طرز تهیه لاهماجون ترکی داخل تابه؛ خوشمزه و راحت
ناشر: مینویسم (minevisam.ir)
نویسنده: پناه رمضانی
تاریخ انتشار: 19 دسامبر 2022
تماس با ما: ارسال پیام
لاهماجون؛ غذایی ترکیه ای که در دسته انواع پیتزا قرار می گیرد. پیتزا لاهماجون پیتزایی با ضخامت کم است و دستور تهیه ساده و سریعی دارد و در منزل قابل تهیه است. لاهماجون مخفف کلمه “لحم عجین” است که معنای این کلمه در زبان ترکی، گوشت و خمیر می باشد. با ما باشید تا دستور تهیه لاهماجون را یاد بگیرید.
طرز تهیه لاهماجون ترکیه
گوشت و خمیر مخصوص، شاخص ترین مواد اولیه برای تهیه لاهماجون می باشند. در ادامه طرز تهیه لاهماجون را با شما همراهان مینویسم به اشتراک می گذاریم.
مواد لازم برای لاهماجون
| فلفل دلمه ای قرمز | 2 عدد کوچک |
| آرد | 8 پیمانه |
| روغن مایع | 2 لیوان سر خالی |
| فلفل دلمه ای سبز | 5 عدد کوچک |
| فلفل قرمز | 2 قاشق چایخوری |
| خمیر مایه فوری | 2 قاشق مرباخوری |
| آب ولرم | به میزان لازم |
| جعفری | دسته متوسط |
| گوشت چرخ کرده | 600 گرم |
| رب گوجه فرنگی | 2.5 قاشق غذاخوری |
| پیاز | 4 عدد متوسط |
| فلفل سیاه | به میزان لازم |
| نمک | به میزان لازم |
| سیر | 6 حبه |
| رب فلفل | 2 قاشق غذاخوری |
| سماق | 2 قاشق مرباخوری |
| گوجه فرنگی | 4 عدد |
مطالب پیشنهادی : مراحل تهیه پروفیترول ترکیه ای
غذای ترکیه ای دوروم و طرز تهیه گوزلمه ترکی را در مینویسم دنبال کنید.
طرز تهیه لاهماجون ترکیه بدون فر
زمان مورد نیاز: 2 ساعت
- آماده کردن آرد
آرد را 2 بار الک کرده و در ظرفی می ریزیم تا بتوانیم خمیر لاهماجون را آماده کنیم.
- ریختن پودر خمیر مایه فوری
پودر خمیر مایه فوری را به آرد اضافه می کنیم.
- افزودن نمک
برای تهیه لاهماجون، نمک را می ریزیم و هم می زنیم.
- تهیه مواد خمیر لاه ماجون
مخلوط آرد را در کاسه ای می ریزیم.
- ریختن آب ولرم
آب ولرم را به مواد قبلی خمیر لاهماجون اضافه کرده و به خوبی هم می زنیم تا مخلوط یکدستی حاصل شود.
- ورز دادن خمیر لاهماجون
مواد بالا را ورز می دهیم. تقریبا لازم است 15 دقیقه ورز دهید و خمیر لاهماجون نرم و لطیف شود و به دست نچسبد.
- استراحت دادن خمیر
خمیر لاهماجون را در کاسه ای چرب شده می گذاریم و سلفونی می کشیم و در محیطی گرم قرار می دهیم تا حجم خمیر دو برابر شود.
- خرد کردن پیاز
پیاز را پوست کرده و به چهار قسمت تقسیم می کنیم و برای تهیه لاهماجون کنار می گذاریم.
- آماده کردن فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای سبز و قرمز را کمی ریز خرد می کنیم.
- خرد کردن گوجه فرنگی
در این مرحله از طرز تهیه لاهماجون ترکیه، گوجه فرنگی را پوست می کنیم و 4 قسمت می کنیم.
- خرد کردن سیر
سیر را نیز پوست می کنیم.
- آماده کردن جعفری
حال برای تهیه لاهماجون، جعفری را پاک کرده و ساطوری درشت خرد می کنیم.
- تهیه مواد میانی لاهماجون
پیاز را در غذاساز می ریزیم.
