طرز تهیه شکر پلو؛ شیرازی و بوشهری، خوشمزه مجلسی + فیلم

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

شکر پلو از غذاهای سنتی استان شیراز و همچنین بوشهر می باشد. به همین دلیل به شکر پلو شیرازی یا شکر پلو بوشهری معروف است. در تهیه شکر پلو از شکر و زعفران استفاده می شود. در شیراز بیشتر شکر پلو نذری را تهیه می کنند. همچنین در مهمانی و جشن ها نیز به عنوان یک غذای مجلسی انتخاب مناسبی است. این غذا طعم تقریبا شیرینی دارد. شکر پلو شیرازی کمی به شیرین پلو شباهت دارد. شکر پلو را از شکر تهیه می کنند که طرز تهیه و مواد اولیه ی در دسترسی دارد. لازم به ذکر است در این غذا از گلاب نیز استفاده می شود که دارای خواص بینظیری می باشد. برای یادگیری این غذای خوشمزه تا انتهای این پست با ما همراه باشید.

طرز تهیه شکر پلو شیرازی

شکر پلو شیرازی با قیمه یا سالاد شیرازی سرو می شود. در ادامه طرز تهیه شکر پلو شیرازی یا همان شکر پلو بوشهری را با شما به اشتراک می گذاریم.

مواد لازم برای تهیه شکر پلو برای 4 نفر

برنج4 پیمانه
شکر4 پیمانه
زعفران0.5 گرم
روغنبه میزان لازم
گلاب4 قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبه به میزان لازم
خلال پسته و خلال بادام (برای تزیین)به میزان دلخواه
پوست نارنگی و پرتقال (برای تزیین)به میزان دلخواه
شکر و گلاب (برای خلال ها)به میزان لازم

دستور تهیه شکر پلو بوشهری(شیرازی)

زمان مورد نیاز: 49 دقیقه

  1. دم کردن زعفران

    زعفران را می سابیم و در کاسه ای می ریزیم. تکه ای یخ می اندازیم. اجازه می دهیم برای شکر پلو دم بکشد.

  2. آماده کردن برنج

    برنج را در قابلمه ای ریخته و با کمی آب خیس می کنیم. 1 ساعت زمان برای خیس کردن برنج کافی است.

  3. آماده کردن خلال بادام و پسته

    خلال بادام و پسته را در کاسه ای ریخته و گلاب را تا حدی که روی خلال ها را بگیرد اضافه می کنیم. سپس بعد از اینکه خلال ها اندکی نرم شد از گلاب خارج می کنیم. این خلال ها برای تزیین شکر پلو بوشهری استفاده می شود.

  4. خرد کردن خلال نارنگی

    قسمت سفید پوست نارنگی یا پرتقال را به طور کامل جدا کرده و سپس به شکل خلالی خرد می کنیم.

  5. آماده کردن خلال نارنگی

    برای گرفتن تلخی خلال نارنگی یا پرتقال برای شکر پلو شیرازی، 3 الی 4 بار خلال ها را همراه با آب بجوشانید و آب تلخ آن را دور بریزید. آب را به همراه کمی شکر روی حرارت قرار داده و بعد از اینکه غلیظ شد خاموش می کنیم. خلال پرتقال یا نارنگی را در این آب و شکر می ریزیم. 5 دقیقه بماند کافی است.

  6. تفت دادن خلال

    در تابه ای کمی روغن ریخته و خلال ها را در آن می ریزیم. به مدت 5 دقیقه تفت می دهیم.

  7. آماده کردن شربت

    در قابلمه ای آب ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. سپس شکر را اضافه می کنیم.

  8. اضافه کردن زعفران

    زعفران را به شربت شکر پلو بوشهری اضافه می کنیم. هم می زنیم.

  9. اضافه کردن گلاب

    گلاب را نیز در شربت ریخته و بعد از اینکه کمی غلیظ شد، خاموش می کنیم.

  10. آبکش کردن برنج

    در قابلمه ای به مقدار لازم آب ریخته و کمی نمک و زردچوبه اضافه می کنیم. روی حرارت ملایم قرار می دهیم. زمانی که جوشید برنج خیس خورده را در آب جوش می ریزیم. بعد از اینکه کمی نرم شد، آبکش می کنیم. برای شکر پلو لازم است برنج خیلی نرم( شفته) نشود.

  11. دم گذاشتن برنج

    3 قاشق از شربت را روی برنج ریخته و با هم مخلوط می کنیم. قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار داده و کمی روغن به همراه ته دیگ دلخواه (سیب زمینی، نان و غیره) در آن می ریزیم. برنج را اضافه می کنیم. سپس درب قابلمه را به همراه دمکنی روی قابلمه می گذاریم. حرارت را کم می کنیم.

  12. اضافه کردن شربت

    بعد از 20 دقیقه بقیه ی شربتی را که تهیه کردیم، به شکر پلو شیرازی اضافه می کنیم. هم زده و اجازه می دهیم دم بکشد. با خلال پسته و بادام و خلال نارنگی که از قبل آماده کردیم تزیین می کنیم.نوش جان

طرز تهیه شکر پلو شیرازی با قیمه

در شیراز معمولا خورش قیمه را کوبیده و با شکر پلو میل می کنند که طرفداران زیادی دارد. برای تهیه شکر پلو با قیمه، کافی است ابتدا خورش قیمه را پخته و سپس شکر پلو را طبق رسپی بالا طبخ کنید. در ادامه می توانید خورش قیمه را با یک گوشکوب برقی پوره کنید و یا به همان شکل اصلی خود در ظرفی بریزید. شکر پلو را در کنار این قیمه نوش جان کنید.


طرز تهیه شکر پلو شیرازی تصویری

با مشاهده ویدئو از طرز تهیه شکر پلو، درست کردن این غذا برای شما راحت و ساده تر خواهد شد. به همین منظور در این بخش از مطلب فیلم طرز تهیه شکر پلو بوشهری را در اختیار شما قرار داده ایم:


نکات کلیدی برای تهیه شکر پلو

  • هنگام پخت شکر پلو توجه کنید که هنگام هم زدن برنج، دانه های برنج خرد نشود.
  • بهتر است قبل از ریختن شربت در شکر پلو شیرازی، یک شعله پخش کن روی حرارت قرار دهید تا زمانی که شربت را اضافه کردید، نسوزد.
  • بعد از آماده شدن پلو، کمی دارچین به آن اضافه کنید تا شکر پلو شما خوش طعم تر شود.
  • برای پخت شکر پلو بهتر است از قابلمه نچسب استفاده کنید.
  • زعفران در شکر پلو شیرازی مهم است و عطر آن را عالی می کند پس هر چه بیشتر اضافه شود بهتر است.
  • در تفاوت شکر پلو شیرازی و شکر پلو بوشهری می توان گفت شکر پلو بوشهری را بیشتر در کنار قیمه مصرف می کنند و شکر پلو شیرازی را خلال پسته و خلال بادام فراوان طبخ می کنند.

همچنین بخوانید :

دستور پخت سوتی پلو با خرما

کلم پلو شیرازی

دستور پخت دوپیازه میگو

نظرات