چگونه از سیاه شدن آب سیب جلوگیری کنیم؟
مهم نیست که آب سیب چقدر تازه و ترد هستند، پس از تیره شدن رنگ آن دیگر اشتها آور نخواهد بود، که در مجموع حدود دو دقیقه طول میکشد. متأسفانه، قهوه ای شدن نه تنها جذاب نیست، بلکه طعم و ارزش غذایی سیب را نیز تغییر می دهد. دلیل تیره شدن آب سیب این است که هنگامی که یک سیب را برش میزنید، آنزیم ها (و آهن موجود در سیب) با اکسیژن واکنش شیمیایی می دهند. میوه به سرعت شروع به اکسید شدن می کند و تیره می شود. ما در این پست به شما آموزش می دهیم چگونه از سیاه شدن آب سیب جلوگیری کنید.
چه کنیم آب سیب تازه سیاه نشود؟
آب سیب را حداکثر 20 دقیقه پس از گرفتن، باید نوشید در غیر این صورت رنگ آن بر اثر واکنش با اکسیژن هوا، تغییر خواهد کرد. ما در ادامه این مطلب ترفند هایی را به شما آموزش می دهیم، تا با استفاده از آن مانع از سیاه شدن آب سیب شوید.
اگرچه هیچ راهی مطلق برای جلوگیری از تیره شدن آب سیب ها وجود ندارد و این روش ها می توانند فقط به جلوگیری از اکسیداسیون قبل از آب گیری کمک کند و از تیر شدن سطح برش سیب محافظت می کند. هنگامی که آب سیب را می گیرید، تمام سلول های سیب را در معرض اکسیژن قرار می دهید، از جمله آن قسمت هایی که توسط خواص آنتی اکسیدانی ویتامین C محافظت نمی شوند.
1. سیب ها را در آب معمولی غوطه ور کنید
قبل از آبگیری، سیب ها را در آب معمولی غوطه ور کنید. مهمترین کاری که می توانید برای جلوگیری از سیاه شدن آب سیب انجام دهید این است که قرار گرفتن سیب های برش خورده در معرض هوا را کاهش دهید و ساده ترین راه برای انجام این کار این است که برش های سیب خود را در ظرف پر از آب نگهداری کنید. از آنجایی که برش ها تا بالای آب شناور می شوند، یک حوله کاغذی تمیز روی آن قرار دهید. روش دیگر این است که برش های سیب را در کیسه های زیپ دار با فشار هوا قرار دهید. هیچ یک از این تکنیک ها به مواد اضافی نیاز ندارند، و هر دو برای جلوگیری از تیره شدن سیب ها عالی عمل می کنند.
2. استفاده از آب و نمک
1/8 قاشق چایخوری نمک را در یک فنجان آب حل کنید. سپس برش های سیب را اضافه کنید، اجازه دهید چند دقیقه خیس بخورد، سپس آبکش کنید. بعد از آبکشی برش ها را سریع در آب تازه بشویید تا طعم میوه شما شور نشود و سپس آب آن را بگیرید.
3. آب و عسل
دو قاشق غذاخوری عسل را در یک فنجان آب بریزید و برش های سیب خود را به مدت 30 ثانیه در این مخلوط خیس کنید و سپس آب آن را بگیرید. این کار به این دلیل است که ترکیبی در عسل وجود دارد که آنزیم مسئول اکسیداسیون را متوقف می کند. علاوه بر این، این یکی از روش هایی است که طعم سیب را تغییر نمی دهد.
4. آب مرکبات یا آناناس
از آب مرکبات نیز میتوانید برای جلوگیری از سیاه شدن آب سیب استفاده کنید. آنها حاوی اسید سیتریک هستند که واکنش شیمیایی را کند می کند و از قهوه ای شدن آن جلوگیری می کند. اما در واقع چند راه برای استفاده از آبمیوه برای جلوگیری از سیاه شدن آب سیب وجود دارد:
- می توانید دو قاشق غذاخوری آب میوه را به آب اضافه کنید و برش های سیب را فرو کنید.
- می توانید سیب ها را در آب فرو کنید.
- می توانید به سادگی لیمو را فشار دهید و یا آن را مستقیماً روی سطح سیب بریده شده قرار دهید.
تنها عیب استفاده از این روش این است که آب آن کمی طعم را به سیب میدهد.
دلیل اینکه آب لیمو از قهوه ای شدن آب سیب جلوگیری می کند، این است که آب لیمو حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدان است و ویتامین C به کاهش سرعت اکسیداسیون کمک می کند.
5. آب و عسل
دو قاشق غذاخوری عسل را در یک فنجان آب بریزید و برش های سیب خود را به مدت 30 ثانیه در این مخلوط خیس کنید. این کار به این دلیل است که ترکیبی در عسل وجود دارد که آنزیم مسئول اکسیداسیون را متوقف می کند. علاوه بر این، این یکی از روش هایی است که طعم سیب را تغییر نمی دهد.