طرز تهیه راحتی ساده و خونگی (راحت الحلقوم)
در این مطلب می توانید طرز تهیه راحتی ساده و خونگی (راحت الحلقوم) را بخوانید. این شیرینی و دسر خوشمزه را شما می توانید به راحتی در خانه آماده کنید. این شیرینی همجنین با نام باسلوق و در زبان ترکیه ای با نام لوکوم شناخته می شود. همجنین می توانید طرز تهیه شیرینی کلمپه کرمان بدون فر و طرز تهیه شیرینی اشکی با روغن مایع را برای شیرینی پزی آسان در خانه بخوانید.
طرز تهیه ساده راحت الحلقوم
مواد لازم برای تهیه راحت الحلقوم |
|
شکر | 250 گرم ( یک پیمانه یا یک لیوان پر) |
آب | 750 میلی لیتر (3 پیمانه) |
نشاسته | 100 گرم (که میشه نصف پیمانه) |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
آب لیمو | یک قاشق چایخوری |
آرد گندم | به میزان لازم برای آردپاشی قالب |
رنگ خوراکی | به میزان لازم |
پودر نارگیل | به مقدار کافی برای تزئین |
طرز تهیه راحتی ساده و خوشمزه
1 – ابتدا یک لیوان آب سرد را به نشاسته اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم ( در صورتی که با آب داغ مخلوط شود نشاسته حالت گلوله گلوله پیدا می کند و کامل حل نمی شود).
2 – وقتی که نشاسته کاملا حل شد می توانید رنگ خوراکی به جای رنگ خوراکی میتوانید از زعفران دم کرده هم استفاده کنید) را به آن اضافه کنید. و با نشاسته و آب خوب مخلوط کنید در این طرز تهیه از نصف قاشق چایخوری رنگ خوراکی استفاده شده است اما میزان رنگ خوراکی بستگی دارد که شما از چه رنگ خوراکی استفاده می کنید بهتر است کم کم به مواد اضافه کنید تا به رنگ مورد نظر خود برسید.
3 – در این مرحله دو لیوان آب باقی مانده را به شکر اضافه کرده و مخلوط می کنیم و روی می گذاریم تا شکر حل شود.
4 – برای این مرحله ابتدا قالب مورد نظر به آرد آغشته میکنیم(در بالا هم گفتیم ظرفی که برای قالب در نظر گرفته ایم مهم نیست که حتما قالب باشد میتوان از سینی یا هر چیزی که یک یا دو سانت ارتفاع داشته باشد استفاده کرد اما اگر نمی توانید از این روش استفاده کنید بهتر است که قلبتان را اول چرب کرده بعد آرد پاشی می کنید.
5 – بعد از آنکه شکر در آب حل شد، محلول نشاسته را به آن اضافه میکنیم و خوب مخلوط می کنیم
این مرحله از کار خیلی مهم است پس باید به خوبی اجرا شود حتما این مخلوط را روی حرارت هم بزنید تا مواد از قابلمه یا ظرف جدا شود و نباید به صورت کامل مواد با هم حل شود باید طوری باشد که هم توی دهان آب شود هم زیر دندان بیاید کافی است. وقتی که مواد به این مرحله رسید وانیل و آبلیمو را به موادمان اضافه میکنیم و زیر حرارت را خاموش میکنیم.
6 – بعد از این که مواد آماده شد قالبی را که از قبل آماده و آرد پاشی کرده ایم می ریزیم و بعد روی مواد را پودر نارگیل می ریزیم و در یخچال گذاشته تا خودش را بگیرد.
7 – بعد از آنکه از یخچال بیرون آوردید میتوانید بسته به سلیقه خود برش های مربعی یا قالب بزنید اگر دوست داشتید میتوانید بجای پودر نارگیل از پودر یا خوردشده پسته، بادام یا گردو برای تزیین استفاده کنید.
نکات طرز تهیه راحت الحلقوم
- نکته اول: حتما باید نشاسته را با آب سرد حل کنید در غیر این صورت گلوله گلوله می شود.
- نکته دوم: هنگامی که مواد را از روی حرارت برمی دارید مواد باید از قابلمه جدا شود و وقتی که در حال خوردن راحت الحلقوم نباید در دهان آب شود بلکه باید جویده شود.
- نکته سوم: حتما باید وانیل و آبلیمو را آخر کار، یعنی قبل از خاموش کردن شعله، اضافه کنید.
- نکته چهارم: برای آردپاشی ظرف یا قالب، اول با روغن چرب می کنید بعد با الک یا صافی آردپاشی می کنیم.