طرز تهیه آش ماش خیلی خوشمزه و مقوی به روش مجلسی
در مینویسم انواع مختلف آش را آموزش داده ایم و امروز تصمیم گرفتیم این آیتم آموزشی را به طرز تهیه آش ماش، آشی که از منظر طب سنتی بسیار مفید است، اختصاص بدهیم؛ پس با مینویسم همراه باشید و آش ماش خوشمزه و بینظیر را در خانه بپزید.
طرز تهیه آش ماش یزدی
آش ماش در همه شهر ها به یک صورت قابل تهیه است و ما در این پست آموزش آشپزی می خواهیم طرز تهیه آش ماش یزدی را شرح دهیم. لازم به ذکر است که آش ماش با گوشت یا بدون گوشت قابل طبخ است.
مطالب مرتبط : دستور تهیه ماش پلو
مواد لازم برای آش ماش
پیاز | 4 عدد متوسط |
ماش | 2 لیوان |
جو پرک | 1 لیوان |
برنج | 1 لیوان |
نعنا خشک | 4 قاشق غذاخوری |
گوشت گوسفندی | 500 گرم |
سبزی آشی | 900 گرم |
سیر داغ | به میزان دلخواه |
کشک | 1 لیوان |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
کره | به میزان دلخواه |
روغن مایع | به میزان لازم |
دستور تهیه آش ماش
زمان مورد نیاز: 3 ساعت
- خیس کردن ماش
یک روز قبل از تهیه آش ماش، ماش را در کاسه ای می ریزیم و خیس می کنیم.
- خرد کردن پیاز
دو عدد پیاز را نگینی و دو عدد را خلالی خرد می کنیم تا هر کدام در مرحله ای جداگانه به آش ماش اضافه شود.
- خرد کردن سبزی آشی
شبزی آشی را پاک کرده و می شوییم. خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
- تیهه پیاز داغ
در این مرحله از طرز تهیه آش ماش، در تابه ای روغن ریخته و بعد از اینکه داغ شد، پیاز خلالی خرد شده را در آن می ریزیم و به خوبی سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.
- پختن گوشت برای آش ماش
در قابلمه ای روغن ریخته و پیاز نگینی خرد شده را در آن می ریزیم و هم می زنیم.
- افزودن زردچوبه
برای تهیه آش ماش، زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و هم می زنیم و تفت می دهیم.
- اضافه کردن گوشت گوسفندی
گوشت گوسفندی را به مواد قبلی آش ماش اضافه کرده و هم می زنیم تا تفت بخورد.
- ریختن آب جوش
تقریبا 10 الی 12 لیوان آب به مواد فوق اضافه می کنیم و می گذاریم گوشت بپزد.
- تهیه آش ماش
در قابلمه ای آب ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. جو پرک را می ریزیم و می گذاریم 1 ساعت بپزدد.
- اضافه کردن ماش
حالا ماش را آبکش کرده و به مواد آش ماش اضافه می کنیم.
- افزودن برنج
بعد از تقریبا 1 ساعت، برنج را می ریزیم و هم می زنیم.
- خرد کردن گوشت گوسفندی
گوشت گوسفندی را از قابلمه قبلی خارج کرده و ریش ریش می کنیم و به همراه آب گوشت در آش ماش می ریزیم.
- اضافه کردن پیاز داغ
نصف پیاز داغ را به مواد قبلی آش ماش اضافه می کنیم و هم می زنیم.
- ریختن ادویه
نمک و فلفل سیاه می ریزیم.
- ریختن سبزی آشی
سبزی آشی را به آش ماش اضافه کرده و اجازه می دهیم بدون درب بپزد.
- اضافه کردن کره
بعد از نیم ساعت کره اضافه کرده و می گذاریم 15 دقیقه دیگر بماند.
- آماده کردن کشک
در این زمان که آش ماش در حال پخت است، کشک را در آب ریخته و با چنگال یا همزن هم می زنیم تا آماده شود. البته می توانید کشک آماده تهیه کنید.
- تهیه نعنا داغ
در تابه ای روغن ریخته و نعنا خشک را در آن می ریزیم و هم می زنیم تا رنگ آن تیره شود.
- سرو آش ماش
بعد از اینکه آش ماش را از روی حرارت برداشتید، در ظرف دلخواه بریزید.
- افزودن کشک
کشک را روی آش ماش می ریزیم.
- افزودن نعنا داغ
با نعنا داغ و پیاز داغ آش ماش را تزیین می کنیم.
- اضافه کردن سیر داغ
حال سیر داغ ریخته و آش ماش را نوش جان می کنیم.
نکات پخت آش ماش مجلسی
- برای لعاب دار تر شدن آش ماش، کمی آرد را در آب سرد ریخته و به آش ماش اضافه می کنیم.
- برای تهیه آش ماش با شلغم می توانید کمی شلغم را خرد کرده و به آش ماش اضافه کنید تا این آش ماش برای سرماخوردگی نیز مفید باشد.
- توجه کنید که در هر مرحله از طرز تهیه آش ماش اگر لازم بود آب اضافه شود باید آب جوش بریزید.
- آش ماش را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
- این مقدار آش ماش برای 8 نفر مناسب است.
- می توانید کمی شوید بریزید تا آش ماش ساده خوش عطر تر شود.
- لازم به ذکر است طرز تهیه آش ماش شمالی و آش ماش لری نیز با همین رسپی بالا قابل تهیه است.
- همچنین برای تهیه آش ماش بدون گوشت، تنها لازم است گوشت را از این دستور حذف کنید.
- طرز تهیه آش ماش اصفهانی و آش ماش کرمانی نیز با دستور بالا تفاوتی ندارد.
- در صورتی که کمی کلم قمری خرد کرده و به همراه گوشت در قابلمه بریزید، آش ماش و قمری خواهید داشت.
همچنین بخوانید: