طرز تهیه آش رشته نذری برای 30 نفر تا 100 نفر
آش رشته از جمله آش های خوشمزه و پر طرفدار است که ریشه ایرانی دارد. معمولا برای مهمانی ها و مراسمات مذهبی از این آش به عنوان آش نذری استفاده می شود. جالب است بدانید آش رشته را به این دلیل بیشتر به عنوان نذری انتخاب می کنند که به دلیل رشته ی موجود در این آش، باعث می شود، سررشته ی کارها به دستشان بیاید. به عبارتی کارهایشان جفت و جور شده و به درستی پیش برود! آش رشته به دلیل حبوباتی که دارد برای بدن بسیار مفید بوده و سبزیجات موجود در آن دارای مقدار زیادی آهن است. در این پست قرار است طرز تهیه آش رشته نذری برای 20 نفر، آش رشته نذری برای 30 نفر، آش رشته نذری برای 50 نفر، آش رشته نذری برای 70 نفر، آش رشته نذری برای 100 نفر، آش رشته نذری برای 200 نفر و آش رشته نذری برای 500 نفر را با شما به اشتراک بگذاریم.
فهرست مطالب
طرز تهیه آش رشته برای 20 نفر
آش نذری برای 20 نفر به عنوان یک آش برای مهمانی یا مراسم مذهبی کوچک طبخ می شود. در ادامه شما طرز تهیه آش نذری برای 20 نفر را می بینید.
مواد لازم برای تهیه آش رشته برای 20 نفر
رشته آشی | 1000 گرم(1 کیلوگرم) |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
سبزی آشی | 1200 گرم |
لوبیا چیتی | 400 گرم |
نخود | 300 گرم |
عدس | 400 گرم |
سیر | 20 حبه |
نعنا(خشک) | 100 گرم |
روغن | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
دستور پخت آش رشته نذری برای 20 نفر
زمان مورد نیاز: 2 ساعت
- خیس کردن حبوبات
24 ساعت قبل از پخت آش رشته، در ظرف های جداگانه نخود و لوبیا چیتی را ریخته و مقدار لازم آب روی آن ها می ریزیم. هر 4 ساعت یکبار آب آن را عوض می کنیم.
- خیس کردن عدس
دو ساعت قبل عدس را نیز در ظرفی ریخته و آب می ریزیم تا خیس بخورد.
- آماده کردن سبزی
سبزی را پاک کرده و می شوییم سپس به صورت ریز خرد می کنیم. توجه کنید که 1200 گرم از سبزی خرد شده را برای تهیه آش رشته برای 20 نفر لازم داریم.
- خرد کردن پیاز
پیاز را پوست کنده و می شوییم. به صورت نگینی خرد می کنیم.
- خرد کردن سیر
برای آش رشته برای 20 نفر، سیر ها را با سیر خرد کن یا رنده ریز خرد می کنیم.
- پختن حبوبات
نخود و لوبیا را آبکش کرده و در قابلمه ای می ریزیم. به مقدار لازم آب ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بپزد.
- پختن عدس
در این مرحله از طرز تهیه آش رشته برای 20 نفر، وقتی 20 دقیقه از پخت حبوبات گذشته بود، در قابلمه ای آب می ریزیم و عدس ها را درون آن می ریزیم. روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
- آماده کردن پیاز داغ
در تابه ای مقداری روغن ریخته و نیمی از پیازهای خرد کرده را می ریزیم. زمانی که طلایی شد از روغن خارج می کنیم.
- آماده کردن سیر داغ
در تابه ای دیگر هم روغن را همراه سیر های خرد شده می ریزیم. بعد از اینکه سرخ شد، سیرداغ آش رشته برای 20 نفر آماده است.
- آماده کردن نعنا داغ
در تابه ای کمی روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. بعد از اینکه داغ شد پودر نعنا را در آن می ریزیم. وقتی تغییر رنگ داد خاموش می کنیم.
- پختن آش رشته برای 20 نفر
قابلمه ای را آماده می کنیم. کمی روغن می ریزیم. نیم دیگر پیاز را می ریزیم. 10 دقیقه تفت می دهیم تا مقداری طلایی و سبک شود.
