طرز تهیه قیمه نذری برای 40 نفر
خورشت قیمه یکی از اصیل ترین و محبوب ترین غذاهای ایرانی است و دارای طرفداران زیادی می باشد. این غذا به جز اینکه برای وعده های غذایی استفاده می شود می توان گفت که در مناسبت های خاص مانند ترحیم و ختم حتی در شهرهای مختلف در مناسبتهای عروسی هم طبخ می شود. بیشترین محبوبیت این غذا در ایام سوگواری محرم است که به عنوان قیمه نذری معروف است.
دستور تهیه قیمه نذری برای ۴۰ نفر
مواد لازم قیمه نذری برا ی40 نفر
مواد لازم |
|
گوشت بدون استخوان | ۲ کیلو از گوشت گوسفندی استفاده کنید خوشمزه تراست |
لپه | ۱ کیلو |
پیاز | 5 عدد |
سیب زمینی | 5 عدد |
رب گوجه | ۱ کیلو |
لیمو عمانی | ۱۰ عدد |
پیاز داغ | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک | حدود ۳ قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق غذاخوری سرخالی |
زردچوبه | ۱ قاشق غذاخوری |
دارچین | نصف قاشق غذاخوری |
محلول زعفران دم کرده | ۳ قاشق غذا خوری |
روش تهیه قیمه نذری
- اولین مرحله برای درست کردن قیمه نذری این است که پیاز ها را به هر صورتی ( نگینی، خلالی یا رنده شده) که دوست دارید خرد کنید و هم چنین گوشت ها را تیکه کنید.
- در این مرحله در قابلمه مورد نظر پیاز های خرد شده را با روغن تفت می دهیم تا رنگ پیاز ها کمی طلایی شود.
- بعد از اینکه پیاز ها طلایی رنگ شدند گوشت را اضافه کنید. گوشت گوسفندی دارای چربی است که باعث لذیذ شدن قیمه می شود.
- بعد از تغییر رنگ گوشت زردچوبه ، فلفل سیاه اضافه کنید.
- بعد از تفت دادن ادویه ها در مواد، لپه را افزوده و تفت میدهیم. سپس رب را اضافه کرده و با تمام مواد تفت می دهیم.تفت دادن رب باعث خوشرنگ شدن خورشت میشود.
- در انتها آب را اضافه کنید به صورتی که میزان آب خورشت تا ۵ سانتی متر روی مواد باشد.
- 4 تا 5 ساعت زمان بدهید با شعله ملایم تا خورشت به آرامی جا بیفتد.
- در مراحل اخر پخت خورشت، پیاز داغ، زعفران دم کرده، گلاب و دارچین را اضافه کنید.
- نمک غذا را اضافه کنید. حتما کمی بچشید تا نمک غذا به اندازه باشد.
- برای مرحله آخر لیمو عمانی را اضافه کنید.
- نیم ساعت دیگر زمان بدهید تا خوب جا بیفتد.
- سیب زمینی ها پوست کنده ، سپس خلالی خرد کنید. در روغن داغ سرخ کنید و برای کنار خورشت استفاده کنید.