طرز تهیه 3 دسر هندی (زیبا، ساده و کم هزینه)
چنانچه قصد داریم دسر های خاص و متفاوت تجربه کنید حتما این مطلب مطالعه کنید. ما در این پست آموزشی طرز تهیه 3 دسر هندی خوشمزه که با مواد ساده تهیه می شوند را بطور مرحله به مرحله به شما آموزش می دهیم. این دسر ها عبارت اند از بببینکا (Bebinca)، دسر راسگولا (rasgulla) و گلاب جامون (golab jamun).
طرز تهیه چند دسر هندی ساده و ارزان
مطالب پیشنهادی: طرز تهیه حلوا گاجار
دسر ببینکا (Bebinca)
ببینکا یکی از خوشمزه ترین، ساده ترین و در عین حال زمان برترین دسرهای هندی است. این دسر تنها با چهار ماده اولیه آرد، کشک، شیر نارگیل و کره درست می شود. اما چون هر لایه از این دسر باید جداگانه درست شود آماده کردن تمام لایه ها گاهی ممکن است تا چهار ساعت طول بکشد. ببینکاهای سنتی معمولا 7 لایه دارند اما امروزه این دسر با 16 لایه هم سرو می شود. ناگفته نماند که این دسر اصالتا در ایلیت گوا در هندوستان درست شده و به ملکه این منطقه معروف است. ببینکا در واقع دسری سنتی است که در شب سال نو و مراسمات خاص این منطقه سرو می شود.
- زمان استراحت: 1 ساعت
- زمان آماده سازی: 40 دقیقه
- زمان پخت: 2 تا 3 ساعت
مواد لازم برای تهیه دسر ببینکا
مواد لازم | مقدار |
سفیده تخم مرغ | 9 عدد |
شکر سفید | 400 گرم |
شیر نارگیل | 600 میلی گرم |
آرد | 150 گرم |
جوز هندی رنده شده | 1/4 قاشق چای خوری |
نمک | 4/1 قاشق غذا خوری |
کره داغ شده | 1 فنجان (حدود 12 تا 15 قاشق غذاخوری) |
کارامل شکری ( در صورت تمایل) | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه دسر هندی ببینکا
برای تهیه این دسر خوشمزه مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید :
- در کاسه ای بزرگ سفیده های تخم مرغ و شکر را با هم ترکیب کنید.
- سپس شیر نارگیل را اضافه کرده و آنقدر هم بزنید تا شکر کاملا حل شود.
- آرد را الک کرده و کم کم به ترکیب شکر و تخم مرغ ها اضافه کنید. سپس به آرامی هم بزنید تا جاییکه دیگری هیچ آرد گوله شده ای در ترکیب شما نباشد.
- اکنون ترکیب را از صافی رد کنید.
- مایع ببینکا را دو به قسمت مساوی تقسیم کنید. به یکی از این قسمت ها کارامل شکری اضافه کنید تا لایه های انتهایی ببینکا در نهایت سایه تیره تری از رنگ داشته باشند.
- مایع ببینکای شما حالا برای پخت آماده است. فراموش نکنید که قبل از قرار دادن در فر، باید فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- حالا درون ظرفی با قطر تقریبی 12 سانت و عمق تقریبا 10 سانتی متر 3 قاشق غذاخوری کره آب شده بریزید. نصف فنجان مایع ببینکا که رنگ تیره تری دارد را به تابه اضافه کنید. این ترکیب را 15 دقیقه بپزید.
- سپس 1 قاشق غذاخوری کره آب شده را روی اولین لایه پخته شده بریزید.
- پس از این یک لایه از مایع کمرنگ تر را روی کره بریزید. این لایه هم باید همراه با لایه قبلی 12 تا 15 دقیقه درون فر قرار بگیرد تا کاملا بپزد.
- این روند را همچنان ادامه دهید. یعنی هر بار 1 قاشق غذاخوری کره اضافه کرده و یکی در میان نصف فنجان مایع ببینکای روشن یا تیره اضافه کنید و هر بار درون فر قرار دهید تا لایه های جدید بپزند و به لایه های قدیمی اضافه شوند. با این میزان از مایع ببینکا می توان 10 تا 11 لایه از این دسر خوشمزه درست کرده و روی هم قرار داد.
- وقتی آخرین لایه پخته شد یک لایه کره به روی لایه نهایی بریزید.
- اجاره دهید ببینکای شما خنک شده و به دمای اتاق برسد. پس از این تابه حاوی ببینکا را کمی گرم کنید یا اینکه تابه را درون آب داغ قرار دهید تا دسر به راحتی از ظرفش خارج شود. در آخر ببینکا را به ظرف سرو منتقل کرده و نوش جان کنید!
