تشخیص هندوانه شیرین، رسیده و قرمز با 3 روش ساده
اگر شما هم نمی دانید که چگونه هندوانه خوب و قرمز را تشخیص دهید و یا ویژگی های یک هندوانه خوب چیست؟ حتما این مقاله را بخوانید تا دیگر درمورد تشخیص بهترین هندوانه سردرگم نشوید!
هندوانه یک میوه محبوب و پراستفاده به خصوص در تابستان است که با توجه به میزان فراوان آب موجود در آن برای رفع تشنگی بسیار مفید است. خوردن هندوانه فواید بسیاری دارد از جمله برای سلامت پوست و مو، تقویت سیستم ایمنی بدن، استحکام لثه و رفع گرمازدگی مفید است. صحنه برش زدن یک هندوانه کال و سفید بسیار ناراحت کننده است و خرید هندوانه شیرین و رسیده همیشه یکی از چالش های پیش روی افرادی است که مبادرت به خرید آن می کنند.
اگر در انتخاب یک هندوانه شیرین و رسیده با مشکل مواجه می شوید این مطلب را از دست ندهید. در این پست تشخیص هندوانه شیرین و رسیده را به کمک سه روش برای شما توضیح می دهیم پس با ما همراه باشید.
سه روش تشخیص هندوانه قرمز و شیرین
از آن جایی که هندوانه به اصطلاح یک میوه ی دربسته است(یعنی از ظاهر آن نمی توان تشخیص داد که رسیده است یا نه) تنها راه برای تشخیص یک هندوانه شیرین و قرمز رنگ که به خوبی رسیده و کال نباشد توجه به ویژگی هایی مثل رنگ، وزن و صدایی که در اثر ضربه به آن وارد می شود می باشد مگر اینکه یک هندوانه به شرط چاقو خریداری کنید. در ادامه به شما خواهیم گفت که از کجا بفهمیم هندوانه شیرین و قرمز است:
روش اول: تشخیص هندوانه شیرین و رسیده از روی ظاهر هندوانه
روش دوم: تشخیص هندوانه رسیده از روی صدای هندوانه
روش سوم: تشخیص هندوانه شیرین و رسیده از روی وزن هندوانه
روش اول: تشخیص هندوانه شیرین و رسیده از روی ظاهر هندوانه
یکی از ابتدایی ترین کارها این است که شما یک هندوانه با ظاهر مناسب انتخاب کنید و این یعنی چه؟ در ادامه این نشانه های ظاهری را معرفی می کنیم:
- هنوانه باید متوازن باشد. زمان خرید هندوانه دقت داشته باشید که هندوانه شیرین و رسیده باید سفت و یک دست و به عبارت دیگر متوازن باشد به این معنی که دارای تو رفتگی و برجستگی های نا موزون نباشد.
- بزرگ بودن هندوانه دلیل بر خوب بودن یا بد بودن آن نیست!
- دقت کنید که در سطح بیرونی هندوانه لک، سوراخ و موارد اینچنینی وجود نداشته باشد و سطح آن کاملاً بدون عیب باشد.
- به نقطه عطف هندوانه توجه کنید. همه ی هندوانه ها در محل اتصال خود به زمین دارای یک لکه ی زرد رنگ هستند که به لکه ی زمین یا نقطه عطف هندوانه معروف است. یکی از روش های تشخیص هندوانه ی شیرین و رسیده توجه به لکه ی زمین است. دقت کنید این نقطه بزرگ نباشد. بزرگ بودن لکه ی زمین به این معنا است که هندوانه در محل خوبی قرار نداشته و نور آفتاب به خوبی به همه نقاط آن نرسیده. بنابراین دقت کنید که لکه ی زمین کوچک باشد.
- همچنین نقطه عطف هندوانه باید زرد رنگ باشد. اگر لکه ی زمین در هندوانه سفید باشد به این معنی است که هنوز زمان برداشت آن نرسیده بوده و احتمالا هندوانه کال است.
هندوانه رنگ سبز تیره داشته باشد. یکی از راه های تشخیص هندوانه شیرین و رسیده توجه به رنگ آن است. هنگام خرید هندوانه به رنگ آن دقت کنید هندوانه ی رسیده باید رنگ سبز تیره و کدر داشته باشد و همچنین مات و کدر بوده و براق نباشد. هندوانه هایی که رنگ سبز کم رنگ دارند و یا براق هستند به خوبی نرسیده اند.
- به دم هندوانه توجه کنید. یکی از روش های تشخیص هندوانه ی شیرین و رسیده توجه به دم آن است. توجه داشته باشید که دم هندوانه رسیده باید پیر و چروک شده باشد! چرا؟
به دلیل اینکه بوته زمانی که هندوانه بطور کامل رسیده شده روند انتقال مواد را از ساقه به میوه به حداقل می رساند و بخاطر همین محل اتصال ساقه به میوه هندوانه کمی چروک و کدر می شود! اگر دم هندوانه نرم و یا کاملا سبز و زنده بود به این معنی است که هنوز به اندازه کافی نرسیده است پس از خریدن آن خوداری کنید.
_اگر دم هندوانه کاملا خشک شده بود نشان دهنده آن است که هندوانه مدت زمان زیادی است که چیده شده است و در اصطلاح تازه نیست!
- بوته ی هندوانه. اگر قصد دارید هندوانه را از زمین بچینید یک راه برای تشخیص اینکه آیا هندوانه رسیده است یا نه این است که به پیچک ها و برگ های منتهی به هندوانه دقت کنید. برگ ها باید قهوه ای و در حال خشک شدن باشند و آخرین پیچک منتهی به هندوانه باید کاملا خشک شده باشد.
اگر پیچک منتهی به هندوانه همچنان سبز رنگ باشد به این معنی است که همچنان در حال رسیدن است و زمان چیدن آن فرا نرسیده.
- هرچه خطوط هندوانه موازی تر و تیره تر باشند نشان می دهند که هندوانه بیشتر رسیده است.
- معمولا هندوانه های راه راه رسیده هرچه گردتر باشند شیرین تر و هر چه کشیده تر باشند آبدارتر هستند و هندوانه های با پوست مات از انواع براق آن بهترند.
- برای تشخیص رسیدگی و شیرین بودن هندوانه های بیضی که معمولا به رنگ سبز کمرنگ هستند بهتر است بدانید که هر چه رنگ میوه روشن تر و مایل به سفید باشد شیرین تر و رسیده تر است.
روش دوم: تشخیص هندوانه قرمز و رسیده از روی صدای هندوانه
یکی از رایج ترین روش ها برای تشخیص هندوانه شیرین و رسیده استفاده از تکنیک صدا است. به منظور تشخیص رسیده بودن هندوانه از روی صدای آن نیاز به داشتن تجربه است اما در ادامه نکاتی را بیان می کنیم که راحتتر هندوانه ی رسیده را از روی صدای آن تشخیص بدهید.
- درحالی که هندوانه را نزدیک گوش خود نگه داشته اید چند ضربه به آن بزنید. هندوانه ی رسیده هنگام ضربه زدن صدای توپر می دهد شبیه صدای درام یا ضربه زدن به در است. هرچه صدا بم تر باشد بهتر است.
- اگر صدای ضربه زدن به هندوانه بم و سنگین بود و شبیح به تاپ تاپ بود هندوانه رسیده و اگر صدایی زیر و بلند شبیه به تقتق داشت (گویی که صدا در آن می پیچد)، به احتمال زیاد نرسیده است.
- یک هندوانه ی کال یا نرسیده صدای بلندتری نسبت به یک هندوانه که بیش از حد رسیده است می دهد.
- بعد از ضربه زدن به هندوانه هرچه صدا سریع تر به گوش ما برسد نشانه ی بهتری است.
روش سوم: تشخیص هندوانه شیرین و رسیده از روی وزن هندوانه
- به وزن هندوانه دقت کنید. هندوانه شیرین و رسیده باید با توجه به اندازه خود، وزن متناسب و سنگینی داشته باشد. برای این کار چند هندوانه تقریبا هم اندازه را تست کنید و هندوانه سنگین تر را انتخاب کنید زیرا هرچقدر هندوانه رسیده تر باشد وزن آن بیشتر است. به عبارت دیگر هر چه هندوانه نسبت به حجمش سنگین تر باشد و چگالی اش بیشتر باشد بهتر است و نشانهی رسیدن مطلوب آن است.
- چگالی کم هندوانه (سبک بودن وزن هندوانه نسبت به حجم هندوانه) نشان دهنده پوکی هندوانه است که تضمین می کند هندوانه ترد و پوست نازک است اما شیرین بودن هندوانه را تضمین نمی کند. پوکی هندوانه نشان می دهد که آب مازاد هندوانه جذب شده است.
تشخیص هندوانه نر و ماده: اگر علاقه داشته باشید که نوع هندوانه را تشخیص دهید به این نکته توجه داشته باشید که هندوانه های نر، بزرگ تر، کشیده تر و آبکی تر هستند، اما هندوانه ی ماده، گرد تر و شیرین تر می باشد. (به شکل زیر دقت کنید).
در این نوشته شما را با روش های تشخیص هندوانه شیرین و رسیده از روی چند نشانه ی ساده آشنا کردیم که عبارت بودند از:
- توجه به ظاهر هندوانه
- گوش دادن به صدای هندوانه
- وزن هندوانه