طرز استفاده از گیاه بادرنجبویه
بادرنجبویه همان گیاهی است که به ادویه کاری تایلندی عطر و طعم خاص و منحصر به فرد لیمویی می بخشد. ساقه های این گیاه را نمی توان به دلیل چوبی بودن و سختی خورد، اما باید آنها را به روش صحیح تهیه کرد تا بیشترین میزان عطر و طعم آنها را بدست آورد.
چگونه از گیاه بادرنجبویه استفاده کنیم؟
با توجه به سفتو سخت بودن گیاه بادرنجبویه بیایید در مورد چگونگی استفاده از گیاه به روش درست در انواع غذاها همچون لوبیا، سوپ ها و خورش ها مطلع شویم.
چگونه گیاه بادرنجبویه را انتخاب و خریداری کنیم؟
از گیاه بادرنجبویه به صورت تازه یا خشک استفاده می شود و به غذاهای تایلندی طعم و مزه خوبی می بخشد.
ساقه های بادرنجبویه تازه دارای رایحه ای گیاهی و رایحه ای از گیاهان هستند. اگر خوش شانس هستید که ساقه های تازه ای پیدا می کنید، مطمئن شوید که آنهایی را با رایحه قوی خریداری می کنید. هنگام خرید ساقه هایی سفت، بدون لکه و نسبتاً سنگین انتخاب کنید. در حالت ایده آل باید از رنگ سبز مایل به سبز روشن برخوردار باشند. ساقه های قهوه ای، پوسته پوسته شده یا ساقه هایی که هنگام نگه داشتن آنها به راحتی از هم جدا می شوند، خوب نیستند و نباید مصرف شود، زیرا احتمالاً خشک می شوند و هیچ طعمی به غذا نمی دهند.
چگونه بادرنجبویه را مصرف کنیم؟
برای تهیه گیاه بادرنجبویه، به یک چاقوی دندانه دار تیز احتیاج دارید. در اینجا روش گام به گام استفاده از بادرنجبویه وجود دارد:
ابتدا باید برگهای خارجی سفت و سخت ساقه های بادرنجبویه را دور بریزید و آنها را با انگشتان خود جدا کنید.
قسمت داخلی ساقه نرم همان چیزی است که می خواهید برای پختن استفاده کنید.
می توانید از ساقه های کامل برای عطر و طعم کار یا سوپ استفاده کنید ، و درست قبل از سرو آن را جدا کنید.
شما می توانید با ایجاد بریدگی یا کوبیدن ساقه های بادرنجبویه روغن هاب معطر آن را آزاد کنید.
روش دیگر، شما می توانید انتهای آن را بریده و یک سوم پایین ساقه را به برش های دایره ای برش دهید.
با استفاده از هاون و یا غذاساز به سبک قدیمی، یک خمیر ریز درست کنید. با این حال هنوز فیبری و غیرقابل خوراکی خواهد بود و باید به خوبی در غذاهای کاری یا سوپ جوشانده شود تا خوراکی باشد.
از برگ های گیاه بادرنجبویه درست مانند ساقه ها می توان استفاده کرد. با قیچی آشپزخانه آن را به قطعات ریز خرد کنید و در چای بریزید. و برای نوشیدن آن ها را صاف کنید.
چگونه با بادرنجبویه غذا درست کنیم؟
بسته به نحوه استفاده از آن، می توانید ساقه بادرنجبویه را به دو روش ببرید.
1.برای سوپ، چای و دمنوش
ابتدا باید قسمت هایی از ساقه های سخت را جدا کنید. بقیه را خرد کنید تا روغنهای اساسی معطر گیاه آزاد شود. همچنین می توانید ساقه ها را به قطعات 1 اینچی برش داده و به سوپ دلخواه خود اضافه کنید. قبل از سرو ساقه ها را بردارید.
شما می توانید یک چای خوشبوی خوشمزه را با استفاده از ساقه ها امتحان کنید.
2.برای خمیرها و سالادها
برای استفاده در سالادها، مطمئن شوید که قسمتهای رشته ای ساقه را کوتاه کرده و از قسمت متوسط و نرم 3-4 اینچی استفاده کنید. بادرنجبویه وقتی پخته می شود طعم بیشتری آزاد می کند.اگر می خواهید طعم ملایم تری داشته باشید، کمی دیرتر در مرحله پخت آن را به غذا اضافه کنید تا از طعم دهنده گیاهی غالب جلوگیری کند.
نگه داری گیاه بادرنجبویه
می توانید ساقه ها را تا دو هفته در یخچال نگهداری کنید اما مطمئن شوید که آنها را با روکش بسته بندی می کنید. بادرنجبویه نیز خیلی خوب یخ می زند. می توانید ساقه های کامل را فریز کنید تا هر زمان به آن نیاز داشتید از آن استفاده کنید.