نکات طلایی در تهیه ببینکا
- فراموش نکنید که طعم یک ببینکای خوب را مواد اولیه اش نمی سازند. همان طور که دیدید مواد اولیه این دسر چندان خاص نیستند. این طرز تهیه و صبوری شما در پروسه سخت است که یک ببینکای عالی با طعمی خاص به ارمغان می آورد.
- پخت ببینکا به تجربه و صبر نیاز دارد. البته نوع فر و دمای آن هم در مزه ببینکا بی تاثیثر نیست. پس انتظار نداشته باشید در اولین تجربه پخت از این دسر موفق باشید.
- می توانید با زیاد تر شدن لایه ها هر بار کارامل بیشتری به مایع ببینکا اضافه کنید تا لایه های بالایی سایه تیره تری از رنگ داشته باشند.
- البته همان طور که در لیست مواد اولیه هم اشاره کردم اضافه کردن کارامل کاملا اختیاری است.
- فراموش نکنید که حتما در پخت لایه ها از تایمر استفاده کنید. هیج لایه ای نباید نپخته یا بیش از حد پخته باشد.
- ببینکای پخته شده باید کم کم به دمای اتاق برسد. پیشنهاد می کنم یک شب تابه را در محیط اتاق قرار دهید و فردا صبح از قالب خارجش کنید. در این صورت لایه ها بهتر روی هم سوار شده و ریسک باز شدن شان از هم کمتر می شود.
مطالب پیشنهادی: طرز تهیه شیرینی بوندی لادو هندی
راسگولا (rasgulla)؛ دسر هندی
راسگولا دسری هندی متعلق به منطه بنگال است که بافتی اسفنجی و آبدار دارد. طرفند اصلی تهیه این دسر جوشاندن شیر و آب شکری است. در واقع از این طرفند برای درست کردن بسیاری از شیرینی های هندی استفاده می شود اما راسگولا دسری خاص متعلق به بنگال هند است.
تهیه این دسر خیلی ساده است. فوت و فن کوزی گری پختن یک راسگولای خوشمزه هم استفاده از آب سرد و یخی است. در واقع وقتی توپ های راسگولای شما در آب گرم پخته شدند بلافاصله باید به آب سرد و یخ دار منتقل شوند تا فرم گرد و پف کرده خود را از دست ندهند.
- زمان آماده سازی: 10 دقیقه
- زمان پخت: 30 دقیقه
- زمان استراحت: 1 ساعت
- زمان کلی مورد نیاز برای تهیه راسگولا: 1 ساعت و 40 دقیقه
- 17 راسگولا با این مقدار مواد تهیه می شوند.
مواد لازم برای تهیه دسر راسگولا
مواد لازم | مقدار |
شیر پر چرب | 2 لیتر |
آب لیمو | 2 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 فنجان |
آب | 5 فنجان |
هل | 3 عدد |
طرز تهیه دسر راسگولا هندی
- در مرحله اول شیر را درون ظرفی بزرگ بریزید و بجوشانید. دائم شیر را هم بزنید تا اصلا ته نگیرد.
- وقتی شیر به جوش آمد 2 قاشق غذاخوری آب لیمو را اضافه کنید و هم بزنید. می توانید به جای آب لیمو از سرکه هم استفاده کنید.
- شعله اجاق شما باید در این مرحله متوسط رو به پایین باشد. آنقدر شیر را هم بزنید تا دلمه ببندد.
- به محض اینکه آب شیر جدا شد شعله را خاموش کرده و دیگر هم نزنید.
- شیر دلمه بسته را درون پارچه ای نخی بریزید تا آبش کشیده شود. فراموش نکنید که حتما زیر پارچه شما کاسه ای باشد. چرا که آب خارج شده از شیر بسیار مقوی بوده و برای درست کردن سوپ یا آماده کردن خمیر عالی است.
- دلمه های شیر را با دست فشار دهید تا آب شان کاملا کشیده شود. مراقب باشید چون دلمه ها در این مرحله خیلی داغ هستند.
- دلمه های باقی مانده را با آب شیر بشویید تا ترشی آب لیمو از بین برود.
- دوباره دلمه ها را فشار دهید تا آب اضافی شان خارج شود. البته این فشار نباید به حدی باشد که رطوبت طبیعی پنیر به دست آمده خارج شود.
- پنیر را 1 ساعت آویزان کنید تا آبش خارج شود اما رطوبت طبیعی اش را حفظ کند.
- پس از این مدت پنیر را به مدت 5 دقیقه خرد کنید.
- خرد کردن باید تا جایی پیش برود که پنیر شما به ترکیب کاملا نرم و بدون هیچ گره ای تبدیل شود.
- حالا پنیر خرد و له شده را به اندازه توپ های کوچک درآورده و کنار بگذارید. روی ظرف توپ های پنیری را با پارچه ای بپوشانید تا خشک نشوند.
- درون قابلمه ای بزرگ شکر و آب و هل را ترکیب کنید.
- این ترکیب را هم زده و به جوش بیاورید تا شکر کاملا حل شود.
- آب شکری باید به مدت 5 دقیقه بجوشد.
- توپ های پنیری را یکی یکی به آب و شکر در حال جوشیدن اضافه کنید.
- در ظرف را گذاشته و اجازه دهید گلوله های پنیری 10 دقیقه در آب شکری جوش بخورند تا حجم شان دو برابر شود.
- حالا باید راسگولاهای پخته شده را درون آب یخ بیاندازید تا حجم شان کم نشود.
- وقتی راسگولا ها کاملا خنک شدند از آب سرد خارج کرده و باز هم در محلول شکری بیاندازید.
- راسگولاهای سرد شده آماده سرو هستند. نوش جان!
نکات طلایی در تهیه راسگولا
- هر چه شیر به کار رفته در راسگولا غلیظ تر و پر چرب تر باشد، دسر شما خوشمزه تر خواهد شد.
- برای خرد کردن پنیر باید خیلی صبور باشید. این کار باید به آرامی انجام شود تا پنیر نبرد اما له شده و ساختار منسجمی برای تهیه گلوله ها داشته باشد.
- گلوله های پنیری نباید هیچ گونه شکافی داشته باشند. در غیر این صورت در مرحله جوشانده شدن در آب شکری گلوله های پنیری شما از هم باز می شوند.
مطالب پیشنهادی: طرز تهیه پانی پوری هندی
دسر گلاب جامون (golab jamun)
گلاب جامون دو دستور تهیه متفاوت دارد. این دسر هندی خوشمزه و پر طرفدار را هم می توان هم با ماوا درست کرد هم پودر شیر. از آن جایی که ماوا به راحتی پیدا نمی شود در این دستور از پودر شیر جایگزین آن می شود. پودر شیر را می توانید به راحتی از هر سوپر مارکتی تهیه کنید. تفاوت گلاب جامونی که با ماوا درست شده و گلاب جامونی که با پودر شیر درست شده در این است که اولی بافتی منسجم تر و دومی بافتی نرم تر خواهد داشت.
- زمان آماده سازی: 20 دقیقه
- زمان پخت: 30 دقیقه
- قابل سرو برای 9 تا 10 نفر
مواد لازم برای تهیه گلاب جامون
تهیه گلاب جامون با پودر شیر نیازمند تجربه و فوت و فن خاصی نیست. فقط باید صبور باشید و به کیفیت خمیر تهیه شده دقت کنید. این خمیر باید رقیق و روان باشد تا در زمان فرو رفتن در روغن به خوبی سرخ شود.
مواد لازم | مقدار |
شکر | یک فنجان |
هل سبز | 1 دانه |
آب | نصف فنجان |
آب لیمو | 1 تا 2 قطره |
پودر شیر | 1/4 فنجان |
آرد | 1/4 فنجان |
جوش شیرین | 1/8 قاشق چای خوری |
کره داغ شده | 1 قاشق غذاخوری |
شیر | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
روغن یا کره برای سرخ کردن | به مقدار لازم |
طرز تهیه گلاب جامون با پودر شیر
- شکر، هل، آب و 1 تا 2 قطره آب لیمو را درون تابه یا قابلمه ای بریزید. آب لیمو باعث می شود سیروپ شما پس از سرد شدن نبندد.
- ترکیب فوق را با حرارت ملایم گرم کنید تا به جوش بیاید. زمانی که میزان ترکیب نصف شد و غلظتش دو برابر، شعله را خاموش کنید. تقریبا 8 تا 10 دقیقه طول می کشد تا ترکیب فوق به غلظت لازم برسد. در این صورت سیروپ شکر شما آماده است.
- آرد، پودر شیر و جوش شیرین را درون کاسه ای با دهانه گشاد بریزید.
- ترکیب درون کاسه را خیلی خوب با هم ترکیب کرده و سپس 1 قاشق کره را اضافه کنید.
- با دست خود ترکیب را هم بزنید. کره باید کاملا با سایر مواد موجود در کاسه یکدست شود.
- شیر را اضافه کرده ودوباره هم بزنید تا شیر هم با سایر مواد ترکیب شود.
- اگر لازم بود مقدار بیشتری شیر اضافه کرده و خیلی خوب هم بزنید. ترکیب شما باید بسیار لطیف و یکدست باشد. البته ممکن است کمی چسبناک باشد اما جای هیچ نگرانی نیست. لازم نیست ترکیب را خیلی به هم زده یا حتی ورز دهید. فقط خیلی آرام در این حد مخلوط شان کنید که کاملا به خورد هم بروند. اگر ترکیب بیش از اندازه هم زده یا ورز داده شود سفت می شود و در نهایت، سیروپ شکر را جذب نمی کند.
