طرز تهیه کله گنجشکی؛ خوراک مجلسی خوشمزه و آسان
خوراک کله گنجشکی یا آبگوشت کله گنجشکی؟! بله این غذا هم به خوراک و هم به آبگوشت شناخته می شود و همچنین جالب است بدانید که نام دیگر آن سرگنجشکی است. کله گنجشکی با گوشت چرخ کرده تهیه می شود و می توان در زمان کوتاه آنرا آماده کرد. در ادامه می خوانید : طرز تهیه کله گنجشکی!
طرز تهیه کله گنجشکی شیرازی
کله گنجشکی در همه شهرها و به ویژه شیراز تهیه می شود و بین دستور پخت آن ها تفاوت چندانی وجود ندارد.
مواد لازم برای کله گنجشکی
آرد نخودچی | 3 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 1.5 قاشق غذاخوری |
گوشت چرخ کرده | 600 گرم |
جعفری(خشک) | 20 گرم |
گوجه فرنگی | 6 عدد متوسط |
پیاز | 3 عدد متوسط |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
سیب زمینی | 5 عدد متوسط |
آب | کمی کمتر از 2 لیوان |
لیمو ترش تازه | به تعداد دلخواه |
روغن | به میزان لازم |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
پیشنهاد می شود بخوانید :
دستور پخت خوراک لوبیا سبز با مرغ
دستور تهیه کله گنجشکی خوشمزه
زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 50 دقیقه
- خرد کردن پیاز
پیاز ها را از وسط نصف می کنیم و 1 پیاز و نصف یکی دیگر را رنده کرده و در ظرفی می ریزیم. سپس یک پیاز و نصف باقیمانده را نگینی ریز خرد می کنیم.
- آماده سیب زمینی
سیب زمینی را پوست کرده و برای تهیه کله گنجشکی به شکل نگینی درشت خرد می کنیم.
- خرد کردن گوجه فرنگی
گوجه فرنگی را نگینی درشت خرد می کنیم.
- آماده کردن مواد کله گنجشکی
گوشت چرخ کرده را در ظرفی می ریزیم.
- ریختن آرد نخودچی
برای تهیه کله گنجشکی، آرد نخود چی را به آن اضافه می کنیم.
- افزودن پیاز
آب پیاز رنده شده را با دست می گیریم و به مواد بالا اضافه می کنیم.
- افزودن ادویه
نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و برای تهیه کله گنجشکی به خوبی هم می زنیم تا یکدست شود.
- آماده کردن کوفته قلقلی
در تابه ای مقداری روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. از مواد بالا به شکل قلقلی شده بر می داریم و در تابه می اندازیم تا سرخ شود.
- سرخ کردن سیب زمینی
بعد از اینکه کوفته قلقلی ها سرخ شد، تابه ای دیگر را روی حرارت ملایم گذاشته و کمی روغن می ریزیم و سیب زمینی را در آن سرخ می کنیم و در آخر سیب زمینی های سرخ شده را در ظرفی ریخته و برای تهیه کله گنجشکی کنار می گذاریم.
- تهیه کله گنجشکی
قابلمه ای را روی گاز با شعله ملایم می گذاریم. کمی روغن ریخته و پیازی که نگینی خرد کردیم را در آن می ریزیم.
- افزودن زردچوبه و فلفل سیاه
زردچوبه و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کرده و خوب تفت می دهیم تا هم پیاز نرم و طلایی شود و هم ادویه ها تفت بخورند و برای تهیه کله گنجشکی آماده شوند.
- ریختن رب گوجه فرنگی
سپس رب گوجه فرنگی را به مواد قبلی کله گنجشکی اضافه کرده و هم می زنیم تا با آن ها تفت بخورد.
- ریختن گوجه فرنگی
در این مرحله از طرز تهیه کله گنجشکی، گوجه فرنگی را می ریزیم و می گذاریم نرم شود.
- اضافه کردن کوفته قلقلی
بعد از اینکه گوجه نرم شد، کوفته قلقلی سرخ شده را در مواد قبلی کله گنجشکی می ریزیم.
- افزودن سیب زمینی
حال سیب زمینی سرخ کرده را به مواد بالا اضافه کرده و به خوبی هم می زنیم.
- ریختن آب
مقداری آب را به مواد قبلی کله گنجشکی اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم. می گذاریم بپزد و غلیظ شود.
- افزودن آب لیمو ترش تازه
در آخر آب لیمو ترش را به خوراک کله گنجشکی اضافه می کنیم.نوش جان
نکات مهم برای تهیه غذای کله گنجشکی
- می توانید مرغ چرخ کرده یا مرغ تکه ای را جایگزین گوشت چرخ کرده کنید تا کله گنجشکی با مرغ آماده شود.
- کله گنجشکی با نان یا برنج قابل سرو است.
- می توانید انواع سبزیجات معطر دلخواه را به کله گنجشکی اضافه کنید.
- همچنین در برخی رسپی ها مقداری هویج یا فلفل دلمه ای را خرد کرده و به خوراک کله گنجشکی اضافه می کنند.
- برای خوشرنگ تر شدن کله گنجشکی مقداری زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید.
- به علاوه برای خوشمزه تر شدن آبگوشت کله گنجشکی کمی رب انار و گرده لیمو می ریزند.
- برای اینکه خوراک کله گنجشکی لعاب بیشتری داشته باشد، سیب زمینی را له کنید.
- بهتر است کوفته قلقلی ها را ریز تر تهیه کنید تا مغز پخت شوند.
- می توانید به مقدار دلخواه لپه خیس خورده را به کله گنجشکی اضافه کنید.
- اگر می خواهید کله گنجشکی زیباتر شود، می توانید سیب زمینی را رنده کنید.
- می توانید کله گنجشکی را با سویا تهیه کنید.
مطالب مرتبط : روش تهیه گوشت قلقلی با سس زرشک و آلو