طرز تهیه آش سماق؛ خوشمزه و مقوی

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آش سماق یک آش مخصوص ایرانی است و به دلیل سماقی که دارد کمی ترش مزه است. در عین حال آش سماق برای بدن و همچنین پوست و مو بسیار مفید می باشد. در این آش علاوه بر سماق، چغندر نیز استفاده می شود که بسیار پر خاصیت است. این آش به عنوان غذایی گرم برای هوای سرد پیشنهاد می شود.

دستور پخت آش سماق

آش سماق را در شهرهای مختلفی نظیر همدان، اصفهان، کرمانشاه و … به روش های متفاوتی طبخ می کنند. در این مطلب عالی ترین روش تهیه آش سماق را با شما به اشتراک می گذاریم.

همچنین می توانید طرز تهیه دمنوش سماق را در مینویسم دنبال کنید.

مواد لازم برای تهیه آش سماق

سماق200 گرم
چغندر3 عدد متوسط
سیر3 حبه
پیاز 2 عدد متوسط
شکرکمی بیشتر از 2.5 قاشق غذاخوری
گردوکمی کمتر از 1 لیوان
عدس کمی کمتر از نصف لیوان
لوبیا قرمزکمی کمتر از نصف لیوان
روغن4 قاشق غذاخوری
بلغورکمی کمتر از 3 پیمانه
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

دستور پخت آش سماق

زمان مورد نیاز: 2 ساعت

  1. خیس کردن حبوبات

    از شب قبل بلغور و لوبیا قرمز را در آب خیس می کنیم و هر 4 ساعت یکبار آب آن را تعویض می کنیم. از 4 ساعت قبل از پخت آش سماق، عدس را در آب ریخته و خیس می کنیم.

  2. اماده کردن پیاز

    پیاز را پوست می کنیم و می شوییم. به صورت نگینی خرد می کنیم.

  3. خرد کردن چغندر و سیر

    برای آش سماق، چغندر را به اندازه های کمی کوچکتر از قوطی کبریت خرد کرده و سیر را له کرده یا رنده می کنیم.

  4. آماده کردن گردو

    گردو را رنده کرده یا چرخ می کنیم. می توانید گردو را برای آخر کار به صورت درشت نگه دارید.

  5. پختن حبوبات

    در این مرحله از طرز تهیه آش سماق، لوبیا قرمز را همراه با بلغور در قابلمه ای می ریزیم. سیر را می افزاییم و آب ریخته و اجازه می دهیم 1.5 ساعت بپزد. نیم ساعت مانده به آخر عدس را می ریزیم و بعد از پخت خاموش می کنیم.

  6. آماده کردن سماق

    سماق را به همراه 4 لیوان آب در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. وقتی جوشید خاموش می کنیم. بعد از 5 دقیقه خاموش می کنیم. شکر را هم به آن می افزاییم.

  7. پختن آش سماق

    در قابلمه ای کمی روغن ریخته و پیاز و سیر را می ریزیم. زردچوبه می زنیم و کمی تفت می دهیم. حبوبات را می ریزیم و سپس چغندر و گردو را اضافه می کنیم. اگر آب کم بود کمی می افزاییم. 15 دقیقه مانده به آخر، سماق را می ریزیم. نوش جان

نکات طلایی برای پخت آش سماق

  • می توانید شکر را از آش سماق حذف کنید.
  • می توانید از گردو برای تزیین آش سماق استفاده کنید.
  • برای بهتر شدن بافت آش سماق می توانید بعد از پخت با گوشکوب برقی یا دستی کمی له کنید.
  • در تهیه آش سماق، می توانید از استاک مرغ یا قلم نیز استفاده کنید.
  • آش سماق برای افطار ماه رمضان نیز انتخاب مناسبی است.

همچنین بخوانید :

دستور تهیه سماق پلو با کباب تابه ای

فواید سماق برای کبد چرب

نظرات