تغذیه و کبد چرب (رژیم غذایی افراد مبتلا به کبد چرب چگونه باشد)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

در جامعه کنونی و دنیای امروزه بعلت افزایش تکنولوژی و ماشینی شدن زندگی، مردم کمتر فعالیت بدنی و تحرک لازم را دارند همچنین مصرف انواع فست فودها و غذاهای چرب و دسرها و شیرینی های رنگارنگ، باعث بروز مشکلاتی از جمله کبد چرب در مردم شده است. کبدچرب فقط محدود به افراد مسن نیست بلکه در زن و مرد، پیر و جوان بعلت سبک غلط زندگی، احتمال ابتلا به کبدچرب افزایش یافته است. ما در این مقاله به معرفی کبد چرب، ارتباط تغذیه و کبد چرب، مواد غذایی مفید برای درمان کبد چرب، مواد غذایی مضر برای کبد چرب و راههای پیشگیری از کبد چرب میپردازیم تا بهتر بتوانید از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنید.

تغذیه مناسب برای درمان کبد چرب

نوع روغن های مصرفی می تواند در خطر ابتلا به این بیماری در زندگی نقش داشته باشد. محققان با تجزیه و تحلیل تأثیر چربی های مختلف رژیم غذایی از جمله روغن آفتابگردان ، روغن ماهی و روغن زیتون بکر به این نکته دست یافتند که روغنهایی مانند روغن ماهی بسیار موثر در کاهش ابتلا به کبدچرب میشود.

مصرف مادام العمر هر یک از این روغن ها بر ساختار کبد تأثیر می گذارد و همچنین بر بیان ژن ، فیبروز کبدی، استرس اکسیداتیو و طول تلومرها اهمیت دارد. استرس اکسیداتیو، عدم تعادل بین رادیکال های آزاد هستند که می توانند به سلول ها آسیب برسانند.

تلومرها در انتهای هر رشته DNA هستند و از کروموزوم های ما محافظت می کنند. هرچه تلومرهای ما کوتاهتر باشد ، آسیب بیشتری به سلول های ما وارد می شود. کاهش طول تلومر نقشی اساسی در پیری سلولی و بیماری های وابسته به سن دارد. تلومرهایی که بیش از حد طولانی هستند ، می توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند.

مزایای مصرف روغن ماهی بر کبد چرب

روغن ماهی یکی از رایج ترین مکمل های غذایی است که بصورت سافت ژل و مکمل رژیمی غذایی در داروخانه موجود میباشد و سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 ، برای سلامتی ضروری است.

اگر ماهی زیادی روغنی نمی خورید ، مصرف مکمل روغن ماهی ( قرص امگا 3 ) می تواند به شما در دریافت اسیدهای چرب امگا 3 کمک کند.

روغن ماهی باعث کاهش التهاب شده و برای کبد مفید است

التهاب روش سیستم ایمنی بدن شما برای مبارزه با عفونت و درمان آسیب ها است. التهاب مزمن با بیماری های جدی مانند چاقی ، دیابت ، افسردگی و بیماری های قلبی در ارتباط است. کاهش التهاب می تواند به درمان علائم این بیماری ها کمک کند. از آنجا که روغن ماهی دارای خواص ضد التهابی است ، ممکن است به درمان بیماری های التهاب مزمن مانند کبدچرب کمک کند.

در افراد تحت فشار و چاقی ، روغن ماهی می تواند تولید و بیان ژن مولکول های التهابی موسوم به سیتوکین ها را کاهش دهد. کبد شما بیشتر چربی های بدن را پردازش می کند و می تواند در افزایش وزن نقش داشته باشد.

بیماری کبد به طور فزاینده ای شایع است  به ویژه بیماری کبد چرب غیرالکلی، که در آن چربی در کبد شما جمع می شود. مکمل های روغن ماهی می توانند عملکرد و التهاب کبد را بهبود بخشند ، که ممکن است به کاهش علائم کبدچرب و میزان چربی در کبد شما کمک کند. بیماری کبد در افراد چاق شایع است. مکمل های روغن ماهی ممکن است به کاهش چربی در بدن کمک کنند.

همچنین بخوانید: دمنوش زرشک برای کبد چرب

مقدار مجاز و استفاده درست از مکمل روغن ماهی

مواردی که هنگام مصرف مکمل روغن ماهی باید در نظر گرفته شود:

مقدار مصرف مکمل روغن ماهی

توصیه های دوز EPA و DHA بسته به سن و سلامت شما متفاوت است.

در صورت بارداری ، شیردهی و یا در معرض خطر بیماری قلبی ، ممکن است لازم باشد دوز مصرفی افزایش یابد.

شکلهای مختلف مکمل روغن ماهی

مکمل های روغن ماهی به انواع مختلفی از جمله استرهای اتیل، تری گلیسیرید ، تری گلیسیرید اصلاح شده ، اسیدهای چرب آزاد و فسفولیپیدها وجود دارد.

پایداری و درجه خلوص مکمل روغن ماهی

تعدادی از مکمل های روغن ماهی حاوی آنچه آنها می گویند نیستند. برچسب را بخوانید و مکملی را انتخاب کنید که حاوی حداقل 500 میلی گرم EPA و DHA به ازای هر 1000 میلی گرم روغن ماهی باشد.

اسیدهای چرب امگا 3 مستعد اکسیداسیون هستند و همین باعث سستی آنها می شود. برای جلوگیری از این موضوع ، می توانید مکمل حاوی آنتی اکسیدان مانند ویتامین E را انتخاب کنید. همچنین مکمل های خود را از نور دور نگه دارید. از مکمل روغن ماهی که دارای بوی تند یا قدیمی است استفاده نکنید.

زمان مناسب مصرف مکمل روغن ماهی

سایر چربی های غذایی به جذب اسیدهای چرب امگا 3 کمک می کنند. بنابراین ، بهتر است مکمل روغن ماهی خود را همراه با وعده غذایی حاوی چربی مصرف کنید.

با مصرف ماهی در وعده غذایی هفتگی و در صورت حساسیت به بو ماهی، مصرف مکملهای روغن ماهی در رژیم غذایی بسیار حائز اهمیت بوده و در بهبود سلامت کبد و کبدچرب مفید است.

روغن ماهی چیست؟

روغن ماهی، از بافت ماهی استخراج می شود. از ماهی های روغنی مانند شاه ماهی ، ماهی تن ، آنچو ، و ماهی خال مخالی حاصل می شود. با این حال ، گاهی اوقات از کبد ماهی های دیگر تولید می شود.

سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند هفته ای 1-2 وعده ماهی بخورید. این بدان دلیل است که اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی فواید زیادی برای سلامتی از جمله محافظت در برابر تعدادی از بیماری ها فراهم می کند. اگر هفته ای 1-2 وعده ماهی نمی خورید ، مکمل های روغن ماهی به شما در دریافت مقدار کافی امگا 3 کمک کنند.

حدود 30٪ روغن ماهی از امگا 3 تشکیل شده است ، در حالی که 70٪ باقیمانده از چربیهای دیگر تشکیل شده است. علاوه بر این ، روغن ماهی حاوی مقداری ویتامین A و D است.انواع امگا 3 موجود در روغن ماهی دارای مزایای سلامتی بیشتری نسبت به امگا 3 موجود در برخی منابع گیاهی است.

اصلی ترین امگا 3 موجود در روغن ماهی اسید ایکوزاپنتانوئیک و اسید دوکوزاهگزانوئیک  است ، در حالی که امگا 3 موجود در منابع گیاهی عمدتا اسید آلفا-لینولنیک است.

اگرچه ALA یک اسید چرب ضروری است ، اما EPA و DHA فواید بیشتری برای سلامتی دارند. همچنین دریافت امگا 3 به اندازه کافی مهم است زیرا رژیم غذایی غربی بسیاری از امگا 3 ها را جایگزین سایر چربی ها مانند امگا 6 کرده است.

افرادی که مقدار زیادی ماهی می خورند ، میزان بیماری قلبی بسیار کمتری دارند.

