طرز تهیه کماچ سهن کرمانی نرم و خوشمزه + نکات طلایی

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

یکی از شیرینی های سنتی ایرانی که مختص کرمان می باشد، کماچ سهن است. کماچ سهن، شیرینی ای که پیشنهاد می کنم تهیه کرده و یکبار هم شده طعم آن را بچشید و چه بهتر که کماچ سهن خانگی باشد و خودتان درست کرده باشید. در ادامه این صفحه قصد داریم طرز تهیه کماچ سهن را آموزش بدهیم.

طرز تهیه کماچ سهن خوشمزه

کماچ سهن باید نرم و خوشمزه شود و برای این که کماچ سهن نرم تهیه کنید، لازم است برخی نکات مهم را رعایت کنید.

مواد لازم برای کماچ سهن

آرد گندم500 گرم
پودر پستهبه مقدار دلخواه
آرد جوانه گندم یا سهن600 گرم
پودر هل2 قاشق چایخوری
پودر خمیر مایه2 قاشق چایخوری
گردو250 گرم
ادویه کماچ2 قاشق چایخوری
شکر دانه ریزنصف قاشق چایخوری
پودر گیاه گلرنگ2 قاشق چایخوری
دارچین2 قاشق چاخوری
پودر قندبه مقدار دلخواه
خرما900 گرم
روغن حیوانی200 گرم
کره120 گرم
آببه مقدار لازم

مطالب پیشنهادی : دستور تهیه شیرینی کلمپه کرمانی

میزان کالری شیرینی های مختلف

دستور پخت کماچ سهن

زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 30 دقیقه

  1. آماده کردن گردو

    در اولین مرحله از تهیه کماچ سهن، گردو را مغز می کنیم و سپس خرد می کنیم وبرای مواد میانی کماچ سهن کنار می گذاریم.

  2. خرد کردن خرما

    هسته خرما ها را در می آوریم و خرماها را چرخ می کنیم.

  3. عمل آوردن خمیر مایه

    برای تهیه کماچ سهن، پودر خمیر مایه را در کمی بیشتر از یک لیوان آب ولرم می ریزیم و یک پیش دستی روی آن لیوان قرار می دهیم و در دمای محیط می گذاریم تا خمیر مایه به عمل بیاید.

  4. تهیه مواد کماچ سهن

    ظرف گود و مناسبی برای ترکیب کردن مواد کماچ سهن انتخاب کرده و آرد گندم را در آن می ریزیم.

  5. افزودن سهن

    آرد جوانه گندم را به آرد گندم اضافه می کنیم و هم می زنیم تا با هم ترکیب شوند.

  6. افزودن گیاه گلرنگ

    گیاه گلرنگ آسیاب شده را در مواد قبلی کماچ سهن می ریزیم.

  7. ریختن مایه خمیر ترش

    خمیر مایه ترش را که عمل آمده به مواد بالا اضافه می کنیم.

  8. اضافه کردن شکر

    حال شکر را به مواد کماچ سهن اضافه می کنیم.

  9. اضافه کردن ادویه کماچ سهن

    ادویه کماچ را می ریزیم.

  10. ریختن روغن حیوانی

    روغن حیوانی را به مواد کماچ سهن اضافه کرده و هم می زنیم.

  11. افزودن آب

    حال برای تهیه کماچ سهن، اگر لازم بود مقداری آب اضافه کرده و قبل از اینکه مواد کماچ سهن آبکی شود و زمانی که همه مواد خمیری سفت و یکدست شدند، دیگر آب نمی ریزیم.

  12. استراحت دادن مواد کماچ سهن

    مواد خمیری کماچ سهن را درون ظرف می گذاریم و سلفون می کشیم. حال این ظرف را در دمای محیط خانه می گذاریم و تقریبا 40 دقیقه زمان می دهیم تا استراحت کرده و پف کند.

  13. تهیه مواد میانی کماچ سهن

    کره را ذوب کرده و در ظرفی می ریزیم.

  14. ریختن خرما

    خرمایی که در بالا آماده کردیم را به کره اضافه می کنیم.

  15. ریختن پودر هل

    پودر هل را در مواد میانی کماچ سهن می ریزیم.

  16. اضافه کردن دارچین

    مقدار گفته شده دارچین را اضافه می کنیم و هم می زنیم.

  17. افزودن مغز گردو

    حال مغز گردو را به مواد بالا اضافه می کنیم و این مواد میانی کماچ سهن را به خوبی هم می زنیم.

  18. تهیه کماچ سهن

    نیمی از خمیر را برداشته و بعد از 5 دقیقه تفت دادن، وردنه می کشیم و بعد از اینکه صاف شد، درون سینی ای می گذاریم.

  19. ریختن مواد میانی

    مواد میانی را که در بالا آماده کردیم، روی خمیر بالا می ریزیم.

  20. اضافه کردن مواد خمیری کماچ سهن

    نیم دیگر خمیر را هم با وردنه پهن کرده و روی مواد میانی بالا قرار می دهیم و سپس با کاردی تیز برش های لوزی ایجاد می کنیم.

  21. پختن کماچ سهن

    کماچ سهن را که برش داده ایم، درون سینی فر چرب شده می چینیم.

  22. اضافه کردن کره ذوب شده

    با قلمو کمی کره ذوب شده را روی کماچ سهن برش زده می زنیم و درون فر با دمای 170 درجه قرار می دهیم.

  23. ریختن پودر پسته

    بعد از اینکه کماچ سهن طلایی شد و پخت، از فر خارج کرده و می گذاریم تا خنک شود.

  24. افزودن پودر قند

    حال پودر قند را الک کرده و روی کماچ سهن می ریزیم.

طرز تهیه کماچ سهن رفسنجان، استان کرمان
طرز تهیه کماچ سهن نرم

نکات پخت کماچ سهن

  • توجه کنید که ادویه کماچ سهن شامل رازیانه، زیره سبز، زردچوبه، سیاه دانه و گیاه گلرنگ است که آسیاب شده می باشند و اگر به صورت آماده پیدا نکردید، در خانه تهیه کنید.
  • گیاه گلرنگ همان زعفران تقلبی است که از عطاری ها قابل تهیه است و ادویه ای است که کماج سهن را خوش عطر و خوشرنگ می کند.
  • می توان کماچ سهن بدون فر تهیه کرد و برای این منظور باید همین کماچ سهن را در تابه ای چیده و روی شعله پخش کن بگذارید و شعله گاز را روی حرارت کم قرار دهید و کماچ سهن تابه ای آماده کنید.
  • برای تهیه کماچ سهن در روغن، به اندازه گردو از خمیر برداشته و از مواد میانی درون این خمیر قرار داده و سپس در روغن داغ سرخ کنید.
  • اگر روغن حیوانی در دسترس نداشتید از روغن مایع استفاده کنید.

روش پخت نان خرمایی

نظرات