طرز استفاده از روغن نارگیل خوراکی + مقدار مصرف روزانه آن

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

در این مقاله قصد داریم در رابطه با نحوه استفاده از روغن نارگیل خوراکی در غذا و همچنین میزان مصرف آن صحبت کنیم. همانطور که می دانید روغن نارگیل دارای خواص فراوانی است و در صورتیکه درست مصرف نشود باعث می شود متابولیسم بدن بالا رود و سبب گرسنگی فرد ‌شود و همچنین مصرف اشتباه روغن نارگیل موجب بالا رفتن کلسترول (hdl) می گردد.

به هر حال بسیاری از مردم در مورد مقدار صحیح و چگونگی مصرف این روغن اطلاعاتی ندارند و حتی برای برخی افراد این سوال پیش می آید که روغن نارگیل را در چه مواردی نباید استفاده کرد. این مقاله چگونگی جا دادن روغن نارگیل در رژیم غذایی و مصرف مناسب آن را بیان می‌کند.

مقدار مناسب مصرف روغن نارگیل خوراکی چقدر است؟

مقالات زیادی در رابطه با مزایای روغن نارگیل منتشر شده و همه آنها در رابطه با بالا بودن تری گلیسیرید آن اتفاق نظر دارند. در بعضی موارد مقدار روغن به کالری که هر فرد در روز مصرف می‌کند ، بستگی دارد.

در سه تحقیق و مطالعه مشابه ترکیب روغن نارگیل و کره منبع اصلی چربی در ۴۰ درصد از رژیم‌های چرب بوده است. زنانی که وزن نرمال داشتند، افزایش موقت میزان متابولیسم بدن و مصرف کالری را تجربه کردند.

در یک مطالعه که تاثیرات چربی‌های مختلف در سطوح کلسترول را مقایسه می‌کرد، یک رژیم غذایی با ۲۰ درصد کالری از روغن نارگیل، میزان کلسترول (hdl) را در زنان برخلاف مردان بالاتر برد. بنابراین این روغن کلسترول LDL را کمتر از کره بالا می‌برد.

همچنین بخوانید: انواع چربی های خوب و بد را بشناسید

در هر کدام از تحقیقات ، شخصی که ۲۰۰۰ کالری مصرف می کند ۳۶ تا ۳۹ گرم از روغن نارگیل در روز مصرف می کند. در مقالات دیگر که شرکت کنندگان مقدار برابری از روغن نارگیل مصرف می کنند.

در مقاله دیگر تاثیر روغن نارگیل بر لاغری را مشاهده می کنید زیرا افرادی که دارای اضافه وزن می باشند به اندازه 2 قاشق سوپ خوری روغن نارگیل در روز به مدت 4 هفته مصرف کردند و به طور میانگین ۱۱ اینچ یا ۲/۸۷ سانتی‌متر از دور کمر لاغر شدند. ضمن این که شرکت کننده ها بدون زیاد کردن فعالیت فیزیکی خود و محدود کردن کالری مصرفی این کار را انجام دادند.

در مقاله دیگر زنان چاق به علاوه محدود کردن کالری روزانه خود ۲ قاشق سوپ خوری روغن نارگیل مصرف کردند. در نتیجه سایز کمر آن ها کاهش و کلسترول HDl آن ها افزایش یافت. در حالی که گروه دیگر نتیجه متفاوتی نشان داد.

روزانه چقدر روغن نارگیل خوراکی مصرف کنیم؟

روزانه چقدر روغن نارگیل مصرف کنیم؟

مقدار مجاز مصرف روغن نارگیل

تحقیقات نشان داده است که مصرف ۲ قاشق سوپ خوری یا ۳۰ میلی لیتر روغن نارگیل می‌تواند مناسب باشد. این مورد مزایایی مثل کنترل وزن، کاهش چربی شکم و تقویت سلامتی دارد. بعضی مقالات نوشته اند که مصرف ۲ قاشق سوپ خوری روغن نارگیل به طور روزانه وابسته به میزان مصرف کالری فرد مناسب است.

دو قاشق سوپ خوری روغن نارگیل دارای ۱۸ گرم تری گلیسیرید می باشد. در حالی که ۱۵ تا ۳۰ گرم از آن می‌تواند میزان متابولیسم فرد را بالا ببرد. خوردن دو قاشق سوپ خوری روغن نارگیل در روز مقدار منطقی برای هر فرد بوده و فضای کافی برای دیگر چربی ها در بدن نگه می دارد. مثل انواع آجیل ،روغن زیتون خالص و آووکادو.

به هر حال از مقادیر کم شروع کنید تا حالت تهوع نگیرید و همچنین زیاد از حد نخورید. روزانه یک قاشق چای خوری روغن نارگیل مصرف کنید و به تدریج در طول یک تا دو هفته آن را به دو قاشق برسانید.

