طرز تهیه چند دسر ترکیه ای ساده (مناسب مهمانی های رسمی و خاص)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

صحبت از دسر های ترکیه ای ساده که در میان باشد بستنی در صدر لیست خوشمزه ترین ها می درخشد. البته در گذشته از این خوراکی خوشمزه فقط در فصل های گرم سال استفاده می شد. اما این روزها دیگر گرم و سرد ندارد. بستنی در تمام روزهای سال و برای هر سنی؛ از پیر گرفته تا جوان و کودک دوست داشتنی است. با من در این مطلب خوشمزه همراه باشید تا طرز تهیه چند دسر ترکیه ای ساده (بستنی ترکی، دسر یالانجی تاووک گوسو و دسر کدو حلوایی) را به شما آموزش دهم.

مواد لازم برای تهیه بستنی ترکی

زمان آماده سازی این بستنی خوشمزه 15 دقیقه می باشد اما در کل حدود 5 ساعت زمان می برد تا برای سرو آماده شود. برای تهیه این دسر ساده ترکیه ای مواد زیر را آماده کنید.

مواد لازممقدار
شیر بز4 فنجان
شکر1 فنجان
ثعلب1 قاشق غذاخوری
وانیل1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه بستنی ترکی خوشمزه

طرز تهیه بستنی ترکی خوشمزه
  • شکر، ثعلب و وانیل را که از جمله مواد اولیه خشک شما هستند درون کاسه ای بزرگ ترکیب کنید.
  • شیر را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. پس از به جوش آمدن مواد خشک را با شیر ترکیب کنید.
  • دائما شیر را هم بزنید تا به غلظت فرنی برسد.
  • دما را به کمترین حالت ممکن تغییر داده و اجازه دهید ترکیب فرنی مانند شما 30 تا 40 دقیقه قل قل بخورد.
  • پس از این مدت ترکیب شیر غلیظ شده که حالت فرنی دارد را از روی حرارت برداشته و صبر کنید تا به دمای اتاق برسد. پس از این ترکیب خنک شده را درون ظرفی دیگر ریخته و به فریزر منتقل کنید تا 30 دقیقه یخ بزند.
  • پس از این زمان ترکیب را از فریزر خارج کرده و با کمک چنگالی 2 تا 3 دقیقه آن را خیلی خوب هم بزنید.
  • هم زدن که تمام شد باز هم مایع آماده بستنی را درون فریزر قرار دهید.
  • این کار را باید 4 بار و هر بار به فاصله زمانی نیم ساعت تکرار کنید.
  • پس از اتمام این پروسه بستنی ترکی خود را درون ظرفی دردار قرار داده و 5 ساعت صبر کنید تا کاملا آماده شود.
  • پس از این مدت بستنی ترکی فوق العاده خوشمزه شما آماده است. نوش جان!

مطالب پیشنهادی: طرز تهیه ثعلب ترکی

مواد لازم برای تهیه یالانجی تاووک گوسو

یکی دیگر از دسر های ترکیه ای ساده؛ یالانجی تاووک گوسو می باشد. برای تهیه این دسر خوشمزه به مواد زیر نیاز دارید.

مواد لازممقدار
کره100 گرم
روغنمقدار کمی
برنج1 فنجان
وانیل شکری1 قاشق غذاخوری
شکر1 تا 1/5 فنجان
شیر1 فنجان
آرد1 قاشق غذاخوری
عصاره رز، پودر نارگیل، هلبه مقدار لازم

طرز تهیه یالانجی تاووک گوسو

یالانجی تاووک گوسو یکی از خوشمزه ترین و اعیانی ترین دسر ترک هاست که زمانی برای سلاطین سرو می شد.

طرز تهیه یالانجی تاووک گوسو
  • ابتدا کره را درون تابه ای روی حرارت کم آب کنید.
  • سپس برنج و روغن و 1 قاشق غذاخوری آرد را به کره اضافه کرده و تمام مواد را خیلی خوب با هم ترکیب کنید.
  • حال شیر را اضافه کرده و دائما هم بزنید. تا زمانی حرارت دهید تا برنج ها کاملا پخته شوند.
  • قبل از خاموش کردن شعله اجاق؛ وانیل شکری و شکر را اضافه کنید. ترکیب را از حرارت برداشته و باز هم کمی هم بزنید.
  • پس از خنک شدن ترکیب را به درون ظرف های سرو بریزید.
  • وقتی دسر شما کاملا خنک شد آماده سرو است. برای مزه دار کردن می توانید از چند قطره عصاره رز هم استفاده کنید.
  • برای تزیین روی ظرف دسر هم از ترکیب هل و پودر نارگیل استفاده کنید.

