طرز تهیه سوپ دال عدس ساده خوشمزه
سوپ دال عدس یک سوپ ایرانی است. این غذا دستور پخت راحت و مواد اولیه ی در دسترسی دارد. سوپ دال عدس در هر استانی به روش خاصی طبخ میشود. این سوپ ظاهر و طعم دلفریبی دارد و به عنوان یک سوپ مقوی برای افطار نیز قابل سرو است. سوپ دال عدس شباهت زیادی به سوپ گوجه فرنگی دارد. تفاوت این سوپ با سوپ های دیگر در ادویه جات خاصی است که در آن استفاده میشود.
طرز پخت سوپ دال عدس خوشمزه
دال عدس در اصل نام دیگر عدس قرمز است. در فرهنگ هندی به حبوباتی که به دو نیم تقسیم می شوند دال گفته می شود. دال عدس از آن دسته حبوباتی است که ویتامین ها و مواد معدنی زیادی برای بدن دارد. سوپ دال عدس به سه روش سوپ دال عدس با مرغ، با گوشت یا بدون آنها قابل طبخ است. در اینجا طرز تهیه سوپ دال عدس ساده را به شما آموزش میدهیم.
همچنین در مینویسم می توانید با دستور پخت آش یارما با شیر آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه سوپ دال عدس ساده
سیب زمینی | 2 عدد متوسط |
هویج | 2 عدد متوسط |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
سیر | 4 حبه متوسط |
رب | 4 قاشق غذاخوری |
دال عدس(عدس قرمز) | 2 لیوان |
نمک و زردچوبه و فلفل سیاه و فلفل قرمز | به میزان لازم |
پاپریکا و زنجبیل و آویشن و زیره | به میزان لازم |
زعفران | 3 قاشق غذاخوری |
دستور پخت سوپ دال عدس
زمان مورد نیاز: 40 دقیقه
- دم کردن زعفران
زعفران ها را میسابیم و در استکانی میریزیم. تکه ای یخ و 1 قاشق آب در آن می ریزیم. همزمان که یخ آب میشود زعفران نیز دم میکشد.
- خرد کردن پیاز
پیازها را نگینی خرد میکنیم و در ظرفی میریزیم و گوشه ای قرار میدهیم.
- خرد کردن سیب زمینی و هویج
سیب زمینی ها و هویج را نگینی ریز خرد میکنیم و در ظرف دیگر میریزیم.
- خرد کردن سیر
سیر را هم نگینی و خیلی ریز خرد میکنیم و کنار میگذاریم.
- تفت دادن مواد
در قابلمه ای کمی روغن ریخته و روی شعله با حرارت ملایم قرار میدهیم. پیاز را میریزیم و کمی که تفت دادیم، سیب زمینی را اضافه میکنیم بعد از 2 دقیقه تفت خوردن هویج را میریزیم. سیر را ریخته و بعد از آن دال عدس میریزیم.
- اضافه کردن ادویه و رب گوجه فرنگی
رب را در قابلمه و میریزیم و با مواد هم میزنیم. فلفل سیاه و زردچوبه و پاپریکا و زنجبیل و فلفل قرمز و آویشن ریخته و کمی تفت میدهیم. زعفران میریزیم و آب به آن اضافه میکنیم. حرارت را زیاد کرده و وقتی جوشید درب آن را نیمه میگذاریم و کم میکنیم.
- مرحله نهایی
بعد از اینکه پخت کمی نمک و پودر زیره در آن میریزیم و با گوشت کوب برقی یا دستی کمی له میکنیم اما طوری که خیلی صاف نشود. 5 دقیقه زمان میدهیم تا جا بیفتد. نوش جان
نکات پخت سوپ دال عدس خوشمزه
- هویج و سیب زمینی و پیاز را بهتر است ریز خرد کنیم زیرا سوپ دال عدس را خوشمزه تر می کند.
- میتوانید یک عصاره ی مرغ یا آب مرغ در مراحل ابتدایی در آن بریزید.
- با مرغ ریش شده یا گوشت نیز قابل طبخ است.
- اینکه با گوشت کوب سوپ را له کنید یا نه، اختیاری است.
- برای خوش طعم تر شدن سوپ دال عدس، بعد از اینکه پخت کمی خامه به آن اضافه کنید و 2 دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید.
- می توانید سوپ دال عدس را با شوید یا جعفری تازه و خرد شده ولیمو سرو کنید.
همچنین بخوانید :