نحوه مزه دار کردن ماهی به 7 روش + نکات طلایی

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

ماهی از آن دسته از خوراکی هایی است که شاید یکسری بخواهند بوی آن را کم کنند یا برای مزه اش تنوعی ایجاد کنند. برای این کار میتوان ماهی را مزه دار کرد، تا هم بوی آن کم شود و هم مزه ی متفاوت تری پیدا کند. به مزه دار کردن ماهی مرینیت کردن نیز میگویند. مرینیت کردن روش های متفاوتی دارد که در ادامه با چند روش مزه دار کردن ماهی آشنا میشوید.

7 روش برای مزه دار کردن ماهی

برای طعم دار کردن ماهی می توانید روش های مختلفی را به کار ببرید. در این مطلب 7 روش مزه دار کردن ماهی را با شما به اشتراک گذاشته ایم که با توجه به ذائقه خود و موادی که در دسترس شماست، می توانید یکی از آنها را امتحان کنید.

همچنین می توانید با دستور پخت ماهی کبابی با رب انار که در مینویسم وجود دارد، آشنا شوید.

1.مزه دار کردن ماهی با نارنج

مزه دار کردن ماهی با نارنج

نارنج به دلیل طعم و مزه ی فوق العاده ای که دارد باعث میشود مزه ی ماهی که خود نوعی غذای شمالی است، بیشتر به طعم غذاهای اصیل شمال کشور شبیه شود. در ادامه این روش از مزه دار کردن ماهی را یاد میگیرید.

ماهی 1 عدد متوسط
سیر1 بوته کوچک
آب نارنج4 قاشق غذاخوری
زنجبیلنصف قاشق چایخوری
فلفل سیاهبه میزان لازم
زعفران(دم کرده)2 قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم

نحوه مزه دار کردن ماهی با نارنج

  1. آماده کردن مواد مرینیت : سیر را رنده کرده و در ظرفی میریزیم. زنجبیل و نمک و فلفل سیاه را اضافه میکنیم سپس زعفران را اضافه میکنیم و آب نارنج را میریزیم و همه ی مواد را باهم مخلوط میکنیم.
  2. آماده کردن ماهی : در این مرحله از مرینیت کردن، آن را در مواد حاوی نارنج گذاشته و بعد از 4 دقیقه آماده طبخ است.

نکات طلایی برای مزه دار کردن ماهی با نارنج

  • برای مزه دار کردن ماهی، از آبغوره نیز میتوان به عنوان نارنج جایگزین کرد.
  • آبغوره یا آب نارنج هر دو با عث نرم شدن بافت ماهی میشوند و برای ماهی های با گوشت خشک تر توصیه میشود.
  • اگر میخواهید ماهی را کبابی کنید برای نرم تر کردن گوشت حتما از ترکیب های اسیدی مانند سرکه بازامیک، سرکه انگور قرمز، لیمو، نارنج، گریب فروت، ماست یا دوغ استفاده کنید.

طرز پخت قلیه ماهی با تن ماهی و رب انار

2.طعم دار کردن ماهی با زنجبیل

مزه دار کردن ماهی با زنجبیل

زنجبیل در طب سنتی طبع گرم دارد و چون ماهی هم طبع سرد دارد پس ماهی در کنار زنجبیل سردی آن کم میشود. زنجبیل خواص فوق العاده ای برای روده و معده دارد. همینطور انرژی زا و ضد سرطان و کاهنده کلسترول خون می باشد. در ادامه روش مرینیت کردن ماهی با زنجبیل را آموزش میبینید.

مواد لازم جهت طعم دار كردن ماهي با زنجبیل

ماهی 1 عدد متوسط
زنجبیل تازه1 عدد متوسط

طرز مزه دار کردن ماهی با زنجبیل

  1. آماده کردن مواد مزه دار : زنجبیل را رنده میکنیم. سعی کنیم ریز ترین حالت ممکن رنده شود.
  2. مزه دار کردن ماهی : مواد مزه دار را به ماهی میزنیم. 15 دقیقه به ماهی استراحت میدهیم تا طعم زنجبیل را به خود بگیرد.

