طرز تهیه پودر گوجه فرنگی در خانه به 3 روش ساده + موارد مصرف
پودر گوجه فرنگی بسیار خوش طعم است و داشتن آن به دلیل خاصیت تطبیق پذیری فوق العاده مفید است. میتوانید پودر گوجه فرنگی خشک شده را از گوجه فرنگی های اضافی که در خانه دارید تهیه کنید و برای فصل زمستان نگداری کنید. موارد کاربرد پودر گوجه فرنگی خشک شده بسیار گسترده است و می توانید از ان در انواع غذاها استفاده کنید تا طعم و عطر بینظیری داشته باشند. اگر نمی دانید چگونه گوجه فرنگی را پودر کنیم با مینویسم همراه باشید تا طرز تهیه پودر گوجه فرنگی در خانه را مشاهده نمایید.
طرز تهیه پودر گوجه فرنگی در منزل
3 روش برای تهیه پودر گوجه فرنگی وجود دارد:
1- خشک کردن گوجه در آفتاب
- گوجه فرنگی ها را کاملا بشویید و خشک کنید.
- گوجه فرنگی ها را از وسط نصف کنید. گوجه ها را با ضخامت 1 سانتی برش دهید. روی گوجه فرنگی ها کمی نمک بپاشید. اینکار برای جذب رطوبت است.
- گوجه فرنگی های برش خورده را در یک سینی یا سبد استیل که از قبل روی آن یک مشما یا سلفون کشیده اید قرار دهید.
- سینی ها را به مدت دو الی 3 روز در معرض افتاب قرار دهید.
- بعد از خشک شدن گوجه ها، آنها را در آسیاب بریزید و کامل بزنید تا پودر شوند.
2- خشک کردن گوجه در فر
- فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. برای گوجه فرنگی های بزرگتر ، فر را با دمای 225 درجه فارنهایت یا 110 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- گوجه فرنگی های نازک برش خورده را داخل سینی فر قرار دهید و آنها را بپزید تا گوجه ها به رنگ قرمز پررنگ درآیند. درب فر را کمی باز بگذارید. این کار برای جلوگیری از رطوبت است.
- فرآیند پخت حدود 40 تا 50 دقیقه طول خواهد کشید. گوجه فرنگی ها را هر 20 دقیقه چک کنید ، و برش ها را برگردانید. این برای اطمینان از یکنواختی پخت و پز است.
- هر بار که چک کردید ، گوجه فرنگی را با کفگیر فشار دهید. این کمک می کند تا روند خشک شدن سریعتر انجام شود.
- برای گوجه فرنگی های بزرگتر، زمان پخت ممکن است حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم طول بکشد.
- گوجه های خشک شده را بعد از سرد شدن در آسیاب پودر کنید.
3- خشک کردن گوجه در دستگاه خشک کن
- گوجه ها بشویید و بعد از خشک کردن به برش های نازک تقسیم کنید.اگر از گوجه گیلاسی استفاده میکنید فقط از وسط نصف کنید.
- دستگاه ار روی کمی کمتر از 135F تنظیم کنید. حداقل 8 ساعت طول می کشد. بعد از پایان کار از خشک شدن کامل مطمئن شوید و اگر نیاز بود دوباره دستگاه را روشن کنید.
- گوجه های خشک شده را در دستگته آسیاب پودر کنید.
نکته: اگر گوجه ها به مدت طولانی تری خشک شوند، سخت و چرمی می شوند و اگر به اندازه کافی خشک نشوند، کپک میزنند.
روش نگهداری پودر گوجه فرنگی:
پودر گوجه فرنگی را در یک ظرف ضد هوا نگهداری کنید. این از ورود هرگونه رطوبت به داخل ظرف جلوگیری می کند. همچنین می توانید آنها را در کیسه های پلاستیکی یا کیسه های زیپ دار ذخیره کنید. اگر این کار را انجام دادید ، اطمینان حاصل کنید که هوا را تا حد ممکن خارج کنید. پودر را می توان به مدت یک ماه در دمای اتاق نگهداری کرد. اگر آن را در یخچال نگه دارید ، می توانید تا دو تا سه ماه آن را نگه دارید.
پودر گوجه در چه غذاهایی استفاده می شود؟
از گوجه فرنگی خشک برای تهیه ماکارونی، پیتزا، ساندویچ، نان استفاده می شود و می توان آنها را به هوموس، سس ها و گندم ها اضافه کرد. به روش های مختلفی می توانید از پودر گوجه فرنگی استفاده کنید. از آن برای تهیه سوپ، سالاد و به روش های مختلف برای جایگزینی گوجه فرنگی تازه استفاده کنید. از پودر گوجه فرنگی به عنوان ادویه ، خورشت مرغ ، سس تخم مرغ ، فلفل قرمز یا فلفل قرمز برای سالاد سبزیجات استفاده کرد.
حتی می توانید ادویه های دیگری مانند زنجبیل ، نمک ، فلفل ، پیاز و سیر را به گوجه خشک اضافه کنید تا مخلوط شوند تا در آخر با یک ادویه مخلوط طعم دار و شیرین روبرو شوید. پودر گوجه فرنگی را می توانید هنگام تهیه خورشت با پودر پاپریکا دودی ترکیب کرده یا به عنوان چاشنی استفاده کنید.