- اضافه کردن فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای را به مواد میانی لاهماجون اضافه می کنیم.
- اضافه کردن گوجه فرنگی
گوجه فرنگی را می ریزیم و غذاساز را روشن می کنیم تا مواد فوق پوره شوند.
- ریختن سیر
سیر را به مواد قبلی لاهماجون اضافه می کنیم.
- افزودن جعفری
جعفری را در مواد بالا می ریزیم و مجددا هم می زنیم.
- ریختن روغن مایع
حال روغن مایع را به مواد میانی لاهماجون اضافه کرده و هم می زنیم.
- ریختن ادویه
نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز را می ریزیم.
- افزودن سماق
سماق را به مواد لاهماجون اضافه کرده و غذاساز را روشن می کنیم تا این مواد با هم ترکیب شوند.
- اضافه کردن رب فلفل
رب فلفل را نیز به مواد لاهماجون اضافه می کنیم.
- افزودن گوشت چرخ کرده
گوشت چرخ کرده را به مواد بالا اضافه می کنیم.
- ریختن رب گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی را می ریزیم و مجددا غذاساز را روشن می کنیم تا مواد میانی لاهماجون یکدست شوند.
- آماده کردن لاهماجون
خمیر لاهماجون را از ظرف خارج کرده و چند دقیقه ورز می دهیم تا پف خمیر بخوابد. حال به اندازه پرتقال از خمیر برداشته و روی سطح صافی که آرد پاشیده ایم، قرار می دهیم و با وردنه باز می کنیم.
- ریختن مواد میانی
بعد از اینکه خمیر لاهماجون نازک شد، یک لایه نازک از مواد میانی لاهماجون روی خمیر می ریزیم.
- پختن لاهماجون ترکیه
تابه ای نچسب را کمی چرب کرده و روی حرارت کم قرار می دهیم. این لاهماجون پیتزای ترکیه ای را درون تابه قرار می دهیم و درب تابه را می گذاریم تا بپزد و خمیر لاهماجون برشته شود، از تابه خارج می کنیم و همه خمیر و مواد میانی لاهماجون را به همین ترتیب سرخ می کنیم.

راز خوشمزه شدن لاهماجون
- برای زیباتر شدن ظاهر لاهماجون ترکیه، بعد از پخت آنرا رول کنید.
- معمولا لاهماجون به صورت ساندویچی میل می شود.
- اگر می خواهید لاهماجون را تزیین کنید از جعفری، پیاز و کاهو خرد شده استفاده کنید.
- برای خوش طعم تر شدن لاهماجون ترکیه ای، از آب لیمو ترش تازه استفاده کنید و کمی روی لاهماجون بریزید.
- می توانید کمی فلفل تند را جایگزین رب فلفل کنید تا لاهماجون خوشمزه تر شود.
- از آنجایی که خمیر لاهماجون نازک است، مواد میانی به خوبی پخته می شود اما برای اطمینان می توانید قبل از پخت لاهماجون مواد میانی را در تابه ای ریخته و کمی تفت بدهید.
- برای تهیه لاهماجون در فر، همین لاهماجون ها را در فر با دمای 180 درجه بگذارید تا بپزد و خمیر نیز طلایی و برشته شود.
- اگر هر دو رنگ فلفل دلمه ای را در اختیار نداشتید، یکی از آن ها را به مواد میانی لاهماجون اضافه کنید.
- توجه کنید که اگر بعد از ریختن آب ولرم، خمیر به دست می چسبید و لطیف نشد، کمی آرد بیشتری بریزید.
- لاهماجون را گرم سرو کنید.
- برای لذیذ تر شدن لاهماجون، از پنیر پیتزا استفاده کنید.
- ضخامت خمیر لاهماجون، تقریبا 2 میلیمتر است.
- سعی کنید که خمیر لاهماجون کاملا گرد شود.
- می توانید همین مواد میانی لاهماجون را تهیه کرده و روی خمیر یوفکا بریزید و لاهماجون با خمیر یوفکا تهیه کنید.
- درصورت تمایل مواد میانی لاهماجون را نگینی ریز خرد کرده و در غذاساز نریزید.