طرز تهیه شیرینی های کوچک برای عید
با نزدیک شدن به فصل بهار مردم ایران خود را برای عید نوروز آماده میکنند. خانه تکانی میکنند و برای عید تدارک میبینند. بسیاری از افراد دوست دارند شیرینی های عید را در خانه تهیه کنند که هم به صرفه تر خواهد بود و هم طعم شیرینی خانگی بسیار خاص تر است. در ادامه مطلب طرز تهیه شیرینی های کوچک برای عید ارائه شده است.
آموزش طرز تهیه 3 شیرینی کوچک مناسب پذیرایی عید
در مطالب گذشته طرز تهیه شیرینی های ساده و کم هزینه آورده شده که پیشنهاد می کنیم ببینید. در ادامه طرز تهیه 3 نوع شیرینی خوشمزه و راحت برای عید آموزش داده شده است. با آموزش شیرینی های کوچک عید همراه مینویسم باشید.
1. انواع شیرینی کوچک برای عید: شیرینی با پودر فندق
مواد لازم برای شیرینی با پودر فندق
کره سرد | 150 گرم |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
پودر قند | نصف پیمانه |
نشاسته | نصف پیمانه |
وانیل | کمی |
آرد | به میزان لازم |
سفیده تخم مرغ | 2 عدد |
شکر دانه ریز | نصف پیمانه |
فندق خام پودر شده | 1و یک دوم پیمانه |
پودر کاکائو (برای رنگ دادن) | 1 قاشق چایخوری |
پودر نارگیل (اختیاری) | 2قاشق غذا خوری |
مراحل طرز تهیه شیرینی با پودر فندق:
- ابتدا کره، زرده تخم مرغ، پودر قند، نشاسته و وانیل را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید.
- سپس کم کم آرد را اضافه کنید، تا جایی اضافه کنید که خمیر شکل بگیرد به طوری که به دست نچسبد.
- بعد از این که خمیر شکل گرفت به مدت نیم ساعت خمیر را داخل یخچال قرار بدهید تا استراحت کند.
- برای روی شیرینی، 2 عدد سفیده را به همراه شکر آن قدر هم بزنید تا قوام مرنگ پیدا کرده و فرم بگیرد.
- سپس 1 پیمانه پودر فندق به همراه پودر کاکائو و پودر نارگیل اضافه کنید و بعد همه مواد را با هم مخلوط کنید.
- اگر مواد شل بود باقی مانده پودر فندق را به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید.
- برای مدتی داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
- خمیر را از یخچال خارج کرده و سپس سطح کار خود را آرد پاشی کنید.
- خمیر را روی یک کیسه فریزر پهن کرده و به ضاخمت یک سانتی متر باز کنید.
- با کاتر یا قالب مورد نظر خود طرح بزنید.
- بعد داخل سینی فر را کاغذ روغنی قرار داده و با فاصله داخل سینی فر قرار دهید.
- اگر حس کردید که خمیر شل شده چند دقیقه با سینی داخل یخچال بگذارید تا سفت شود.
- مواد فندقی را داخل قیف بریزید. سپس وسط خمیر از مواد فندقی پایپ کنید و در فر با دامای 170 درجه بگذارید تا کمی تغییر رنگ پیدا کند .
- بعد از این که از فر خارج کردید بدون این که دست بزنید کنار قرار دهید تا خنک شوند.
نکته ها:
1/ این شیرینی با مارگارین (کره گیاهی) خنک درست می شود و نیازی به بیکینگ پودر ندارد.
2. طرز تهیه ی شیرینی های کوچک برای عید: کوکی (قرابیه) با طعم ویفر
مواد مورد نیاز کوکی
مارگارین یا کره | 250گرم |
روغن مایع | نصف پیمانه |
نشاسته ذرت | 1 پیمانه |
پودر قند | 1 پیمانه |
سرکه | 1 قاشق غذاخوری |
وانیل شکری | کمی |
بکینگ پودر | یک قاشق چایخوری |
فندق | نصف پیمانه |
آرد | به مقدار لازم |
طرز تهیه:
- یک تابه مناسب انتخاب کنید و روی شعله گاز قرار دهید.
- آرد را داخل تابه بریزید و به کمک یک قاشق چوبی تفت بدهید. تا زمانی که بوی آرد بلند شود و به اصطلاح سبک شود.
- فندق را در آسیاب بریزید و پودر کنید. سپس به آرد اضافه کرده و باهم چند دقیقه تفت بدهید.
- مخلوط آرد و فندق تفت داده شده را درون یک سینی بربزید تا خنک شود.
- در ظرفی دیگر روغن، نشاسته، پودر قند، سرکه، وانیل، بیکینگ پودر و کره را باهم خوب ترکیب کنید.
- برای راحتی کار می توانید از هم زن برقی استفاده کنید.
- سپس مخلوط آرد و فندق بو داده شده را اضافه کرده و بعد مجدد آرد را به آن اضافه کنید تا یک خمیر خوب و لطیف که قابل گرد کردن باشد بدست آید.
- از خمیر بدست آمده به اندازه یک گردو کوچک برداشته و گرد گنید و درون سینی فر بچینید.
- سینی را در فر از قبل گرم شده با درجه حرارت 170 درجه بپزید تا زیر شیرینی ها کمی تغییر رنگ دهد.
- شیرینی ها را بعد از خنک شدن داخل شکلات آب شده بزنید و بعد روی شکلات ها از پودر پسته، فندق یا نارگیل استفاده کنید.
3. شیرینی ریز خانگی برای عید: شیرینی مربایی یا مارمالادی
مواد لازم:
آرد قنادی | 1 لیوان یا 150 گرم |
کره | ۶۰ گرم |
روغن جامد | ۵۰ گرم |
پودر قند | ۵۰ گرم |
پودر هل | یک چهارم قاشق چایخوری |
زرده تخم مرغ | یک عدد |
آرد نخودچی | ۲۵ گرم |
طرز تهیه:
- آرد را کم کم الک کنید و کنار بگذارید.
- کره را به همراه روغن جامد و پودر قند با همزن برقی هم بزنید. در حین کار دور گیری کنید و دوباره هم بزنید تا یک دست و کرم رنگ شود.
- پودر هل را به همراه زرده تخم مرغ اضافه کنید و مجددا با همزن برقی هم بزنید.
- بعد از آن آرد نخودچی اضافه کرده خوب هم بزنید.
- سپس آرد قنادی که از قبل الک کرده اید را کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا وقتی که خمیر نرم و لطیفی داشته باشید که نیازی به استراحت ندارد.
- سپس از خمیر به اندازه گردو بردارید و با دست گرد کنید.
- کف تابه کاغذ روغنی پهن کنید و با فاصله از هم بچینید.
- با ته خودکار یا هر وسیله ای دیگری روی خمیر ها حفره ایجاد کنید.
- روی گاز شعله پخش کن قرار دهید و تابه را روی شعله پخش کن بگذارید .
- حرارت ملایم باشد و اجازه دهید شیرینی ها به مدت 15 دقیقه بپزند.
- بعد از 15 دقیقه شیرینی ها را با عسل رقیق شده رومال کنید سپس یکی در میان داخل ترافل رنگی یا کنجد بزنید و برای تریین هم می توانید از پودر پسته یا نارگیل استفاده کنید.
- برای داخل حفره ها شیرینی ها هم می توانید از ژله بریلو، مربا یا مارمالاد استفاده کنید.
در مطالب گذشته چندین شیرینی کوچک مناسب عید دیگر آورده شده که می توانید با کلیک بر روی لینک های زیر آن ها را ببینید: