نکات مهم برای تشخیص چای خوب و مرغوب

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

چگونه می توان چای خوب را تشخیص داد؟ در ادامه این مطلب می توانید با نکات مهم برای انتخاب چای خوب آشنا شوید.

چای یک نوشیدنی گرم است که همه ایرانی ها برای رفع خستگی به نوشیدن یک فنجان چای پناه می برند به طوری که چای سیاه چه در زمستان و چه در تابستان پای ثابت مهمانی ها و مراسم های خانواده های ایرانی است. برای دم کردن چای می توان از گل محمدی یا هل یا از طعم دهنده های دیگر استفاده کرد.

البته برخی افراد به دلیل بهره مندی از فواید و خواص چای سبز، آن را به چای سیاه ترجیح می دهند. اکر شما هم از این دسته افراد هستید مطلب “نوشیدن چای سبز بهتر است یا چای سیاه” را مطالعه نمایید.

حتما بخوانید: عوارض خوردن چای با معده خالی چیست؟

روش تشخیص چای خوب و مرغوب

چای خوب و مرغوب در حالت طبیعی قرمز رنگ است. اگر افزودنی خاصی به چای اضافه نشود،رنگ، بو و طعم خوبی خواهد داشت و ضرری ندارد.

طی آزمایشات انجام شده روی چای 5 شهر شمالی ایران، مشخص شد که چایی که روی آن پرز وجود دارد که البته با چشم غیر مسلح قابل دیدن نیست، عطر بیشتری دارد زیرا اسانس ها داخل این پرزها جمع می شود و عطر چای را بیشتر می کنند. طبق این بررسی ها بهترین چای را چای لاهیجان انتخاب شد.

چای بهاره بهترین نوع چای ، مرغوب‌ترین و خوش ‌طعم‌ ترین چای محسوب می شود. چای بهاره بعد از چای دست‌چین شده تابستان و پاییز قرار می گیرند. از آنجایی که در روند تخمیر چای مواد تلخ‌کننده آن افزایش می یابد، برگ چای هر چه درشت تر باشد موادی که باعث یبوست می شوند نیز در آن کمتر است ولی هرچه چای خردتر باشد مواد یبوست آور آن بیشتر است.

 روش تشخیص چای خوب و مرغوب

رنگ ، بو و مزه گیاه چای پس از چیدن و تخمیر آن تغییر می کند و رنگ آن از سبز به سیاه تغییر می کند. البته ناگفته نماند که خواص چای سبز بیشتر از چای سیاه است. نوعی دیگر از چای وجود دارد که بطور کامل تخمیر نمی شود که به آن چای نیمه تخمیر و یا اورنگ می گویند که در چین تولید شده و دارای بخشی از خواص چای سبز و سیاه می باشد.

به هنگام خرید چای خوب به نکات زیر توجه کنید

1. یکی از نکات مهم و قابل توجه برای انتخاب چای خوب و مرغوب، درشتی چای است. درست است که عطر چای و مزه آن مهم هستند اما قبل دم کردن نمی توان متوجه کیفیت آن شد و از آنجایکه مصرف عطریات اضافه شده به چای در دراز مدت در کبد جمع می شود و به سموم تبدیل می شود و قطعا عوارضی را برای مصرف کننده در پی خواهد داشت، توصیه می شود فقط از عطر دهنده های طبیعی در چای همچون گل محمدی و هل استفاده شود.

2. یکی دیگر از راه های تشخیص چای خوب و مرغوب قطعا دم کردن آن است، به طوری که دم کردن چای خوب 20 دقیقه زمان می برد.هنگامی که  چای خوب را در استکان بریزید حدودا  15 دقیقه زمان نیاز دارد تا حالت آن تغییر کند و اگر زودتر از این مدت رنگ چای تغییر کند و یا موادی در آن ته‌نشین شود این چای، چای مطلوبی نیست.

3. اگر چای را دم کردید و در استکان ریختید پس از گذشت 15 دقیقه رنگ آن عوض شد و موادی در آن ته نشین شد نشان می دهد که چای دارای مواد غیر طبیعی است و چای خوبی نیست.

هرچه چای تازه ‌دم تر باشد، خوش ‌بو و خوش ‌طعم‌ تر است و هر چه بماند مواد تلخ آن افزایش یافته و بو و مزه آن را تغییر می ‌دهد. خواص چای هم هر چه بیشتر بماند تغییر می کند و دیگر رفع کننده خستگی نیست چون کافئین آزاد شده با دیگر مواد ترکیب شده و خاصیت خود را از دست می ‌دهد.

به هنگام خرید چای خوب به نکات زیر توجه کنید

آموزش نحوه گرفتن فال چای با فنجان و نعلبکی

بهترین روش چای دم کردن

هر چند که روش های تشخیص چای خوب و مرغوب ، در طعم و عطر چای تاثیر دارد اما روش دم کردن چای نیز حائز اهمیت می باشد.

قوری چینی بهترین نوع جنس برای دم کردن چای است. برای دم کردن چایی باید ابتدا کتری آب را روی حرارت اجاق گاز قرار دهیم تا بجوشد سپس چای را داخل قوری چینی می ریزیم و یک سوم قوری را آب جوش پر می‌کنیم به‌ طوری که باید قسمتی از قوری خالی بماند و بعد از آن برای دقایقی روی حرارت بخار آب کتری قرار دهیم تا دم بکشد.

نظرات