از مزایای روغن ماهی برای سلامت قلب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سطح کلسترول HDL “خوب” را افزایش دهد.
  • سطح کلسترول LDL “بد” را کاهش دهید.
  • تری گلیسیرید را حدود 15-30٪ کاهش دهد.
  • حتی در دوزهای کم ، به کاهش فشار خون در افراد با سطح بالا کمک می کند.
  • از پلاک هایی که باعث سفت شدن عروق شما می شوند جلوگیری کند و همچنین باعث می شود پلاک های شریانی در کسانی که قبلاً دارند پایدارتر و ایمن تر باشند.
  • حوادث آریتمی کشنده را کاهش دهد. آریتمی ها ریتم های غیر طبیعی قلب هستند که در موارد خاص می توانند باعث حملات قلبی شوند.

روغن ماهی به کاهش وزن کمک کند

اگر شاخص توده بدنی بیشتر از 30  شود به آن فرد، چاق تلقی میشود. در سطح جهانی ، حدود 39٪ از بزرگسالان دارای اضافه وزن هستند ، در حالی که 13٪ چاق هستند.

چاقی می تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری های دیگر ، از جمله بیماری های قلبی ، دیابت نوع 2 و سرطان را افزایش دهد. مکمل های روغن ماهی ممکن است باعث بهبود بدن و کاهش عوامل خطرزای بیماری های قلبی در افراد چاق شود مکمل های روغن ماهی ، در ترکیب با رژیم غذایی یا ورزش ، می توانند در کاهش وزن کمک کنند.

مکمل های روغن ماهی به طور قابل توجهی وزن افراد چاق را کاهش نمی دهد اما باعث کاهش دور کمر و نسبت دور کمر به لگن می شود. مکمل های روغن ماهی ممکن است به کاهش دورکمر کمک کنند.

عملکرد کبد در بدن

کبد وظیفه مدیریت چربی ها، پروتئین ها و کربوهیدرات های مصرفی را بر عهده دارد. تولید چربیها و پروتئینهای متعدد دیگری را که برای عملکردهای بدن مهم هستند کنترل می کند.

سلامت کبد برای سلامت کلی بدن بسیار مهم است. داشتن کبد ناسالم می تواند منجر به بیماری کبدی و اختلالات متابولیکی شود. دیابت نوع 2 شایع ترین علت بیماری کبد است. غذاها و نوشیدنی هایی هستند که افراد مستعد میتوانند برای محافظت از کبد استفاده کنند.

مصرف برخی از غذاها و نوشیدنی ها ممکن است به ارتقا سلامت کبد کمک کند.

کبد چرب و انواع آن

بیماری کبد چرب در دو نوع: بیماری کبد چرب ناشی از الکل و کبدچرب غیر الکلی وجود دارد. بیماری کبد چرب تقریبا یک سوم بزرگسالان را درگیر می کند و از شایع ترین بیماریهایی است که افراد را درگیر میکند و یکی از بزرگترین عوامل موثر در نارسایی کبد است. بیماری کبد چرب غیرالکلی در کسانی که چاق یا کم تحرک هستند و کسانی که رژیم غذایی آنها سرشار از روغنهای ترانس و غذاهای آماده است، تشخیص داده می شود.

یکی از اصلی ترین راه های درمان بیماری کبد چرب، رعایت رژیم غذایی است. بیماری کبد چرب یعنی مقدار زیادی چربی در کبد جمع شده است. در یک بدن سالم ، کبد به دفع سموم کمک می کند و صفرا ، آنزیمهای گوارشی را تولید می کند. چرب شدن کبد، به سلولهای کبدی آسیب می رساند و مانع از عملکرد صحیح میشود.

کبد چرب و چاقی

برخی از عوامل خطر برای کبدچرب شامل اضافه وزن و چاقی ، فشار خون بالا ، کلسترول بالا و دیابت نوع دوم هستند ، عواملی که به شدت تحت تأثیر رژیم غذایی هستند.

رژیم غذایی برای بیماری کبد چرب

کبدچرب با افزایش سن شایعتر می شود.آسیب کبدی می تواند خطر سیروز کبدی و سرطان کبد را افزایش دهد.

برای درمان و پیشگیری از کبد چرب دریافت مواد غذایی مناسب بسیار حائز اهمیت است، در زیر به موادغذایی مفید برای پیشگیری و درمان کبدچرب میپردازیم.

