طرز تهیه کشمش خانگی با طعم و رنگ عالی؛ مرحله به مرحله
کشمش علاوه بر خواصی که برای بدن انسان دارد در انواع مختلفی از غذا، دسر و سالاد ها نیز استفاده می شود. کشمش را می توانید از خشکبار فروشی ها و سوپر مارکت ها تهیه کنید اما همانطور که می دانید هر خوراکی ای که در منزل تهیه شود، تمیز تر است و می توانید با اطمینان خاطر در غذاهای خود استفاده کرده و نوش جان کنید. همراه ما باشید با طرز تهیه کشمش!
طرز تهیه کشمش از دانه انگور
اگر برای شما سوال شده که با چای چه بخوریم که چاق نشویم، کشمش را فراموش نکنید. کشمش را می توانید به روش های متفاوتی تهیه کنید و در این پست می خواهیم طرز تهیه کشمش به ساده ترین روش را به شما بیاموزیم.
بعلاوه می توانید در مینویسم با فواید و کالری کشمش سبز آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه کشمش خانگی
انگور | به میزان مورد نظر |
روش تهیه کشمش در خانه
- آماده کردن انگور
انگور ها را تمیز شسته و در یک آبکش می ریزیم تا آب اضافی آن خارج شود. توجه کنید که برای تهیه کشمش نیازی به جدا کردن ساقه انگور نیست.
- حرارت دادن انگور
در قابلمه ای مقدار تقریبا زیاد آب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم. بعد از اینکه جوشید هر ساقه انگور را برای 5 ثانیه درون آب در حال جوش نگه داشته و سپس در آبکش می گذاریم.
- تهیه کشمش در خانه
در بالکن یا پشت بوم یک پارچه نخی می اندازیم و انگور ها را با همان ساقه روی پارچه می ریزیم.
- جدا کردن ساقه انگور
در این مرحله از طرز تهیه کشمش، بعد از 3 روز ساقه انگور ها را کاملا جدا می کنیم و دانه های انگور را مجددا روی پارچه می ریزیم.
- شستن کشمش
بعد از اینکه کشمش ها کاملا خشک شد، دم آن ها جدا کرده و با آب سرد آبکشی می کنیم.
- خشک کردن کشمش
در اخرین مرحله تهیه کشمش خانگی، مجددا کشمش را روی پارچه می ریزیم تا خشک شود.
نکات طلایی برای تهیه کشمش
- توجه کنید که برای تهیه کشمش، باید پارچه را مقابل آفتاب پهن کنید تا کشمش ها به خوبی خشک شوند.
- برای تهیه کشمش در فر، انگور را بعد از شستن در سینی فر ریحته و سینی را در فر با دمای پایین بگذارید و بعد از تقریبا 40 دقیقه از فر خارج کرده و برای 1 روز در هوای محیط خانه قرار دهید.
- کشمش را در یخچال نگهداری کنید.
- البته در صورتی که کشمش خوب خشک شده باشد تفاوتی در نگهداری آن در یخچال و کابینت وجود ندارد.
- با این طرز تهیه کشمش، کشمش تقریبا دو سال در یخچال می ماند.
- توجه کنید که طرز تهیه کشمش مویز نیز به همین شیوه است و تفاوت آن در انتخاب انگور است و در تهیه مویز از انگور قرمز مجلسی استفاده می شود.
- همچنین کشمش سایه خشک از انگور عسگری تهیه می شود و برای تهیه آن انگور ها را با نخ و در سالنی سر پوشیده که هوا وجود دارد، از سقف می آویزند تا کاملا خشک شود.
- روش تهیه کشمش تیزابی نیز به این صورت است که در هر 5 لیتر آب ولرم، 250 گرم گرد تجاری کربنات پتاسیم و 100 میلی لیتر روغن سبزه می ریزیم و سپس 125 گرم انگور را در این مواد می ریزیم و از آن خارج می کنیم. بعد از اینکه آب آن کشیده شد، در آفتاب می گذاریم تا تقریبا بعد از 10 روز خشک شود.
- این مراحلی که در بالا بیان کردیم برای تهیه کشمش آفتابی می باشد.
- برخی افراد بعد از اینکه کشمش ها خشک شد دیگر مرحله ای که با آب سرد شستیم را انجام نمی دهند و هنگام مصرف کشمش آن را می شویند.
- توجه کنید که زیاد خشک شدن کشمش موجب سفت شدن آن و کم خشک شدن کشمش موجب کپک زدن آن می شود.
پیشنهاد می شود بخوانید :