طرز تهیه کماچ سهن کرمانی نرم و خوشمزه + نکات طلایی
یکی از شیرینی های سنتی ایرانی که مختص کرمان می باشد، کماچ سهن است. کماچ سهن، شیرینی ای که پیشنهاد می کنم تهیه کرده و یکبار هم شده طعم آن را بچشید و چه بهتر که کماچ سهن خانگی باشد و خودتان درست کرده باشید. در ادامه این صفحه قصد داریم طرز تهیه کماچ سهن را آموزش بدهیم.
طرز تهیه کماچ سهن خوشمزه
کماچ سهن باید نرم و خوشمزه شود و برای این که کماچ سهن نرم تهیه کنید، لازم است برخی نکات مهم را رعایت کنید.
مواد لازم برای کماچ سهن
آرد گندم | 500 گرم |
پودر پسته | به مقدار دلخواه |
آرد جوانه گندم یا سهن | 600 گرم |
پودر هل | 2 قاشق چایخوری |
پودر خمیر مایه | 2 قاشق چایخوری |
گردو | 250 گرم |
ادویه کماچ | 2 قاشق چایخوری |
شکر دانه ریز | نصف قاشق چایخوری |
پودر گیاه گلرنگ | 2 قاشق چایخوری |
دارچین | 2 قاشق چاخوری |
پودر قند | به مقدار دلخواه |
خرما | 900 گرم |
روغن حیوانی | 200 گرم |
کره | 120 گرم |
آب | به مقدار لازم |
مطالب پیشنهادی : دستور تهیه شیرینی کلمپه کرمانی
دستور پخت کماچ سهن
زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 30 دقیقه
- آماده کردن گردو
در اولین مرحله از تهیه کماچ سهن، گردو را مغز می کنیم و سپس خرد می کنیم وبرای مواد میانی کماچ سهن کنار می گذاریم.
- خرد کردن خرما
هسته خرما ها را در می آوریم و خرماها را چرخ می کنیم.
- عمل آوردن خمیر مایه
برای تهیه کماچ سهن، پودر خمیر مایه را در کمی بیشتر از یک لیوان آب ولرم می ریزیم و یک پیش دستی روی آن لیوان قرار می دهیم و در دمای محیط می گذاریم تا خمیر مایه به عمل بیاید.
- تهیه مواد کماچ سهن
ظرف گود و مناسبی برای ترکیب کردن مواد کماچ سهن انتخاب کرده و آرد گندم را در آن می ریزیم.
- افزودن سهن
آرد جوانه گندم را به آرد گندم اضافه می کنیم و هم می زنیم تا با هم ترکیب شوند.
- افزودن گیاه گلرنگ
گیاه گلرنگ آسیاب شده را در مواد قبلی کماچ سهن می ریزیم.
- ریختن مایه خمیر ترش
خمیر مایه ترش را که عمل آمده به مواد بالا اضافه می کنیم.
- اضافه کردن شکر
حال شکر را به مواد کماچ سهن اضافه می کنیم.
- اضافه کردن ادویه کماچ سهن
ادویه کماچ را می ریزیم.
- ریختن روغن حیوانی
روغن حیوانی را به مواد کماچ سهن اضافه کرده و هم می زنیم.
- افزودن آب
حال برای تهیه کماچ سهن، اگر لازم بود مقداری آب اضافه کرده و قبل از اینکه مواد کماچ سهن آبکی شود و زمانی که همه مواد خمیری سفت و یکدست شدند، دیگر آب نمی ریزیم.
- استراحت دادن مواد کماچ سهن
مواد خمیری کماچ سهن را درون ظرف می گذاریم و سلفون می کشیم. حال این ظرف را در دمای محیط خانه می گذاریم و تقریبا 40 دقیقه زمان می دهیم تا استراحت کرده و پف کند.
- تهیه مواد میانی کماچ سهن
کره را ذوب کرده و در ظرفی می ریزیم.
- ریختن خرما
خرمایی که در بالا آماده کردیم را به کره اضافه می کنیم.
- ریختن پودر هل
پودر هل را در مواد میانی کماچ سهن می ریزیم.
- اضافه کردن دارچین
مقدار گفته شده دارچین را اضافه می کنیم و هم می زنیم.
- افزودن مغز گردو
حال مغز گردو را به مواد بالا اضافه می کنیم و این مواد میانی کماچ سهن را به خوبی هم می زنیم.
- تهیه کماچ سهن
نیمی از خمیر را برداشته و بعد از 5 دقیقه تفت دادن، وردنه می کشیم و بعد از اینکه صاف شد، درون سینی ای می گذاریم.
- ریختن مواد میانی
مواد میانی را که در بالا آماده کردیم، روی خمیر بالا می ریزیم.
- اضافه کردن مواد خمیری کماچ سهن
نیم دیگر خمیر را هم با وردنه پهن کرده و روی مواد میانی بالا قرار می دهیم و سپس با کاردی تیز برش های لوزی ایجاد می کنیم.
- پختن کماچ سهن
کماچ سهن را که برش داده ایم، درون سینی فر چرب شده می چینیم.
- اضافه کردن کره ذوب شده
با قلمو کمی کره ذوب شده را روی کماچ سهن برش زده می زنیم و درون فر با دمای 170 درجه قرار می دهیم.
- ریختن پودر پسته
بعد از اینکه کماچ سهن طلایی شد و پخت، از فر خارج کرده و می گذاریم تا خنک شود.
- افزودن پودر قند
حال پودر قند را الک کرده و روی کماچ سهن می ریزیم.
نکات پخت کماچ سهن
- توجه کنید که ادویه کماچ سهن شامل رازیانه، زیره سبز، زردچوبه، سیاه دانه و گیاه گلرنگ است که آسیاب شده می باشند و اگر به صورت آماده پیدا نکردید، در خانه تهیه کنید.
- گیاه گلرنگ همان زعفران تقلبی است که از عطاری ها قابل تهیه است و ادویه ای است که کماج سهن را خوش عطر و خوشرنگ می کند.
- می توان کماچ سهن بدون فر تهیه کرد و برای این منظور باید همین کماچ سهن را در تابه ای چیده و روی شعله پخش کن بگذارید و شعله گاز را روی حرارت کم قرار دهید و کماچ سهن تابه ای آماده کنید.
- برای تهیه کماچ سهن در روغن، به اندازه گردو از خمیر برداشته و از مواد میانی درون این خمیر قرار داده و سپس در روغن داغ سرخ کنید.
- اگر روغن حیوانی در دسترس نداشتید از روغن مایع استفاده کنید.