بیشتر بخوانید: روش های جلوگیری از ریزش مو

روش صحیح مصرف روغن نارگیل خوراکی؟

راه های مختلفی وجود دارد برای اینکه روغن نارگیل را در رژیم غذایی خود بگنجانید و از آن در پخت و پز استفاده کنید. روغن نارگیل برای پخت و پز مناسب است، چون تقریباً ۹۰ درصد از اسید چرب آن اشباع شده هستند و باعث می‌شود در دمای بالا ثابت بماند.

از سوی دیگر دمای جوش ۱۷۵ درجه سانتی گراد دارد. روغن نارگیل یک روغن نیمه جامد است که در دمای اتاق در ۲۴ درجه سانتی گراد ذوب می شود.

پس می توان آن را در قفسه آشپزخانه قرار داد، چون در یخچال سفت می شود و انعطاف خود را از دست می‌دهد. در طول ماه‌های سرد احتمالاً سفت تر شده و سخت از ظرف خارج می شود.

چند روش مناسب برای مصرف روغن نارگیل خوراکی :

  • یک تا دو قاشق سوپ خوری از روغن را با سبزیجات؛ تخم مرغ، گوشت یا ماهی بپزید.
  • روغن نارگیل ذوب شده را با ذرت بوداده ترکیب کنید و آن را بپزید.
  • گوشت یا مرغ را قبل از ادویه زدن با روغن نارگیل بپزید.

چند دستور غذایی برای مصرف روغن نارگیل

روغن نارگیل می‌تواند جایگزین روغن معمولی، کره یا چیزهای دیگر باشد. بگذارید موادی مثل تخم مرغ یا شیر به دمای اتاق برسند و بعد آن ها را با هم مخلوط کنید. بهتر است اول بگذارید ذوب شوند و بعد به تدریج به اسموتی یا شیک پروتئینی اضافه کنید.

در این جا چند دستورالعمل غذایی برای مصرف روغن نارگیل وجود دارد :

  • کدو سبز کدوی معمولی و پیاز.
  • مرغ با روغن نارگیل و ادویه کاری تایلندی.
  • اسموتی توت فرنگی با روغن نارگیل.

طرز مصرف روغن نارگیل در چای و قهوه

طرز مصرف روغن نارگیل در چای و قهوه

چگونه روغن نارگیل را در چای و قهوه استفاده کنیم؟

شما می توانید روغن نارگیل رو به چای یا قهوه نیز اضافه کنید برای اینکار شما به یک چای کیسه ‌ای تایلندی، پودر کاکائو تلخ ، یک قاشق سوپ خوری خامه، یک قاشق چای خوری روغن نارگیل و شکر یا شیرین ‌کننده‌های دیگر نیار دارید.

برای درست کردن این نوع چای ابتدا آب در حال جوش را روی چای کیسه ای بریزید و اجازه دهید ۲ تا ۳ دقیقه در آن خیس بخورد. سپس چای کیسه ای را بیرون آورید و دیگر مواد را اضافه کنید و اجازه دهید کاملا با هم مخلوط شود.

بیشتر بخوانید : ماسک لایه بردار قهوه و روغن نارگیل

مصرف روغن نارگیل به عنوان مکمل غذایی

جالب است که بدانید روغن نارگیل در فرم کپسول هم وجود دارد این شکل از روغن نارگیل در بعضی مواقع مثلا در سفر این مدل طرفدار خاص خودش را دارد اما از سوی دیگر عوارض و مضراتی را نیز به همراه دارد، بسیاری از کپسول ها شامل یک گرم روغن می باشند.

برای مصرف ۲ قاشق سوپ خوری از روغن نارگیل  در روز باید حدود ۳۰ کپسول مصرف کنید. برای بسیاری از مردم این روغن در دسترس نیست و ناچارا باید در پخت و پز یا موارد دیگر از آن استفاده کنند. البته کالری مصرف شده هم چنان اهمیت دارد. روغن نارگیل مزایای ارزشمندی دارد،اما خوردن آن محدودیت‌هایی نیز دارد.

در حقیقت هر قاشق سوپ خوری روغن نارگیل ۱۳۰ کالری دارد. اگرچه تری گلیسیرید میزان متابولیسم شما را تا حدی بالا می‌برد. اما خوردن کالری زیاد موجب چاقی و اضافه وزن می شود.

تحقیقات نشان داده است که روغن نارگیل هنگامی که جایگزین چربی های دیگر می شود، موثرتر عمل می کند ولی هرگز با چربی دیگر آن را مصرف نکنید. مصرف ۲ قاشق سوپ خوری روغن نارگیل به طور روزانه بهترین استراتژی برای بهینه کردن سلامت فرد است.

کلام آخر :

روغن نارگیل یک منبع طبیعی از تری گلیسیرید است که مزایای مختلفی دارد و مصرف ۲ قاشق سوپ خوری به طور روزانه مناسب است.

نظرات