مطالب پیشنهادی: طرز تهیه دسر ترکیه ای گل سرخ

مواد لازم برای تهیه دسر کدو حلوایی برای 4 نفر

تمام پاییز های سرد سال را می توان با این دسر خوشمزه سر کرد و اتفاقا خاطره های خوش ساخت. شما می توانید حتی با تکه های باقی مانده از کدو حلوایی در هالووین هم این دسر خوشمزه را درست کنید. پس قرار نیست در این مطلب دسری معرفی کنیم که مواد اولیه خاص و آنچنانی داشته باشد. مواد اولیه دسر کدو حلوایی بسیار ساده بوده و طرز تهیه اش هم خیلی راحت است.

  • زمان آماده سازی: 6 ساعت و 10 دقیقه
  • زمان پخت: 10 دقیقه
  • زمان استراحت: 20 دقیقه
  • زمان کلی مورد نیاز برای تهیه دسر کدو حلوایی: 6 ساعت و 40 دقیقه
  • کالری : 297 کیلو
مواد لازممقدار
کدو حلوایی نگینی خرد شده400 گرم
شکر180 گرم
ارده2 قاشق غذاخوری
گردو ریز شده1 مشت

مطالب پیشنهادی: روش پخت کدو حلوایی با دارچین

طرز تهیه دسر کدو حلوایی ترکی

طرز تهیه دسر کدو حلوایی ترکی
  • اول از همه باید کدو حلوایی را تمیز کرده و تمام مواد اضافی میانش را بردارید. البته فراموش نکنید که تخم ها بشویید. چرا که سرشار از مواد مغذی بوده و برای غذاهای دیگر قابل استفاده هستند.
  • حالا پوست کدو حلوایی را جدا کرده و گوشتش را به مکعب های هم اندازه تقسیم کنید. هر ضلع از این مکعب باید 3 سانتی متر داشته باشد.
  • مکعب های کدوحلوایی را به ظرفی مانند تابه منتقل کرده و شکر را رویش بپاشید. تمام مکعب ها باید پوشیده از شکر شوند. سپس در ظرف را بگذارید.
  • مکعب های کدو حلوایی پوشیده از شکر باید از 6 تا 8 ساعت استراحت کنند تا سیروپ یا همان شهدی شیرین از آنها خارج شود. می توانید یک شب هم صبر کنید تا کدو حلوایی شما خوب آب بیاندازد و کار درست کردن دسر را فردا صبح انجام دهید.
  • تابه را روی حرارت قرار داده و با شعله متوسط شروع به دما دادن به کدو حلوایی ها کنید.
  • کم کم سیروپ شما شروع به حباب دار شدن می کند. فراموش نکنید که حتما کدو حلوایی ها  را با سیروپ ترکیب کنید.
  • پس از 10 دقیقه تست کنید و ببینید که کدو حلوایی های شما نرم شده اند یا نه. اگر نه دما دادن این مکعب های شیرینی را ادامه دهید. پروسه حرارت دادن کدو حلوایی ها باید تا زمانی ادامه پیدا کند که مکعب ها نرم شوند اما شکل شان را از دست ندهند.
  • پس از نرم شدن مکعب ها شعله را خاموش کرده و صبر کنید تا ترکیب شما کاملا خنک شود.
  • زمان سرو که رسید کدو حلوایی ها درون طرف سرو قرار داده با ارده و گردوی ریز شده تزیین کنید.
  • این دسر را می توان پس از غذا یا به عنوان اسنک و میان وعده بین وعده ای اصلی غذایی نوش جان کرد.

نکات طلایی در تهیه دسر کدو حلوایی

  • میزان کالری که در ابتدای مطلب به آن اشاره کردم تقریبی بوده و به میزان شکر مصرفی بستگی دارد. هر چه میزان شکر بالاتر باشد میزان کالری دسر شما هم بیشتر خواهد بود.
  • هر چه مکعب های شما بزرگ تر باشند به سیروپ بیشتر و زمان بیشتری برای نرم شدن کدوحلوایی ها روی حرارت نیاز خواهید داشت.
  • در این ترکیب هم از شکر سفید و هم از شکر قهوه ای می توان استفاده کرد.
  • برای تزیین روی دسر کدو حلوایی می توان هم از ارده استفاده کرد هم از ماست بسیار غلیظ ترکی، کایماک! من از ارده استفاده کردم چرا که با طعم شیرین کدو حلوایی ها هم خوانی بیشتری دارد.
  • مواد اولیه موجود در این دستور برای 4 نفر مناسب است. البته اگر این دسر را به عنوان وعده ای پس از غذای اصلی سرو کنید! در غیر این صورت می توان از همین دستور به عنوان میان وعده برای 2 نفر استفاده کرد.
نظرات