طرز تهیه رشته خشکار با نشاسته ساده و خوشمزه
رشته خشکار یک شیرینی سنتی مربوط به گیلان است که محبوبیت زیادی در ایران دارد. ظاهر آن بسیار عالی است. رشته خشکار شیرینی خانگی به شمار می رود. این شیرینی مغزدار است که باعث طعم فوق العاده ی آن شده است. رشته خشکار، به عنوان یک میان وعده ی لذیذ نیز مورد استفاده قرار می گیرد و مواد اولیه ساده ای دارد. بنحوی که می توانید در منزل به راحتی آنرا آماده کنید. در این مطلب روش پخت رشته خشکار با نشاسته را با شما به اشتراک گذاشته ایم و پیشنهاد میکنم حداقل یکبار این روش از تهیه رشته خشکار را امتحان کنید.
روش تهیه رشته خشکار با نشاسته
این دستور از رشته خشکار را در هیچ جای دیگر نمی یابید. همچنین در مینویسم می توانید با دستور تهیه رول گردو و دارچین آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه رشته خشکار با نشاسته
آرد برنج | 180 گرم |
آرد سفید | 700 گرم |
نشاسته گل | 55 گرم |
شیر | 5 لیوان |
آب | 2 لیوان |
مواد لازم برای تهیه شهد رشته خشکار
زعفران | کمی کمتر نصف لیوان |
آب | کمی کمتر از 1.5 لیوان |
شکر | 3 قاشق غذاخوری |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای مواد میانی رشته خشکار
شکر | 150 گرم |
گردو | 250 گرم |
دارچین | کمی کمتر از 2 قاشق چایخوری |
هل | کمی کمتر از 1 قاشق چایخوری |
جوز هندی | کمی کمتر از نصف قاشق چایخوری |
دستور پخت رشته خشکار با نشاسته
زمان مورد نیاز: 1 ساعت
- آماده کردن گردو
ابتدا گردو ها را میشکنیم و آسیاب میکنیم و میزان گفته شده را که 250 گرم است در ظرفی میریزیم و کنار میگذاریم.
- آماده کردن جوز هندی
جوز هندی را رنده کرده و کمی کمتر از نصف قاشق چایخوری را برای مواد میانی آماده میگذارید. اگر بخواهید میتوانید جوز هندی را آسیاب کرده و آماده کنید.
- آماده کردن هل
هل را در آسیاب ریخته و آسیاب میکنیم تا برای درست کردن مواد میانی زمان زیادی از ما گرفته نشود.
- دم کردن زعفران
زعفران را میسابیم. در استکانی میریزیم و تکه ای یخ در آن می اندازیم. زمانی که یخ آب شود همزمان زعفران نیز دم میکشد.
- آماده کردن مواد میانی
گردو را با دارچین مخلوط کرده و شکر را میریزیم. جوز هندی را اضافه میکنیم. هل را میریزیم. مواد میانی را در گوشه ای قرار میدهیم.
- آماده کردن رشته خشکار
نشاسته را در میزان کافی آب همراه با یک قاشق چایخوری، حل کنید. آرد برنج را اضافه کرده و مخلوط کنید. آرد سفید و شیر را بریزید و سپس آب را هم با مواد مخلوط میکنیم.
- آماده کردن بطری مخصوص رشته خشکار
یک بطری شیر را بردارید و یک نی آماده کنید. یک میخ بلند را بردارید و با انبر دست از ته میخ بگیرید و سپس با شعله ی اجاق گاز نوک میخ را داغ کنید. با میخ داغ درب بطری را به اندازه ای که نی در آن قرار گیرد و جای نی سفت باشد، حفره ای ایجاد میکنیم. نی را به اندازه ی 7 سانت ببرید. نی را طوری که نیفتد در آن حفره ی ایجاد شده روی درب بطری قرار دهید.
- پختن رشته خشکار
تابه ای را با یک فرچه ی آغشته به روغن چرب کنیدو کمی که گذشت و تابه کمی داغ شد. مواد رشته خشکار را که درون بطری آماده شده ریختیم، به صورت مربع شکل در تابه میریزیم. سپس در وسط این مربع ابتدا مواد را بصورت خط های با فاصله ی نیم سانت به صورت عمودی داخل مربع می ریزیم و بعد از آن خط هایی به صورت افقی با فاصله ی نیم سانت میریزیم. بعد از حدود 1 دقیقه با یک کفگیر، رشته خشکار را در تابه برمیگردانیم. بعد از اینکه دو طرف کمی تفت خورد از تابه بر میداریم. توجه کنید که باید در اسرع وقت رشته خشکار را با مواد میانی پرنموده و به شکل بقچه بپیچیم زیرا کمی که بگذرد خشک میشود و کار را سخت میکند.
- بقچه کردن رشته خشکار
هر رشته خشکار که به شکل توری پنجره در آمده و تازه از تابه برداشته ایم را روی سطح صافی قرار میدهیم. به سرعت میزان لازم از مواد میانی را در وسط آن میریزیم. ابتدا طرف راست سپس طرف چپ، سپس پایین و در آخر طرف بالای رشته خشکار را روی مواد میانی قرار میدهیم که به شکل یک بقچه در آید.
- سرخ کردن رشته خشکار
در تابه ای مقدار تقریبا زیاد روغن ریخته و داغ میکنیم. سپس رشته خشکار های بقچه شده را دانه دانه در روغن می اندازیم تا کمی سرخ شود. سپس پارچه ای نخی در سطحی صاف می اندازیم. هر کدام از رشته خشکار ها که که سرخ شدند روی پارچه قرار میدهیم تا روغن اضافی آن گرفته شود.
- آماده کردن شهد
در قابلمه ای تقریبا کوچک،به میران ذکر شده آب را ریخته و شکر را میریزیم. سپس بعد از 3 دقیقه که شکر حل شد، زعفران دم کرده را میریزیم و گلاب اضافه کرده و زمانی که از حالت آبکی خارج شد آن را خاموش میکنیم. بعد از آن هر کدام از رشته خشکار ها را داخل شهد می اندازیم و خارج میکنیم. نوش جان
ترفندهای پخت رشته خشکار با نشاسته
- اگر بطری مخصوص برای ریختن رشته خشکار یا جای سس داشتید، نیازی به درست کردن بطری برای ریختن آن نیست.
- اگر نی روی بطری شل بود به دور تا دور آن کمی چسب بزنید و فقط دقت کنید که این نی باید سفت باید تا زیبا و راحت بتوان رشته خشکار را در تابه ریخت.
- رشته خشکار را میتوانید قبل از در شهد زدن فریز کنید و هر بار شهدی آماده کنید و بعد از اینکه یخ آن آب شد،رشته خشکار را درون شهد بزنید.
- نکته ی مهم آماده کردن شهد رشته خشکاراین است که باید شهد داغ باشد و رشته خشکار را درون آن بیاندازید.
- برای سرخ کردن رشته خشکار باید روغن خیلی داغ باشد.
- میتوانید برای سرخ کردن رشته خشکار، از سرخ کن نیز استفاده کنید.
همچنین بخوانید :