طرز تهیه خورش کنگر مجلسی با گوشت گوسفندی

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

خورش کنگر یک خورش ایرانی و پرطرفدار است که طعم فوق العاده و ظاهر بینظیری دارد. کنگر گیاهی است که فصل بهار در طبیعت رشد می کند. البته این گیاه کوهی دورنگ سبز و زرد دارد و خارهای زیادی دارد. این گیاه خودش تکثیر میشود و رشد میکند. لازم به ذکر است که طرز برداشتن و چیدن آن به این صورت است که با یک بیلچه ریشه ی آن را از خاک بیرون می آوریم و برگ ها را دور میریزیم و ریشه را برای خورش کنگر استفاده میکنیم. کنگر، طبع گرمی دارد و مصرف آن برای بدن مفید است. خورش کنگر ظاهری شبیه به خورش کرفس دارد و با گوشت یا مرغ قابل طبخ است. در این مطلب طرز تهيه خورش كنگر مجلسي را با شما به اشتراک گذاشته ایم.

طرز پخت خورش کنگر مجلسی

علاوه بر روش پخت خورشت کنگر مجلسی می توانید دستور پخت خورش کرفس را در مینویسم دنبال کنید.

مواد لازم برای تهیه خورش کنگر مجلسی

کنگر700 گرم
گوشت600 گرم
پیاز1 عدد متوسط
سبزی شامل جعفری و نعناع700 گرم
زعفران3 قاشق غذاخوری
نارنج2 عدد متوسط
روغنبه میزان لازم
فلفل سیاه و نمک و زردچوبهبه میزان لازم

دستور پخت خورشت کنگر مجلسی

زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 40 دقیقه

  1. آماده کردن کنگر

    ریشه ی کنگر را برمیداریم و و از وسط برش میدهیم و سپس لایه لایه جدا میکنیم. خارهای آن را به طور کامل جدا کرده و خرد میکنیم. در ظرف گودی آب میریزیم و کنگر های خرد شده را در آن میریزیم تا سنگ ریزه ها و گل ها کاملا حل شود. سپس از آب جدا میکنیم و کنار میگذاریم.

  2. خرد کردن گوشت

    گوشت را به صورت خورشتی و کمی کوچکتر از قوطی کبریت خرد میکنیم. برای خورش کنگر آماده میگذاریم.

  3. خرد کردن پیاز

    پیاز را نگینی و ریز خرد میکنیم تا بهتر سرخ شده و کار ما سخت نشود.

  4. دم کشیدن زعفران

    زعفران را میسابیم و در یک پیاله ماست خوری میریزیم سپس تکه ای یخ در آن انداخته و زمانی که یخ آب شود، زعفران نیز دم میکشد.

  5. آما ه کردن سبزی

    سبزی را پاک کرده و میشوییم. سپس ریز خرد میکنیم. یا با خردکن ریز میکنیم.

  6. پختن خورش کنگر

    در قابلمه ای کمی روغن ریخته و پباز را میریزیم. کمی تفت داده و سپس گوشت را میریزیم. بعد از اینکه کمی سرخ شد زعفران دم کشیده میریزیم. فورا آب جوش را اضافه کرده و اجازه میدهیم گوشت بپزد.

  7. اضافه کردن کنگر

    در تابه ای کمی روغن ریخته و کنگر را تفت میدهیم. زردچوبه و نمک و فلفل سیاه میریزیم. سپس به آن سبزی را اضافه میکنیم. بعد از اینکه گوشت کمی پخت، این مواد را میریزیم. 30دقیقه که گذشت، آب نارنج را همراه با کمی فلفل سیاه و نمک می افزاییم. بعد از 40 دقیقه خاموش میکنیم. نوش جان

راز خوشمزگی خورشت کنگر مجلسی

  • اگر میخواهید به خورش کنگر لپه اضافه کنید، آنرا بعد از تفت دادن پیاز، بریزید و سپس ادامه ی مراحل را انجام دهید.
  • طعم خورش کنگر مجلسی باید کمی ملس باشد.
  • اگر بخواهید رب گوجه به خورش کنگر بریزید، میتوانید کمی با روغن تفت داده و همراه با کنگر اضافه کنید.
  • زمان اضافه کردن کنگر به خورش به این عامل بستگی دارد که بخواهید کنگر له شود یا نشود.
  • برای اینکه خورش کنگر در زمان کمتری آماده شود میتوانید به جای گوشت از مرغ استفاده کنید.

پیشنهاد می شود ببینید:

طرز تهيه خورشت هويج مجلسي

خورش به آلو با مرغ مجلسی

دستور تهیه خورش مرغ ناردونی مجلسی

نظرات