- کف دستان خود را چرب کرده و خمیر را به اندازه توپ های کوچک گرد کنید و کنار بگذارید. از این میزان ماده اولیه تقریبا 9 تا 10 توپ ریز گلاب جامون به دست می آید. توپ های شما باید کاملا گرد و بدون هیچ ترکی باشند. اگر تیله های گلاب جامون شما ترک می خوردند علت این است که خمیر شما خشک است. در این صورت 1 قاشق چای خوری یا حتی بیش تر شیر اضافه کنید تا کمی نرم تر شود. سپس تیله های گلاب جامون را درست کنید. لازم نیست تیله های گلاب جامون بیش از اندازه بزرگ باشند. چرا که این گوی های خوشمزه پس از سرخ شدن در روغن یا کره و خیسانده شدن در سیروپ شکر دو برابر می شوند.
- روغن یا کره را درون تابه یا قابلمه ای کوچک و گود داغ کنید. روغن شما باید به اندازه متوسط داغ باشد. برای فهمیدن این دما مقداری از خمیر را درون روغن بیاندازید. اگر این مقدار خمیر بلافاصله تغییر رنگ داد و بالا آمد دمای روغن برای سرخ کردن گلاب جامون ها آماده است. اما اگر خمیر قهوه ای شد و بالا آمد یعنی روغن بیش از اندازه داغ است و باید کمی از دما بیافتد. درست بالعکس اگر خمیر بالا نیامد یعنی سرد است و باید کمی داغ تر شود.
- سپس 2 تا 3 عدد توپ گلاب جامون را اضافه کنید. این تعداد به ظرفیت تابه شما بستگی دارد. دما را کمتر کنید تا درون این تیله های خوشمزه هم کاملا بپزد.
- با کمک کفگیری دائما گلاب جامون ها را بگردانید. در عرض 2 تا 3 دقیقه رنگ این تیله ها طلایی یا قهوه ای روشن می شود.
- سرخ کردن را ادامه دهید. تا جاییکه تیله های گلاب جامون قهوه ای طلایی رنگ شوند. این مرحله تقریبا 6 تا 7 دقیقه طول می کشد. سپس گلاب جامون ها را از روغن درآورده و روی دستمال آشپرخانه قرار دهید تا روغن اضافه شان کشیده شود. دائما باید دمای روغن را تحت کنترل داشته باشید. یعنی با کم و زیاد کردن شعله کاری کنید که همیشه دمایی مناسب داشته باشد.
- سیروپ شکر را به اندازه 2 تا 3 دقیقه داغ کرده و سپس گلاب جامون ها را درون سیروپ بیاندازید. توپک ها باید به اندازه 2 ساعت در سیروپ بمانند تا کاملا شهد و شیرینی اش را جذب کنند. زمانی که گلاب جامون ها بزرگ شدند یعنی به اندازه کافی سیروپ جذب کرده اند. در این مرحله می توانید این شیرینی های خوشمزه را سرو کرده و لذت ببرید.
مطالب پیشنهادی: طرز تهیه دسر شریخند
نکات طلایی در پخت گلاب جامون
- برای اینکه در زمان صرفه جویی کنید بلافاصله پس از آماده شدن خمیر و قبل از گرد کردن توپ ها روغن را روی حرارت داغ کنید. در این صورت کار گرد کردن توپ ها که تمام شد بلافاصله روغن داغ آماده است.
- اگر سیروپ شکر را بیش از اندازه داغ کنید در زمان سرد شدن خیلی سفت می شود. در این صورت چند قطره آب اضافه کرده کمی جوش بزنید تا به غلظت لازم برسد.
- خمیر را بیش از اندازه هم نزده و ورز هم ندهید. در این صورت توپ های شما سفت شده و سیروپ شکر را به خوبی جذب نمی کنند.
- بیش از اندازه جوش شیرین در ترکیب نریزید. جوش شیرین زیاد گلاب جامون را کشسان می کند.
- دمای سرخ شدن گلاب جامون ها باید ملایم باشد تا درون این شیرینی های خوشمزه هم خیلی خوب بپزد.
- حتما دمای روغن را چک کنید. نحوه تست کردن دمای روغن به صورت کامل در بخش طرز تهیه توضیح داده شده است.
- اگر می خواهید سیروپ شکر شما کمی خوشمزه تر و خوش رنگ و لعاب دارتر شود چند رشته زعفران به آن اضافه کنید.
- گلاب جامون ها را می توان به صورت گرم با بستنی وانیلی سرو کرده و لذت برد.