خوراک کله گنجشکی یا آبگوشت کله گنجشکی؟! بله این غذا هم به خوراک و هم به آبگوشت شناخته می شود و همچنین جالب است بدانید که نام دیگر آن سرگنجشکی است. کله گنجشکی با گوشت چرخ کرده تهیه می شود و می توان در زمان کوتاه آنرا آماده کرد. در ادامه می خوانید : طرز تهیه کله گنجشکی!

طرز تهیه کله گنجشکی شیرازی

کله گنجشکی در همه شهرها و به ویژه شیراز تهیه می شود و بین دستور پخت آن ها تفاوت چندانی وجود ندارد.

مواد لازم برای کله گنجشکی

آرد نخودچی3 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی1.5 قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده600 گرم
جعفری(خشک)20 گرم
گوجه فرنگی6 عدد متوسط
پیاز3 عدد متوسط
نمک و زردچوبهبه میزان لازم
سیب زمینی5 عدد متوسط
آبکمی کمتر از 2 لیوان
لیمو ترش تازهبه تعداد دلخواه
روغنبه میزان لازم
فلفل سیاهبه میزان لازم

پیشنهاد می شود بخوانید :

دستور پخت خوراک لوبیا سبز با مرغ

دستور تهیه کله گنجشکی خوشمزه

زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 50 دقیقه

  1. خرد کردن پیاز

    پیاز ها را از وسط نصف می کنیم و 1 پیاز و نصف یکی دیگر را رنده کرده و در ظرفی می ریزیم. سپس یک پیاز و نصف باقیمانده را نگینی ریز خرد می کنیم.

  2. آماده سیب زمینی

    سیب زمینی را پوست کرده و برای تهیه کله گنجشکی به شکل نگینی درشت خرد می کنیم.

  3. خرد کردن گوجه فرنگی

    گوجه فرنگی را نگینی درشت خرد می کنیم.

  4. آماده کردن مواد کله گنجشکی

    گوشت چرخ کرده را در ظرفی می ریزیم.

  5. ریختن آرد نخودچی

    برای تهیه کله گنجشکی، آرد نخود چی را به آن اضافه می کنیم.

  6. افزودن پیاز

    آب پیاز رنده شده را با دست می گیریم و به مواد بالا اضافه می کنیم.

  7. افزودن ادویه

    نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و برای تهیه کله گنجشکی به خوبی هم می زنیم تا یکدست شود.

  8. آماده کردن کوفته قلقلی

    در تابه ای مقداری روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. از مواد بالا به شکل قلقلی شده بر می داریم و در تابه می اندازیم تا سرخ شود.

  9. سرخ کردن سیب زمینی

    بعد از اینکه کوفته قلقلی ها سرخ شد، تابه ای دیگر را روی حرارت ملایم گذاشته و کمی روغن می ریزیم و سیب زمینی را در آن سرخ می کنیم و در آخر سیب زمینی های سرخ شده را در ظرفی ریخته و برای تهیه کله گنجشکی کنار می گذاریم.

  10. تهیه کله گنجشکی

    قابلمه ای را روی گاز با شعله ملایم می گذاریم. کمی روغن ریخته و پیازی که نگینی خرد کردیم را در آن می ریزیم.

  11. افزودن زردچوبه و فلفل سیاه

    زردچوبه و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کرده و خوب تفت می دهیم تا هم پیاز نرم و طلایی شود و هم ادویه ها تفت بخورند و برای تهیه کله گنجشکی آماده شوند.

  12. ریختن رب گوجه فرنگی

    سپس رب گوجه فرنگی را به مواد قبلی کله گنجشکی اضافه کرده و هم می زنیم تا با آن ها تفت بخورد.

  13. ریختن گوجه فرنگی

    در این مرحله از طرز تهیه کله گنجشکی، گوجه فرنگی را می ریزیم و می گذاریم نرم شود.

  14. اضافه کردن کوفته قلقلی

    بعد از اینکه گوجه نرم شد، کوفته قلقلی سرخ شده را در مواد قبلی کله گنجشکی می ریزیم.

  15. افزودن سیب زمینی

    حال سیب زمینی سرخ کرده را به مواد بالا اضافه کرده و به خوبی هم می زنیم.

  16. ریختن آب

    مقداری آب را به مواد قبلی کله گنجشکی اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم. می گذاریم بپزد و غلیظ شود.

  17. افزودن آب لیمو ترش تازه

    در آخر آب لیمو ترش را به خوراک کله گنجشکی اضافه می کنیم.نوش جان

طرز تهیه کله گنجشکی شیرازی
طرز تهیه کله گنجشکی شیرازی

نکات مهم برای تهیه غذای کله گنجشکی

  • می توانید مرغ چرخ کرده یا مرغ تکه ای را جایگزین گوشت چرخ کرده کنید تا کله گنجشکی با مرغ آماده شود.
  • کله گنجشکی با نان یا برنج قابل سرو است.
  • می توانید انواع سبزیجات معطر دلخواه را به کله گنجشکی اضافه کنید.
  • همچنین در برخی رسپی ها مقداری هویج یا فلفل دلمه ای را خرد کرده و به خوراک کله گنجشکی اضافه می کنند.
  • برای خوشرنگ تر شدن کله گنجشکی مقداری زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید.
  • به علاوه برای خوشمزه تر شدن آبگوشت کله گنجشکی کمی رب انار و گرده لیمو می ریزند.
  • برای اینکه خوراک کله گنجشکی لعاب بیشتری داشته باشد، سیب زمینی را له کنید.
  • بهتر است کوفته قلقلی ها را ریز تر تهیه کنید تا مغز پخت شوند.
  • می توانید به مقدار دلخواه لپه خیس خورده را به کله گنجشکی اضافه کنید.
  • اگر می خواهید کله گنجشکی زیباتر شود، می توانید سیب زمینی را رنده کنید.
  • می توانید کله گنجشکی را با سویا تهیه کنید.

مطالب مرتبط : روش تهیه گوشت قلقلی با سس زرشک و آلو

نحوه پخت خوراک مرغ و کلم بروکلی

نظرات