طرز تهیه آش چهارشنبه سوری خوش طعم و ساده
آش چهارشنبه سوری یکی از غذاهای ایرانی است که از قدیم در بسیاری از فرهنگ های ایرانی برای شب چهارشنبه سوری طبخ میشد. این آش دارای حبوبات و سبزیجات مفیدی است که همگی سرشار از ویتامین هستند و برای بدن مفیدند.همچنین برای سلامت پوست و مو توصیه می شوند. اگر تصمیم به درست کردن آش چهارشنبه سوری دارید، می توانید از این مطلب کمک بگیرید.
روش پخت آش چهارشنبه سوری
چهارشنبه سوری یکی از آیینهای کهن ایرانیان میباشد که طی سال ها، از بزرگان به یادگار باقی مانده است، طبق این رسم و رسومات، چهارشنبه آخر سال، جشن همگانی برپا میشود و همه مردم در کنار هم ، جشنی را بعدازظهر سه شنبه شروع میکنند، آتشی روشن میکنند و در کنار آن جشن گرفته و این جشن و سرور را تا نیمه شب چهارشنبه ادامه میدهند. در این جشن غذاهای متنوعی میتوان طبخ کرد که یکی از آنها آش چهارشنبه سوری مازندرانی است و در ادامه طرز تهیه این آش خوشمزه را با شما به اشتراک میگذاریم.
همچنین در مینویسم می توانید با طرز تهیه آش ابودردا آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه آش چهارشنبه سوری
سبزی محلی مازندران شامل(گزنه، نعناع، گشنیز، اناریچه، زلنگ وپونه) | 1.5 کیلوگرم |
نخود و لوبیا | هرکدام 100 گرم |
عدس و ماش | هر کدام 80 گرم |
گندم و جو | هرکدام 80 گرم |
چغندر | 450 گرم |
برنج نیمدانه | 1.5 لیوان |
باقالی (پاک شده) | 100 گرم |
ترشی آش شامل(آب انار ترش یا رب انار ترش، آب غوره، آب لیمو، آب نارنج، سرکه و رب گوجه سبز) | 1.5 قاشق غذاخوری |
سیر | 1 بوته متوسط |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
شکر | به مقدار لازم |
دستور پخت آش چهارشنبه سوری مرحله به مرحله
زمان مورد نیاز: 3 ساعت
- آماده سازی مواد
از شب قبل همه ی حبوبات را خیس میکنیم. چغندر ها را خرد میکنیم. سبزی را خرد کرده و از 1 ساعت قبل برنج را خیس میکنیم.
- پختن آش چهارشنبه سوری
حبوبات و برنج خیس شده و چغندر را در قابلمه ریخته و آب میریزیم. تا زمانی که جوش بیاید روی حرارت زیاد نگه میداریم. سپس درب قابلمه را گذاشته و شعله را کم میکنیم. وقتی برنج و حبوبات پخت، سبزی و ترشی آش را اضافه میکنیم. و صبر میکنیم تا 10 الی 15 دقیقه بگذرد و سبزی بپزد. در آخر کمی شکر میریزیم تا طعم ملس پیدا کند. نوش جان
همچنین بخوانید:
نکات طلایی آش چهارشنبه سوری
- اگر ترشی آش را به صورت آماده تهیه نکردید، از هر کدام از ترشی ها 3/5 قاشق غذاخوری بریزید.
- اندازه ی چغندر به میزان دلخواه است اما پیشنهاد میشود به اندازه ی گردو ریز باشد.
- دلیل خیس کردن حبوبات این است که باعث نفخ نشود.
- قبل از ریختن سبزی اندازه آب را میزان کنید. (آب را تا جایی که مواد را پوشش دهد میریزیم.)
- اگر می خواهید آش چهارشنبه سوری شما طعم ملس پیدا کند، رب انار را بیشتر بریزید.