نحوه صحیح دم کردن چای سیاه + نکات و اصول دم كردن چاي دبش

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

چای سیاه یکی از نوشیدنی های گرم پر مصرف در دنیا می باشد. از اکسیداسیون کامل برگ های گیاه چای، چای سیاه تهیه می شود و سرشار از آنتی اکسیدان هایی می باشد که برای سلامتی بدن مفید هستند. مصرف چای سیاه بیشتر در کشور های آسیایی و آفریقایی رایج است. در دم کردن چای سیاه باید دقت کنید تا یک چای خوش رنگ و خوشمزه داشته باشید. در این پست نحوه صحیح دم کردن چای سیاه به شما ارائه می شود، با ما همراه باشید.

طرز تهیه چای سیاه خوش طعم به روش اصولی

مواد لازم برای تهیه چای سیاه

  • آب سرد: 1 لیوان ( 177 میلی لیتر)
  • برگ های چای سیاه: 1 قاشق چای خوری

طرز تهیه چای سیاه

  • ابتدا از تمیز بودن قوری و کتری خود اطمینان حاصل کنید زیرا معمولا ته کتری دارای مقادیری جرم ناشی از ترکیبات آب است که ته نشین می شود. ممکن است این ترکیبات باعث کدر شدن رنگ چای شوند.
  • آب سرد را درون کتری بریزید و صبر کنید تا آب جوش بیاید.
  • برگ های چای را درون قوری ریخته و با کمی آب سرد آن ها را قبل از دم کردن بشویید زیرا چای حاوی آلودگی هایی است که بهتر است شسته شود همچنین شستن چای قبل از دم کردن باعث خوشرنگ تر شدن چای می شود.
  • قوری را تا زمان جوش آمدن آب روی کتری قرار دهید تا گرم شود.
  • بعد از اینکه آب به جوش آمد کمی صبر کنید تا دمای آب به دمای 88 درجه برسد.
  • آب جوش که کمی دمای آن کاهش پیدا کرده را درون قوری بریزید.
  • 5 دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشد.

چند نکته برای دم کردن اصولی چای سیاه

  • از قوری شیشه ای یا چینی برای دم کردن چای استفاده کنید.
  • حتما از آب سرد برای تهیه چای استفاده کنید.
  • هرچه کمتر آب بریزید چای شما خوشرنگ تر می شود. قوری را تا نصفه پر کنید.
  • می توانید یک حبه نبات هم به داخل قوری اضافه کنید تا چای شما شفاف شود.
  • زمان دم کشیدن چای سیاه با توجه به نوع چای ای که انتخاب می کنید متفاوت می باشد.
  • برای دم کردن چای سیاه از آب تصفیه شده استفاده کنید.
  • اگر از چای ایرانی استفاده می کنید قوری را روی کتری قرار دهید و حدود 10 الی 20 دقیقه صبر کنید تا چای شما خوب دم بکشد.
  • اما اگر چای خارجی استفاده می کنید که سریع رنگ پس می دهد بهتر است قوری را روی کتری نگذارید به خصوص اگر قصد دارید چای را بعد از حدود یک ساعت مصرف کنید زیرا این کار باعث سیاه شدن چای می شود و حالت تازه دم بودن آن از بین می رود.
  • انداختن یک پارچه تمیز نخی روی قوری به بهتر دم کشیدن آن کمک می کند.

بهترین زمان برای نوشیدن چای سیاه

  • چای دم کشیده هرچه تازه تر مصرف شود، ترکیبات مفید آن، اثر بیشتری در پیشگیری از بیماری های قلبی – عروقی و سرطان و… دارند. چای سیاه دم کشیده به مرور تغییر رنگ می دهد و خاصیت خود را از دست می دهد. بنابراین چای را بعد از دم کشیدن، فوراً مصرف کنید.
  • چای دم شده را نباید بیش از نیم تا یک ساعت نگه داشت و قبل از این مدت باید آن را مصرف کرد. بهتر است چای را به اندازه مصرف همان لحظه دم کنید.
  • زیاد درست کردن و نگه داشتن چای دم کشیده به مدت طولانی روی کتری یا سماور و مصرف مجدد آن پس از چند ساعت، از جمله اشتباهاتی است که خواص مفید چای را کاهش داده و عطر و بوی آن را از بین می برد. پیشنهاد می کنم مطلب ( آیا خوردن چای کهنه دم ضرر دارد ) را بخوانید.
  • چای سیاه را هرگز با معده ی خالی مصرف نکنید مصرف چای با معده خالی به دلیل مقادیر بالای کاتچین هایی که دارد می تواند بر روی کبد اثرات نامطلوبی بر جای بگذارد.
  • بهتر است که چای سیاه را 2 ساعت بعد از هر وعده ی غذایی و 2 ساعت قبل از خواب مصرف کنید.
  • چای سیاه را بلافاصله پس از هر وعده ی غذایی ننوشید چون مانع از جذب آهن مواد غذایی می شود.
  • چای سیاه را قبل از خواب ننوشید چون به دلیل مقادیر بالای کافئین که دارد باعث بی خوابی می شود.
نظرات