  • مقدار زیادی میوه و سبزیجات
  • مصرف حبوبات و غلات کامل
  • کاهش قند ، نمک ، چربی ترانس ، کربوهیدرات تصفیه شده و چربی اشباع.
  • دوری از الکل و نوشیدنی های الکلی
  • یک رژیم غذایی کم چربی و کم کالری می به شما در کاهش وزن شما کمک میکند و خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش میدهد.

مواد غذایی و نوشیدنی های مفید برای کبد چرب

تعادل در رژیم غذایی باعث سلامت کبد می شود.

برخی از بهترین غذاها و نوشیدنی های مفید برای داشتن کبد سالم شامل موارد زیر است.

1. قهوه وکاهش آنزیم های کبد

مطالعات نشان داده است که افرادی که قهوه مصرف میکنند، ابتلا به بیماری کبد چرب و آسیب کبدی در آنها نسبت به کسانی که این نوشیدنی کافئین دار را نمی نوشند، کمتر است. به نظر می رسد که کافئین میزان آنزیم های غیر طبیعی کبد را کاهش می دهد.

مصرف روزانه قهوه باعث کاهش بیماری مزمن کبدی میشود. همچنین ممکن است از کبد در برابر شرایط آسیب رسان مانند سرطان کبد محافظت کند.

2. سبزیجات برای جلوگیری از تجمع چربی در کبد

کلم بروکلی به کاهش  تجمع چربی در کبد کمک کرده است. مصرف سبزیجات بیشتر مانند اسفناج ، کلم بروکسل و کلم پیچ نیز به کاهش کلی وزن کمک کرده است.

3. توفو (پروتئین سویا) برای کاهش تجمع چربی در کبد

پروتئین سویا  که در غذاهایی مانند توفو وجود دارد ، ممکن است تجمع چربی در کبد را کاهش دهد. به علاوه ، توفو چربی کمی و پروتئین زیادی دارد.

4. ماهی برای التهاب کبدی و کبدچرب

ماهی های چرب مانند ماهی آزاد ، ساردین ، ​​ماهی تن و ماهی قزل آلا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. اسیدهای چرب امگا 3 به بهبود چربی کبد کمک کرده و باعث کاهش التهاب میشوند.

5. بلغور جو دوسر برای تامین انرژی

  • کربوهیدراتهای غلات کامل مانند آرد جو دوسر به بدن شما انرژی می دهد. محتوای فیبر آنها همچنین شما را سیر می کند و می تواند به شما در حفظ و کاهش وزن کمک کند.
  • فیبر ترکیب مهم برای هضم غذا است و فیبرهای خاص جو دوسر ممکن است به خصوص برای کبد مفید باشد.  جو دوسر سرشار از بتا گلوکان است.
  • بتا گلوکان ها در بدن بسیار فعال هستند. آنها به تعدیل سیستم ایمنی بدن کمک می کنند و با التهاب مقابله می کنند ، و ممکن است به ویژه در مبارزه با دیابت و چاقی مفید باشند.
  • بتا گلوکان های جو دوسر به کاهش میزان چربی ذخیره شده در کبد کمک می کند ، که همچنین می تواند به محافظت از کبد کمک کند.
  • افرادی که به دنبال افزودن جو دوسر یا جو دوسر به رژیم غذایی خود هستند باید به جای جو دوسر فوری به دنبال جو دوسر کامل باشند. بلغور جو دوسر فوری ممکن است حاوی مواد پرکننده ای مانند آرد یا قندها باشد که برای بدن مفید نخواهد بود.

6. گردو برای بهبود کبد

گردو و مغز آجیل سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. افراد مبتلا به بیماری کبد چرب که گردو را در رژیم غذایی خود گنجانده اند،  عملکرد کبدی آنها بهبود یافته است.

7. آووکادو برای محافظت از کبد

آووکادو سرشار از چربی های سالم است و حاوی مواد شیمیایی هستند که ممکن است آسیب کبدی را کند کنند. همچنین غنی از فیبر است ، که می تواند به کنترل وزن کمک کند. از سالاد تازه غنی از میوه و روغن آووکادو و قارچ در رژیم غذایی کبد چرب استفاده کنید.

