طرز تهیه شله مشهدی (به روش اصلی)
شله مشهدی غذایی پرطرفدار برای مشهد است. این آش دارای حبوبات فراوان است که خواص زیادی برای بدن و پوست و مو دارد. این غذا را برخی در مشهد فقط شله می نامند. شله مشهدی غذایی بسیار مقوی بوده و علاوه بر عصرانه به عنوان شام و افطار ماه رمضان نیز سرو می شود.
دستور تهیه شله مشهدی
شله مشهدی شباهت زیادی به حلیم دارد. علاوه بر مشهد در توابع مشهد نیز در برخی رستوران ها این آش را عرضه می کنند. در این پست از مینویسم با طرز تهیه شله مشهدی آشنا می شوید.
مواد لازم برای تهیه شله مشهدی
گوشت | 350 گرم |
لوبیا قرمز | کمی کمتر از نصف لیوان |
عدس | کمی کمتر از نصف لیوان |
لوبیا سفید | کمی کمتر از نصف لیوان |
نخود | کمی کمتر از نصف لیوان |
لوبیا چیتی | کمی کمتر از نصف لیوان |
بلغور گندم | 1.5 لیوان |
قلم گوسفندی | 2 عدد متوسط |
پیاز | 2 عدد متوسط |
برنج | نصف لیوان |
هل | کمی کمتر از 1 قاشق چایخوری |
دارچین | 1.5 قاشق چایخوری |
جوز هندی | کمی کمتر از 1 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
دستور پخت شله مشهدی
زمان مورد نیاز: 3 ساعت
- خیس کردن حبوبات
از 18 ساعت قبل از پخت شله مشهدی، حبوبات شامل لوبیا قرمز، نخود، لوبیا سفید، لوبیا چیتی و بلغور گندم را در ظرف هایی جداگانه ریخته و آب می ریزیم. اجازه می دهیم خیس بخورد. هر 2 ساعت یکبار آب آن را عوض می کنیم.
- خرد کردن پیاز
پوست پیاز ها را جدا کرده و به صورت خلالی خرد می کنیم.
- خیس کردن عدس و برنج
از 3 ساعت قبل، عدس و برنج را در ظرف هایی جداگانه ریخته و کمی آب می ریزیم تا خیس بخورد.
- پختن قلم
قلم را در قابلمه ای ریخته و همراه با مقدار مناسب آب روی حرارت زیاد قرار می دهیم. بعد از جوشیدن حرارت را ملایم می کنیم. اجازه می دهیم کامل پخته و روغن بیندازد. بعد از پخت محتویات داخل قلم را به آب آن اضافه کرده و برای شله مشهدی کنار می گذاریم.
- پختن گوشت
گوشت را همراه با مقدار مناسب آب و پیاز و همچنین نمک و فلفل سیاه در قابلمه ای ریخته روی حرارت زیاد قرار می دهیم. بعد از اینکه کمی جوش خورد کم کرده و اجازه می دهیم بپزد. بعد از پختن ریش ریش می کنیم.
- پختن شله مشهدی
همه ی حبوبات به جز عدس و برنج را در قابلمه ای ریخته و همراه با آب روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بپزد. برای تهیه شله مشهدی بهتر است حبوبات بطور کامل بپزد.
- پختن عدس و برنج
عدس و برنج را با هم در قابلمه یا ریخته و با آب روی اجاق گاز قرار کمی دهیم تا بپزد. بعد از پختن با میکسر کمی له می کنیم.
- مخلوط کردن حبوبات
حبوبات را با هم ترکیب کرده و همه را با میکسر کمی له می کنیم. بعد از 20 دقیقه که همه ی حبوبات با هم پختند، آب قلم را در حبوبات شله مشهدی میریزیم.
- اضافه کردن گوشت
40 دقیقه قبل از خاموش کردن، گوشت را که ریش ریش کرده ایم به قابلمه اضافه کرده و جوز هندی و نیمی از دارچین را میریزیم. بعد از 15 دقیقه نمک و فلفل سیاه و بقیه ی دارچین و هل را می ریزیم. اجازه می دهیم 25 دقیقه دیگر هم بپزد.
نکات مهم برای تهیه شله مشهدی
- به جای قلم می توانید از عصاره ی قلم که در فروشگاه ها موجود است استفاده کنید.
- برخی شله مشهدی را با نان سرو می کنند.
- بعد از پخت حبوبات، میتوانید بدون میکس کردن بقیه ی مراحل پخت ادامه دهید.
- در مشهد شله مشهدی را با خورش قیمه تزیین می کنند.
- گوشت را می توانید ریش ریش نکرده و به صورت تکه های کوچک در آش بریزید.
- برای خوشمزه تر شدن شله مشهدی هنگام سرو، کمی دارچین بریزید.
پیشنهاد می شود بخوانید :