طرز تهیه باقلوا ترکی خوشمزه در منزل (مرحله به مرحله)
همانطور که از نام باقلوا ترکی پیداست، باقلوایی است که اولین بار در ترکیه به فروش می رسید و امروزه باقلوا ترکی یکی از بهترین دسرهای جهان و محبوب ترین شیرینی های بین المللی می باشد. در این پست آموزش آشپزی مینویسم طرز تهیه باقلوا ترکی به روش اصیل آن را آموزش داده ایم.
طرز تهیه باقلوا ترکی با خمیر یوفکا
باقلوا ترکی با خمیر یوفکا یا بدون آن تهیه می شود و طعم بینظیری دارد. در این پست آموزشی قرار است در کنار هم طرز تهیه باقلوا ترکی با خمیر یوفکا را یاد بگیریم.
در مینویسم با میزان کالری شیرینی های مختلف آشنا شوید.
مواد لازم برای باقلوا ترکی
خمیر یوفکا | 2 بسته |
گردو آسیاب شده | 300 گرم |
پسته آسیاب شده | 3 لیوان |
زعفران دم کرده | 4 قاشق غذاخوری |
کره | 200 گرم |
شکر | 4 پیمانه |
پودر قند | 4 قاشق غذاخوری |
لیمو ترش تازه | 1 عدد کوچک |
پودر هل | 1 قاشق چایخوری |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
آب | 4 پیمانه |
دستور پخت باقلوا ترکی
زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 40 دقیقه
- تهیه شربت باقلوا ترکی
شکر را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
- ریختن آب
فورا آب را به شکر اضافه کرده و حسابی هم می زنیم تا مراحل تهیه شربت باقلوا ترکی به خوبی پیش برود.
- افزودن زعفران
حال به مقدار دلخواه زعفران را به مواد بالا اضافه کرده و هم می زنیم.
- اضافه کردن آب لیمو
بعد از اینکه تقریبا 25 دقیقه جوشید، آب لیمو تازه را ریخته و هم می زنیم و قبل از غلیظ شدن از روی حرارت بر می داریم و برای تهیه باقلوا ترکی کنار می گذاریم.
- آماده کردن مواد میانی
گردو آسیاب شده را در کاسه ای می ریزیم.
- ریختن پودر پسته
پودر پسته را به مواد میانی باقلوا ترکی اضافه کرده و هم می زنیم.
- اضافه کردن پودر دارچین
پودر دارچین را به مواد بالا اضافه می کنیم و هم می زنیم.
- ریختن پودر هل
برای تهیه مواد میانی باقلوا ترکی، پودر هل را ریخته و بعد از اینکه هم زدیم و یکدست شد، کنار می گذاریم.
- آماده کردن کره
کره را در قابلمه ای کوچک ریخته و روی حرارت ملام قرار می دهیم تا آب شود و برای تهیه باقلوا ترکی کنار می گذاریم.
- تهیه باقلوا ترکی
به یک ظرف مخصوص فر با سایز مناسب کمی کره می زنیم.
- قرار دادن خمیر یوفکا
در این مرحله از طرز تهیه باقلوا ترکی، خمیر یوفکا را در کف ظرف قرار می دهیم.
- اضافه کردن کره
با فرچه ای کمی کره را به سطح خمیر یوفکا می زنیم.
- ریختن مواد میانی
مواد میانی باقلوا ترکی را روی خمیر ریخته و در همه جای خمیر پخش می کنیم.
- اضافه کردن خمیر باقلوا
حال یک لایه دیگر خمیر یوفکا را روی مواد میانی قرار می دهیم و مجددا به کره آغشته می کنیم.
- پختن باقلوا ترکی
این ظرف را در فر با دمای 190 درجه قرار داده و زمان می دهیم تا باقلوا ترکی طلایی شود.
- ریختن شربت باقلوا ترکی
بعد از اینکه باقلوا ترکی پخت و از فر خارج کردید، شربتی که در بالا تهیه کردید را روی باقلوا ترکی بریزید و 5 ساعت در دمای محیط قرار دهید.
- مرحله نهایی
اکنون باقلوا ترکی را به مدت 12 ساعت درون یخچال بگذارید و بعد از این زمان نوش جان کنید.
نکات طلایی برای تهیه باقلوای ترکیه ای خانگی
- برای تزیین باقلوا ترکی از پودر پسته استفاده کنید.
- می توانید خمیر نازک باقلوا یا خمیر فیلو را جایگزین خمیر یوفکا کنید.
- برای ضخیم تر شدن باقلوا ترکی، مواد میانی را به چند قسمت تقسیم کرده و هربار کمی از مواد را می ریزیم و یک لایه از خمیر یافکا را روی آن قرار می دهیم و مجددا مواد میانی می ریزیم و تا زمانی که به تعداد لایه دلخواه رسیدیم ادامه می دهیم.
- همچنین می توانید یک خمیر یوفکا را روی سطح صافی قرار داده و کمی آب پاشی کنید و سپس با کره چرب کرده و مواد میانی را در یک طرف آن بریزیم و سپس رول کنیم.
- می توان هر مغزیجات دلخواه را به عنوان مواد میانی باقلوا ترکی در نظر بگیرید.
- میزان شیرینی باقلوا ترکی به میزان شکر بستکی دارد و قابل تغییر است.
- به دلیل اضافه کردن پسته به مواد میانی نام دیگر این دستور همان طرز تهیه باقلوا ترکی پسته ای است.
پیشنهاد می شود بخوانید : شیوه آماده کردن باقلوا شعریه