8. شیر و سایر لبنیات برای حفاظت از کبد

لبنیات سرشار از پروتئین لبنیات مانند پنیر و شیر از کبد در برابر آسیب کبدی محافظت میکند.

9. دانه های آفتابگردان سرشار از آنتی اکسیدان

این دانه های طعم دار سرشار از ویتامین ای هستند. ویتامین ای آنتی اکسیدانی است که کبد را از آسیب بیشتر محافظت میکند.

10. روغن زیتون برای کنترل وزن

روغن زیتون سالم سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. روغن زیتون به کاهش سطح آنزیم کبد و کنترل وزن کمک می کند.

11. سیر و کاهش چربی کبد

مکمل های پودر سیر به کاهش وزن بدن و چربی در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب کمک کند.

مکمل رژیم غذایی سیر می تواند باعث کاهش وزن بدن و چربی بدن در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی موثر باشد.

کاهش وزن برای بسیاری از افراد مفید است ، زیرا اضافه وزن یا چاقی از عوامل موثر در بیماری کبد چرب غیرالکلی است.

12. چای سبز برای جذب چربی کمتر

چای سبز در جذب چربی تداخل ایجاد کرده است ، اما نتایج هنوز قطعی نیستند. چای سبز فواید زیادی دارد، کلسترول را کاهش داده و به کاهش چربی کبد کمک میکند.

چای سبز ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد کمک کند.

نوشیدن چای سبز ممکن است برای سلامتی بهتر از مصرف عصاره چای سبز باشد ، زیرا عصاره های با دوز بالا ممکن است به کبد آسیب برساند نه اینکه آن را بهبود بخشد.

13. توت سیاه و بلوبری

بسیاری از توت های تیره  از جمله زغال اخته ، تمشک، توت سیاه، شاه توت و قره قاط حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام پلی فنول هستند که می توانند از کبد در برابر آسیب حفاظت کنند.

مکمل های آب بلوبری می توانند توانایی آنتی اکسیدان را در کبد افزایش دهند. این مطالعه همچنین نشان می دهد که آب زغال اخته می تواند به کاهش فیبروز کبدی کمک کند.

14. انگور

دانه های انگور و همچنین پوست و تفاله حاوی مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان هستند. این آنتی اکسیدان ها با محافظت در برابر برخی از دلایل آسیب کبدی در ارتباط هستند.

15. گریپ فروت

گریپ فروت حاوی دو آنتی اکسیدان نارینگین و نارینژنین است که ممکن است با کاهش التهاب و محافظت از سلولهای کبدی ، در برابر آسیب محافظت کنند.

نارینجین ممکن است با کاهش استرس اکسیداتیو در برابر آسیب کبدی ناشی از الکل محافظت کند.

چندین دارو که در کبد متابولیزه می شوند ، می توانند با گریپ فروت تداخل داشته باشند ، بنابراین افراد باید قبل از افزودن گریپ فروت یا آب گریپ فروت به رژیم خود با پزشک مشورت کنند.

16. گلابی

میوه و آب گلابی نیز ممکن است برای سلامت کبد مفید باشد. ترکیبات موجود در میوه ممکن است در درمان کبدچرب غیرالکلی مفید باشد.

17. گیاهخواری و گیاهان

تعداد زیادی از غذاهای گیاهی ممکن است برای کبد مفید باشد. شامل:

آووکادو، موز، جو دوسر، چغندر و آب چغندر، کلم بروکلی، برنج قهوه ای، هویج، انجیر، سبزیجاتی مانند کلم پیچ، لیمو، پاپایا، هندوانه

در صورت امکان افراد باید این غذاها را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی کامل و متعادل در برنامه غذایی خود بگنجانند.

18. ماهی چرب

مصرف ماهی های چرب و مکمل های روغن ماهی ممکن است به کاهش و درمان کبدچرب غیرالکی کمک میکند.

ماهی های چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند ، که چربی های خوبی هستند که به کاهش التهاب کمک می کنند. این چربی ها ممکن است به ویژه در کبد مفید باشند ، زیرا از تجمع چربی های اضافی جلوگیری کرده و سطح آنزیم های کبدی را حفظ می کنند.