- اضافه کردن حبوبات
نخود، لوبیا و عدس را اضافه کرده و کمی بیشتر از حجم آن ها آب می ریزیم. زمان می دهیم تا حبوبات آش رشته برای 20 نفر، مجددا با هم پخته شوند.
- اضافه کردن نمک
نمک را به همراه فلفل سیاه و زردچوبه به آش می زنیم و هم می زنیم.
- اضافه کردن سبزی
نیم ساعت مانده به آخر سبزی را می ریزیم. ریختن سبزی در این زمان باعث می شود آش رشته برای 20 نفر طعم تازگی داشته باشد.
- اضافه کردن رشته
رشته ها را از وسط نصف می کنیم. 10 دقیقه بعد از ریختن سبزی ها رشته را به آش اضافه کرده و هم میزنیم. زمان می دهیم تا آش رشته لعاب اندازد. سپس خاموش می کنیم.
نکات طلایی در تهیه آش رشته نذری برای 20 نفر
- آش را همراه با پیاز داغ و نعنا داغ و سیر داغ تزیین کنید.
- برای اینکه آش رشته برای 20 نفر، لعاب بیشتری داشته باشد، آرد موجود در جعبه ی رشته را نیز در آش بریزید.
- این آش را با دوغ میل کنید.
- برای خوشمزه تر شدن آش رشته برای 20 نفر، به جای دوغ از کشک محلی استفاده کنید.
- می توانید به جای نیمی از لوبیا چیتی، لوبیا قرمز هم بریزید.
آش شله قلمکار نذری برای 50 نفر
طرز تهیه آش رشته نذری برای 30 نفر
در تهیه آش رشته نذری برای 30 نفر به مواد اولیه ای که در زیر ذکر می شود لازم دارید و دستور پخت به همان شکل بالا می باشد.
مواد لازم برای تهیه آش رشته نذری برای 30 نفر
رشته آش | 1500 گرم |
پیاز | 3عدد بزرگ |
سبزی آش | 1800 گرم |
لوبیا چیتی | 600 گرم |
نخود | 450 گرم |
عدس | 600 گرم |
سیر | 30 حبه |
نعنا(خشک) | 150 گرم |
روغن | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
نکات مهم در تهیه آش رشته نذری برای 30 نفر
- توجه کنید که در هنگام خرید رشته به وزن آن نگاه کنید و به میزان گفته شده تهیه کنید.
- قابلمه را طوری در نظر بگیرید که حجم قابلمه از مواد لازم تهیه آش رشته برای 30 نفر کمی بیشتر باشد.
- بهتر است در پخت آش رشته نذری برای 30 نفر، از قبل ترکیب کردن حبوبات، سبزی را بریزیم تا خوشمزه تر شود.
طرز تهیه آش رشته نذری برای 50 نفر
در رابطه با این مطلب هم فقط در اندازه ی مواد تغییرات داریم و دستور پخت آش رشته نذری برای 50 نفر با دستور پخت آش رشته نذری برای 20 نفر تفاوتی ندارد.
مواد لازم تهیه آش رشته نذری برای 50 نفر
رشته آش | 2500 گرم |
پیاز | 5 عدد بزرگ |
سبزی آش | 3 کیلوگرم |
لوبیا چیتی | 1 کیلوگرم |
نخود | 750 گرم |
عدس | 1 کیلوگرم |
سیر | 50 حبه |
نعنا(خشک) | 250 گرم |
روغن | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
نکات مهم در تهیه آش رشته نذری برای 50 نفر
- توجه کنید که رشته خودش کمی نمک دارد بنابراین در ریختن نمک دقت کافی را داشته باشید.
- بهتر است برای آش رشته نذری برای 50 نفر بهتر از قبل ترکیب کردن حبوبات، سبزی را بریزیم تا خوشمزه تر شود.
برای رفع شور شدن آش رشته چکار کنیم؟
طرز تهیه آش رشته نذری برای 70 نفر
در این طرز تهیه مواد لازم را در جدول برای شما شرح داده ایم. لازم است بدانید که دستور پخت به همان روشی که در طرز تهیه آش رشته نذری بیان شد، می باشد.
