طرز تهیه دمنوش زغال اخته تازه + خواص دمنوش زغال اخته
زغال اخته یا گیلاس کرنلی با نام علمی Cornus mas که منشا آن مناطق جنوب غربی آسیا و جنوب اروپا است در هنگام رسیدن به رنگ قرمز روشن می شود. اشکال کروی یا بیضوی، با طول متوسط 1.5-2 سانتی متر طول و 1.5 سانتی متر قطر میباشد و طعم ترش و شیرین دارد. زغال اخته فواید بسیار زیادی برای سلامتی از قبیل: روده، تب، اسهال خونی، اسهال، کلیه، فشار خون بالا، سرماخوردگی، آنفولانزا و وبا دارد. در بخش دمنوش گیاهی سایت مینویسم با شما همراه هستیم تا دستور تهیه دمنوش زغال اخته تازه را به اشتراک بگذاریم.
روش تهیه دمنوش زغال اخته
مواد لازم :
- ۲ پیمانه ذغال اخته تازه
- چوب دارچین
- 1 عدد هل
- ۲ پیمانه آب
- ۱ قاشق غذاخوری عسل
مراحل تهیه دمنوش زغال اخته:
- ابتدا 2 پیمانه آب را در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
- زغال اخته ها را به آب در حال جوشیدن اضافه کنید و اجازه دهید کاملا نرم شوند. برای داشتن یک دمنوش رقیق تر میتوانید در همین مرحله از آب زغال اخته استفاده کنید. اما برای اینکه عصاره بیشتری از زغال اخته بگیریم بهتر است بعد از پخت کامل، زغال اخته های پخته شده را همراه با آب موجود در ظرف از یک سبد دانه متوسط رد کنیم. این کار را برای جدا کردن هسته انجام میدهیم.
- بعد از این که کامل هسته ها از گوشت میوه جدا کردید، مایع غلیظ بدست آمده را باید در پارچه ای تمیز بریزید و محکم فشار دهید تا این بار تفاله را جدا کرده و مایعی شفاق بدست بیاورید.
- حالا میتوانید یک قوری را روی بخار آب (روی کتری در حال جوش) قرار دهید. عسل، هل و آب شفاف بدست آمده را در قوری بریزید . بعد از 15 دقیقه دمنوش شما آماده است. نوش جان
خواص دمنوش زغال اخته
- برای درمان اسهال خونی و اسهال استفاده می شود. احساس خشکی دهان که هنگام خوردن گیلاس قرنیه احساس می شود ، ناشی از جمع شدن و انقباض بافت تانن قابض است. این ترشح مایعات را محدود می کند و اولین گام به سمت بهبودی از اسهال یا اسهال خونی را نشان می دهد.
- زغال اخته یک ادرار آور کارآمد است. این بدان معنی است که می تواند تولید ادرار را تحریک کند ، فرایندی که از عملکرد طبیعی کلیه پشتیبانی می کند ، به کاهش فشار خون بالا (فشار خون بالا) کمک می کند و باعث سم زدایی می شود.
- زغال اخته به دلیل داشتن مقادیر زیادی ویتامین C ، یک ماده ضد التهاب ، ضد ویروس و ضد باکتری قوی ، تصور می شود که برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا ایده آل است. البته نا گفته نماند برای اینکه فرد از چنین مزایای سلامتی بهره مند شود ، گیلاس قرنیز باید به صورت خام مصرف شود (گرمای پخت و پز ویتامین C را از بین می برد)
- مانند اکثر توت ها ، زغال اخته حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که محافظت در برابر آسیب رادیکال های آزاد از مولکول های رادیکال آزاد را فراهم می کند و از بیماری مزمن محافظت می کند.
- زغال اخته به دلیل دارا بودن مواد معدنی زیاد از خاصیت ترمیم کنندگی بسیار خوبی برخوردار هستند. سرشار از کلسیم ، پتاسیم ، مس ، آهن ، منگنز ، روی و منبع خوب سدیم است.