نکات طلایی در مزه دار کردن ماهی با زنجبیل

  • به جای زنجبیل تازه میتوانید از پودر زنجبیل استفاده کنید.
  • توجه کنید که اگر زنجبیل زیاد باشد، هنگام سرو گلو را میسوزاند.

3.مزه دار کردن ماهی با زردچوبه

مزه دار کردن ماهی با زردچوبه

زردچوبه از کشور هند صادر میشود. این ادویه خواص ضد سرطانی بسیار بالایی دارد. همچنین زردچوبه ضد میکروب و ضد انگل است. زردچوبه به دلیل اینکه طبع گرمی دارد در کنار ماهی انتخاب مناسبی است. برای یادگیری روش مزه دار کردن ماهی با زردچوبه تا انتهای این آموزش با ما همراه باشید.

مواد لازم برای مزه دار کردن ماهی با زردچوبه

ماهی1 عدد متوسط
زردچوبه1.5 قاشق چایخوری
زعفران(دم کرده)2 قاشق غذاخوری
نمکبه میزان لازم
فلفل سیاهکمی بیشتر از نصف قاشق چایخوری

دستور مزه دار کردن ماهی با زردچوبه

  1. آماده کردن مواد مزه دار : ابتدا در زعفران مقداری آب جوش ریخته و در ظرفی میگذاریم تا دم بکشد. نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و زردچوبه میزنیم.
  2. مزه دار کردن ماهی : با یک فرچه مواد مزه دار را به ماهی میزنیم و بعد از 5 دقیقه سرخ میکنیم.

نکات طلایی برای مزه دار کردن ماهی با زردچوبه

  • برای طعم دار کردن ماهی با زردچوبه، میزان زردچوبه را میتوان کم یا زیاد کرد.
  • از پودر سیر و پودر پیاز هم میتوانید برای مزه دار کردن ماهی استفاده کنید.
  • به جای نمک وفلفل میتوانید از ادویه مخصوص ماهی استفاده کنید و اگر لازم بود کمی نمک بزنید.

ادویه ماهی کبابی

4.مزه دار کردن ماهی با شیر و پیاز

مزه دار کردن ماهی با شیر و پیاز

شیر و پیاز در کنار هم با عث از بین رفتن بوی ماهی و همچنین خوش طعم شدن ماهی میشود. شیر باعث نرم و پوک شدن بافت ماهی میشود که بهتر سرخ شده و طعم فوق العاده ای خواهد گرفت. ما در اینجا روش مرینیت کردن ماهی با شیر و پیاز را به شما آموزش میدهیم.

مواد لازم برای مزه دار کردن ماهی با شیر و پیاز

ماهی1 عدد متوسط
شیر1.5 لیوان
پیاز 1 عدد بزرگ
نمکبه مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار لازم

نحوه مزه دار کردن ماهی با شیر و پیاز

  1. آماده کردن مواد مرینیت : پیاز را خلالی خرد میکنیم. شیر را اضافه کرده و کنار میگذاریم.
  2. مزه دار کردن ماهی : ماهی را به مدت حداکثر 3 الی 3.5 ساعت در این مواد قرار داده و سپس خارج میکنیم و فلفل سیاه و نمک زده و سرخ میکنیم.

نکاتی برای مزه دار کردن ماهی با شیر و پیاز

  • در مزه دار کردن ماهی با شیر و پیاز، میتوانید آرد سوخاری بزنید و سپس ماهی را سرخ کنید.
  • در این روش از هر نوع ماهی میتوانید استفاده کنید.

5.طعم دار کردن ماهی با زعفران

مزه دار کردن ماهی با زعفران

زعفران برای اعصاب و دستگاه گوارش و پوست بسیار مفید است. از مهمترین ویژگی های زعفران خاصیت شادی آوری آن است که به این دلیل محبوب افراد زیادی است. طبع زعفران گرم است پس در کنار ماهی انتخاب به جایی است. آموزش طعم دار کردن ماهی با زعفران را در ادامه میبینید.

مواد لازم برای مزه دار کردن ماهی با زعفران

ماهی1 عدد متوسط
زعفران (دم کشیده)2 قاشق غذاخوری
زردچوبهنصف قاشق چایخوری
پودر سیرکمی کمتر از 1 قاشق چایخوری
پودر پیازکمی کمتر از 1 قاشق غذاخوری
نمکبه میزان لازم
فلفل سیاهبه میزان لازم
  1. آماده کردن مواد : در این روش از مزه دار کردن ماهی، ابتدا نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه را ترکیب میکنیم. پودر سیر و پودر پیاز میریزیم. زعفران را دم کرده کرده و اضافه میکنیم.
  2. مزه دار کردن ماهی : با فرچه ای همه ی تکه های ماهی را به مواد آغشته میکنیم و سپس بعد از 10 دقیقه ماهی را سرخ میکنیم.

نکات طلایی برای مزه دار کردن ماهی با زعفران

  • ماهی را بعد از این کار می توانید ابتدا به تخم مرغ و آرد پولکی آغشته کرده و سپس سرخ کنید.
  • برای بیشتر رنگ دادن زعفران، به زعفران پودری یک عدد یخ اضافه کرده تا آب شود زعفران رنگ بیشتری میدهد.

6.طعم دار کردن ماهی با لیمو

مزه دار کردن ماهی با لیمو

مواد لازم برای مزه دار کردن ماهی با لیمو

ماهی1 عدد متوسط
لیمو تازه(جهرمی)2 عدد
پیاز1 عدد متوسط
نمکبه میزان لازم
فلفل سیاهبه میزان لازم

نحوه مزه دار کردن ماهی با لیمو

  1. آماده کردن مواد : ابتدا آب لیمو را گرفته و پیاز را خرد میکنیم. این دو را با نمک و فلفل سیاه مخلوط میکنیم.
  2. مزه دار کردن ماهی : با یک فرچه مواد را به ماهی میزنیم و سپس 5 دقیقه بعد سرخ کنید.

نکات مهم در مزه دار کردن ماهی با لیمو

  • این روش از مزه دار کردن ماهی با لیمو، بوی بد ماهی را تا حد زیادی کاهش میدهد و طعم فوق العاده ای به آن میبخشد.
  • توجه کنید ماهی باید حداکثر نیم ساعت باید در این مواد مرینیت بماند زیرا اگر بیشتر بماند، تلخ میشود.

7.مزه دار کردن ماهی با سیر و پیاز

مزه دار کردن ماهی با سیر و پیاز

سیر و پیاز اجزای جدانشدنی بیشتر غذاها هستند. این دو در کنار هم باعث از بین رفتم بوی تند ماهی و بهتر شدن طعم آن میشود. سیر کاهنده قندخون و از نظر طب سنتی گرم است و پیاز کاهنده فشار خون است. روش مزه دار کردن ماهی با سیر و پیاز روش ساده ای است که در ادامه میبینیم.

مواد لازم برای مزه دار کردن ماهی با سیر و پیاز

ماهی1 عدد متوسط
سیر1 بوته کوچک
پیاز1 عدد متوسط
نمکبه میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم

دستور طعم دار کردن ماهی با سیر و پیاز

  1. آماده کردن مواد : پیاز را رنده کرده و آب آن را میگیریم سپس سیر را رنده میکنیم. با هم مخلوط کرده و در آن نمک و فلفل سیاه میزنیم.
  2. طعم دار کردن ماهی : ماهی را به مدت 40 دقیقه در مواد مرینیت(طعم دار) قرار داده و سپس به روش دلخواه طبخ میکنیم.

نکات طلایی برای مرینیت کردن ماهی با سیر و پیاز

  • در این روش از مزه دار کردن ماهی، میتوانید سیر و پیاز را خرد کنید.
  • میتوانید هر ادویه ی دلخواهی به آن اضافه کنید.
  • استفاده از زعفران در این روش، طعم ماهی شما را بسیار خوشمزه و لذیذ می کند.
نظرات