مواد لازم تهیه آش رشته نذری برای 70 نفر
رشته آشی | 3500 گرم |
پیاز | 7 عدد بزرگ |
سبزی آشی | 4200 گرم |
لوبیا چیتی | 1400 گرم |
نخود | 1050 گرم |
عدس | 1400 گرم |
سیر | 70 حبه |
نعنا(خشک) | 350 گرم |
روغن | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
نکات مهم در تهیه آش رشته نذری برای 70 نفر
- توجه کنید که در این طرز تهیه نیز بهتر است سبزی را قبل از مخلوط کردن حبوبات با هم، در قابلمه بریزید.
- تهیه آش رشته نذری برای 70 نفر حتما باید در قابلمه ای با اندازه ی مناسب طبخ شود تا حالت خمیری نشود.
طرز تهیه آش رشته نذری برای 100 نفر
در این طرز تهیه هم فقط کافیست مواد لازم برای تهیه آش رشته نذری برای 20 نفر را در نظر گرفته و برای 100 نفر تناسب بگیرید. ما برای راحتی شما مواد لازم تهیه آش رشته نذری برای 100 نفر را در جدول در اختیار شما قرار داده ایم.
مواد لازم برای تهیه آش رشته نذری برای 100 نفر
رشته آشی | 5 کیلوگرم |
پیاز | 10 عدد بزرگ |
سبزی آشی | 6 کیلوگرم |
لوبیا چیتی | 2 کیلوگرم |
نخود | 1500 گرم |
عدس | 2 کیلوگرم |
سیر | 100 حبه |
نعنا(خشک) | 500 گرم |
روغن | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
نکات طلایی در تهیه آش رشته برای 100 نفر
- برای دستور پخت آش رشته نذری برای 100 نفر به ابتدای همین پست مراجعه کنید و با روش پخت آش رشته برای 20 نفر پیش بروید.
- توجه کنید که نمک و فلفل سیاه به میزان کافی ریخته شود.
طرز تهیه آش رشته نذری برای 200 نفر
آش رشته نذری برای 200 نفر به مواد اولیه ای لازم دارد که در ادامه بیان می کنیم. البته طرز پخت آش نذری برای 200 نفر، کاملا شبیه به دستور پخت آش رشته نذری برای 20 نفر است.
مواد لازم برای تهیه آش رشته برای 200 نفر
رشته آشی | 10 کیلوگرم |
پیاز | 20 عدد بزرگ |
سبزی آشی | 12 کیلوگرم |
لوبیا چیتی | 4 کیلوگرم |
نخود | 3 کیلوگرم |
عدس | 4 کیلوگرم |
سیر | 200 حبه |
نعنا(خشک) | 1 کیلوگرم |
روغن | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
نکات کلیدی در تهیه آش رشته برای 200 نفر
- توجه کنید که میزان نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ دست خودتان است.
- برای تزیین آش رشته نذری برای 200 نفر، از دوغ استفاده کنید.
طرز تهیه آش رشته نذری برای 500 نفر
در این دستور تهیه کمی مواد اولیه زیادی به کار می رود و تناسب بستن مواد لازم برای تهیه آش رشته برای 500 نفر با تهیه آش رشته برای 20 نفر کمی سخت و پیچیده خواهد ما برای راحتی شما، این تناسب را انجام داده ایم و در جدول بیان کرده ایم.
مواد لازم برای تهیه آش رشته نذری برای 500 نفر
رشته آشی | 25 کیلوگرم |
پیاز | 50 عدد بزرگ |
سبزی آش | 30 کیلوگرم |
لوبیا چیتی | 10 کیلوگرم |
نخود | 7500 گرم |
عدس | 10 کیلوگرم |
سیر | 500 حبه |
نعنا(خشک) | 2500 گرم |
روغن | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
نکات مهم در تهیه آش رشته نذری برای 500 نفر
- به دلیل زیاد بودن حجم رشته در این آش، بهتر است رشته را مرحله به مرحله اضافه کنید.
- برای خوشمزه تر شدن آش رشته نذری برای 500 نفر، از کمی گوشت قلقلی برای تزئین استفاده کنید.
همچنین بخوانید :