طرز تهیه مربای بهار نارنج تازه
مربای بهار نارنج یکی از خوشمزه ترین مرباهایی است که در فصل بهار میتوانید برای صبحانه و عصرانه خوردن تهیه کنید و در کنار خانواده میل کنید و لذت ببرید. گل بهار نارنج بیشتر در فصل بهار وجود دارد و باید زمانی که تازه است مربا درست کنید تا عطر و طعم بهاری آن را حس کنید. در ادامه مطلب آموزش آسان طرز تهیه مربای بهار نارنج برای شما عزیزان آورده شده است تا در خانه بتوانید این مربا را تهیه و میل کنید.
مواد لازم طرز تهیه مربای بهار نارنج
شکر 540 گرم بهار نارنج 270 گرم |
زعفران به مقدار لازم |
آبلیمو دو قاشق غذا خوری |
طرز تهیه مربای بهار نارنج
- تمیز کردن گلبرگ ها
ابتدا گلبرگ ها را پاک کنید و پرچم وسطشون رو بگیرید. سپس گل ها را وزن کنید تا به همان نسبت شکرش را اندازه کنید.
- شستن بهار نارنج
بعد از اینکه وزن کردید به خوبی گلبرگها را بشویید تا خاکش گرفته شود.
- ریختن بهار نارنج درون قابلمه
درون قابلمه آب جوش بیاورید سپس گل ها را درون آب جوش بریزید و حدود 20 دقیقه اجازه بدهید تا جوش بخورد.
- آبکش کردن بهار نارنج
بعد از جوشیدن بهار نارنج درون آب، آبکش کنید و روی آنها آب سرد بگیرید تا تلخی آن از بین برود.
- حل کردن شکر
داخل قابلمه 3 لیوان آب بریزید و دو برابر گلها شکر اضافه کنید (قبل از شروع کار که گلبرگ ها را وزن کردید مقدارش هر چقدر که بود دو برابرش شکر اضافه میکنیم) بگذارید شکر بجوشد تا حل شود و قوام بیاید.
- خاموش کردن شعله
بعد از اینکه شکر کاملا حل شد زیر شعله را خاموش کنید تا کمی خنک شود.
- ریختن گلها درون آب و شکر
وقتی شربت (آب و شکر) مقداری خنک شد بهار نارنج را داخلش بریزید. اگر زمانی که داغ است این کار را انجام دهید گلبرگ ها لوله میشوند و باز نمیمانند.
- بعد از ریختن بهار نارنج زیر شعله را روشن کنید
در این مرحله بعد از اینکه شربت خنک شد و گلبرگ ها را به آن اضافه کردید دوباره زیرش را روشن کنید و با حرارت ملایم اجازه بدهید تا مربا خوب جا بیوفتد. حدود یک ساعت و نیم زمان بدهید.
- اضافه کردن زعفران
به اندازه ی نصف قاشق غذاخوری زعفران را نیم ساعت آخر به مربای بهار نارنج اضافه کنید
- اضافه کردن آبلیمو
ده دقیقه آخر یک قاشق غذا خوری آبلیمو ترش را به مربا اضافه کنید.
نکات مهم و دستوری برای تهیه مربا بهار نارنج
- اگر بعد از آبکش کردن بهار نارنج حس کردید خیلی طعم تلخی دارد یکبار دیگر دورن آبجوش بریزید و آبکش کنید. اما معمولا با همان بار اول تلخی آن از بین میرود.
- بعد از ریختن زعفران و نیم ساعت آخر دم کنی بگذارید و در قابلمه را ببندید تا طعم مربا عالی تر شود.
- ریختن آبلیمو باعث میشود تا مربا هم طعم بهتری داشته باشد و هم شکرک نزند.
- اجازه ندهید زیاد آب مربا تبخیر شود زیرا بعد از خنک شدن خیلی غلیظ تر می شود.
- این مربا نیاز به گلاب ندارد زیرا سبب از بین رفتن عطر بهار نارنج میشود.