روش شستن پتو در ماشین لباسشویی (مراحل و نکات مهم)
پتو با تعریق بدن، روغن های طبیعی و مواد غذایی و نوشیدنی هایی که هرازچندگاهی می ریزند، در تماس است. از این رو، بهتر است روش های شستن پتو را بدانید. انواع مختلف پتو متناسب با جنس پارچه نیازمند روش های مختلف شستشو و مراقبت هستند. پتو بعد از جذب آب بسیار حجیم و سنگین می شود بنابراین شستن پتو با ماشین لباسشویی در صورتی که به نکات لازم توجه نکنید می تواند به ماشین لباسشویی شما صدمه بزند. از این مقاله به عنوان راهنمایی برای شستن و خشک کردن انواع مختلف پتو در ماشین لباسشویی استفاده کنید و نکاتی را برای نگه داشتن پتو در بهترین حالت خود بیاموزید.
آیا شستن پتو در ماشین لباسشویی بی خطر است؟
شما می توانید پتو را در ماشین لباسشویی بشویید تا زمانی که برچسب مراقبت از پارچه آن نشان دهد که این کار بی خطر است. برخی از پتوها را نمی توانید در ماشین لباسشویی بشویید و به جای آن باید از خشکشویی استفاده کنید. اگر مطمئن نیستید چگونه از پتو نگهداری کنید، قبل از شستشو دستورالعمل های تولید کننده را مطالعه کنید. اگر در برچسب روی پتو قید نشده باشد که این پتو قابل شستن در ماشین لباسشویی نیست و همچنین در دفترچه راهنمای ماشین لباسشویی این کار مجاز باشد می توانید پتو را در ماشین لباسشویی بشویید البته نکته مهم مطابقت ظرفیت و گنجایش ماشین لباسشویی با اندازه و وزن پتو است. باید بدانید برای شستن پتوی مورد نظر شما ماشین لباسشویی چند کیلویی لازم است؟
مرحله به مرحله شستن و خشک کردن پتو در ماشین لباسشویی
شما می توانید از دستورالعمل های زیر با در نظر گرفتن دستورالعمل های شستشو که بر روی برچسب پتو درج شده است برای شستشوی صحیح و خشک کردن پتوی مورد علاقه تان در ماشین لباسشویی استفاده کنید تا ظاهری تمیز و تازه داشته باشد.
مرحله 1: به برچسب نحوه شستشوی پتو دقت کنید
قبل از شروع به شستشوی پتو در ماشین لباسشویی، برچسب مراقبت را بررسی کنید. دستورالعمل های روی برچسب پتو، چرخه های خاص شستشو و دمای آب مطلوب برای برای تمیز کردن پتو را در اختیار شما قرار می دهند تا بتوانید بدون آسیب رساندن به پتو آن را تمیز کنید.
برخی از مواد مانند پشم و پارچه های بافتنی خاص، دستورالعمل های شستشو و خشک کردن خاصی دارند که ممکن است نیاز به شستشو با دست یا کمک از یک فرد حرفه ای داشته باشید.
مرحله 2: لکه ها را از قبل از بین ببرید و وجود پارگی را بررسی کنید
با استفاده از مواد شوینده یا محلول های طراحی شده برای لکه بری، قبل از هرچیز لکه ها را از روی پارچه بشویید. همیشه پتو را به خاطر وجود نشانه هایی از آسیب یا پارگی و سوراخ بررسی کنید و در صورت نیاز اصلاح نمایید. این کار به جلوگیری از آسیب بیشتر به پتو هنگام شستشو کمک می کند.
مرحله 3: پتو را در ماشین لباسشویی قرار دهید
نحوه قرار دادن پتو داخل ماشین لباسشویی به جنس پتو و این که نوع ماشین لباسشویی شما بستگی دارد. از آنجایی که پتوهای بافتنی و قلاب بافی شده ممکن است در طول چرخه شستشو کشیده شوند، توصیه می شود که قبل از قرار دادن داخل ماشین لباسشویی آن ها را داخل یک کیسه لباسشویی ظریف قرار دهید.
برای کمک به حفظ تعادل، پتو را روی واشرهای بارگیری بالایی قرار دهید. اگر ماشین لباسشویی درب از جلو دارید، به آرامی پتو را داخل درام لباسشویی قرار دهید. پتو را گلوله نکنید زیرا ممکن است باعث عدم تعادل شود.
همچنین توصیه شده است که پتوها را تنها در ماشین های لباسشویی با ظرفیت بالا بشویید زیرا ماشین بزرگ تر فضای بیشتری برای قرار دادن اقلام حجیم مانند پتو، ملحفه ها، حوله ها و روتختی ها دارد. اگر ماشین لباسشویی شما مشکل عدم تعادل دارد، می توانید برای رفع این مشکل پتو یا ملحفه های دیگری به آن اضافه کنید. با این وجود، از بارگذاری بیش از حد ماشین لباسشویی نیز خودداری کنید.
مرحله 4: چرخه شستشو را انتخاب کرده و دکمه شروع را بزنید
بعد از این که پتوها را به طور یکنواخت در ماشین لباسشویی قرار دادید، ماده شوینده را در محل مخصوص بریزید. برای این کار می توانید از دفترچه راهنما ماشین لباسشویی کمک بگیرید. چرخه شستشو را انتخاب کرده و دمای آب را بر اساس برچسب شستشوی روی پارچه پتو انتخاب کنید. پتوهای تولید شده از پشم، شرپا، بافتنی، قلاب بافی شده یا خز مصنوعی معمولا باید در یک چرخه متوسط با آب سرد شسته شوند.
مرحله 5: پتوها را خشک کنید
بعد از این که چرخه شستشو به پایان رسید، پتوها را می توانید به خشک کن منتقل کنید یا آن ها را در هوای آزاد پهن کنید تا با جریان هوا خشک شوند. تنها در صورتی که روی برچسب پتو درج شده باشد که می توانید با خشک کن خشک کنید، از آن استفاده کنید.
اگر پتو را می توانید در خشک کن خشک کنید، خشک کن را به طور متعادل پر کنید و در آن را ببندید. به طور معمول توصیه می شود که این نوع پتوها با استفاده از تنظیمات با دمای حرارت پایین یا بدون حرارت دهی خشک شوند تا از هرگونه آسیب حرارتی به پتو جلوگیری شود.
همچنین بخوانید: ترفندهای ماشین لباسشویی
چند وقت یکبار باید پتوها را بشویید؟
زمان بندی شستشوی پتوها به میزان استفاده از آن ها و این که آیا در تماس با تعریق، خرده ریزه نان یا مواد غذایی بوده اند یا نه بستگی دارد. شما باید پتوهایی را که مستقیماً با پوست تماس دارند، حداقل 1 تا 2 بار در ماه بشویید، اما ترجیحاً یک بار در هفته.
اگر روی پتو چیزی ریخته شده است، باید بلافاصله آن را بشویید تا لکه دائمی روی پتو باقی نماند.
چگونه از جمع شدن پتو در خشک کن جلوگیری کنم؟
اضافه کردن توپ های خشک کن به همراه پتوها در ماشین لباسشویی می تواند به جلوگیری از جمع شدن آنها در طول چرخه خشک کردن کمک کند. گلوله های خشک کن کمک می کند تا از جمع شدن پتو جلوگیری شود و به هوای گرم اجازه می دهد در داخل ماشین لباسشویی به گردش درآید.
چند نکته هنگام شستن پتو با ماشین لباسشویی
بهتر است در مخزن مواد شوینده ماشین لباسشویی مقداری مایع نرم کننده بریزید تا هم پتوی شما خوشبو شود و هم بعد از شستشو نرم بوده و کمتر پرز بگیرد.
قبل از قرار دادن پتو در ماشین لباسشویی و بعد از پایان شستشو آن را به خوبی در فضای آزاد تکان دهید تا پرزهای اضافی آن جدا شوند.
پتو بعد از جذب آب به اندازه کافی سنگین می شود بنابراین به اندازه کوچک پتو نگاه نکنید و آن را با لباس های دیگر نشویید. علاوه بر این شستن پتو با سایر لباس ها باعث می شود لباس هایتان پرز بگیرد.
قبل از شستن پتو در ماشین لباسشویی به برچسب روی پتو و همچنین دفترچه راهنمای ماشین لباسشویی خود توجه کنید. برخی پتوها نباید در ماشین لباسشویی شسته شوند در غیر این صورت جنس خود را از دست می دهند.
پتو را به خوبی در ماشین لباسشویی باز کنید تا وزن ان به صورت یکسان پخش شود و هنگام شستشو گلوله نشود.
بستگی به مدل ماشین لباسشویی شما دارد. در لباسشویی های 5 کیلویی می توان پتوهای یک نفره، مسافرتی و سبک را شست. برای شستن پتو دونفره بهتر است از ماشین های لباسشویی 7 کیلویی و بیشتر استفاده کنید.
بستگی به مدل لباسشویی شما گزینه هایی برای شستن پتو و لباس های سنگین در نظر گرفته شده است.
گزینه شستن پتو در ماشین لباسشویی LG: دکمه DUVET و BULKY
گزینه شستن پتو در ماشین لباسشویی مدل های قدیمی سامسونگ و الجی: BLANKET و BED COVER
گزینه شستشوی پتو در ماشین لباسشویی سامسونگ: BEDDING یا BLANKET COURSE