کماج یکی از نان های سنتی مازندرانی می باشد که طعم و مزه بسیار خوشمزه ای دارد. اگر می خواهید یک کماج خوشمزه و آسان درست کنید در ادامه مطلب با طرز تهیه کماج مازندرانی با شیر آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه کماج مازندرانی
تخم مرغ | 2 عدد |
شیر | 1 لیوان |
شکر | 1/2 لیوان |
ماست | 3 ق غ |
گلاب | 2 ق غ |
زعفران | 2 چ |
آرد گندم | 2 ق غ |
آرد برنج | 1 لیوان |
پودر هل | 1/2 ق غ |
بکینگ پودر | 1 ق چ |
طرز تهیه کماج مازندرانی
- مرحله اول
برای تهیه کماج مازندرانی ابتدا باید تخم مرغ ها را در یک کاسه ریخته و با همزن به خوبی هم بزنید.
- مرحله دوم
در این مرحله باید شکر را به همراه ماست، گلاب و شیر به تخم مرغ اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
- مرحله سوم
زعفران دم کرده را به همراه هل به مواد اضافه کرده و با هم زن دستی به خوبی هم بزنید تا مواد حسابی با هم ترکیب شوند.
- مرحله چهارم
در این قسمت باید آرد برنج و آرد گندم را به همراه بکینگ پودر به خوبی الک کنید. سپس به مواد کماج اضافه کنید. مواد را به خوبی هم بزنید تا بافت مواد با خوبی باز شود و یکدست شود.
- مرحله پنجم
مقداری روغن درون تابه ریخته کمی که داغ شد مواد را به آن اضافه کنید.
- مرحله ششم
در این مرحله باید درب قابلمه را با دم کنی بگذارید سپس به مدت 20 دقیقه روی شعله ملایم قرار دهید.
- مرحله هفتم
بعد از گذشت 20 دقیقه یک خلال دندان در آن بزنید اگر مایع به خلال نچسبید یعنی پخته شده است و باید کماج را برگردانید.
- مرحله آخر
زمانی که هر دور طرف کماج پخته شد در یک ظرف مناسب ریخته و با مواد دلخواه روی آن را تزیین می کنیم.