مصرف مادام العمر روغن آفتابگردان یا روغن ماهی منجر به تغییراتی در کبد می شود.

19. آجیل

خوردن آجیل ممکن است یک روش ساده دیگر برای سالم نگه داشتن کبد باشد.

آجیل ها به طور کلی حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده ، ویتامین E و آنتی اکسیدان هستند. این ترکیبات به جلوگیری از کبدچرب غیرالکی و کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو کمک کند.

20. روغن زیتون

خوردن بیش از حد چربی برای کبد مفید نیست ، اما برخی از چربی ها به آن کمک می کنند. جایگزینی چربی های کمتر سالم با روغن زیتون ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو و بهبود عملکرد کبد کمک کند. این به دلیل غلظت زیاد اسیدهای چرب غیراشباع در روغن است.

افراد مبتلا به کبد چرب چه چیزهایی نخورند؟

در صورت داشتن کبد چرب 8  ماده غذایی را باید از آنها اجتناب کنید، در زیر به آن اشاره میکنیم:

در صورت ابتلا به بیماری کبد چرب ، غذاهایی وجود دارد که باید از آنها اجتناب کرده یا آنها را محدود کنید. این غذاها به طور کلی باعث افزایش وزن و افزایش قند خون میشوند.

1.الکل و نوشیدنی های الکلی

دلیل اصلی بیماری کبد چرب و همچنین سایر بیماری های کبدی است.

2.شکر و قند

از غذاهای شیرین مانند آب نبات ، کلوچه ، نوشابه و آب میوه ها دور باشید. قند خون بالا تجمع چربی در کبد را بالا میبرد. کاهش قند و غذاهای شیرین – مانند غلات ، محصولات پخته شده و آب نبات – ممکن است به کاهش استرس در کبد کمک کند.

3.غذاهای آماده و فست فودها

غذاهای سرخ شده سرشار از چربی و کالری هستند و موجب افزایش وزن میشود.

4.مصرف بی رویه نمک

مصرف نمک را در روز کم کنید. برخی از راه های ساده برای کاهش مصرف نمک شامل خوردن غذا در خارج از خانه کمتر ، اجتناب از کنسرو گوشت یا سبزیجات و کاهش یا اجتناب از گوشت های گوشت خوشمزه و بیکن است.

5.نان سفید، برنج  و ماکارونی

آرد سفید به این معنی است که آرد بسیار فرآوری شده است ، که به دلیل کمبود فیبر می تواند قند خون شما را بیش از غلات کامل افزایش دهد.

6.گوشت قرمز

گوشت گاو و گوشت خوشمزه سرشار از چربی اشباع شده است.

7.غذاهای چرب

این غذاها شامل غذاهای سرخ شده ، وعده های غذایی فست فود و وعده های غذایی از بسیاری از رستوران ها است. میان وعده ها ، چیپس ها و آجیل های بسته بندی شده نیز ممکن است به طرز شگفت انگیزی چربی زیادی داشته باشند.

8.غذاهای نشاسته ای

این غذاها شامل فیبر کم ، نان های بسیار فرآوری شده ، ماکارونی ، کیک و کالاهای پخته شده است.

روش هایی برای درمان بیماری کبد

علاوه بر اصلاح رژیم غذایی، تغییر در سبک زندگی می توانید برای بهبود سلامت کبد انجام دهید:

افزایش فعالیت بدنی و ورزش

ورزش همراه با رژیم غذایی به شما در کاهش وزن اضافی و مدیریت بیماری کبد کمک کرده است. در هفته سعی کنید 30 دقیقه ورزش هوازی انجام دهید.

کاهش کلسترول و قند مصرفی

چربی اشباع و مصرف قند را کنترل کنید تا در کنترل سطح کلسترول و تری گلیسیرید شما کمک کند. اگر رعایت رژیم غذایی و ورزش برای کاهش کلسترول و بهبود کبدچرب کافی نیست، در مورد مصرف دارو با خود پزشک صحبت کنید.

کنترل دیابت

دیابت و بیماری کبد چرب اغلب با هم اتفاق می افتند. رژیم و ورزش می تواند به شما در کنترل هر دو کمک کند. اگر قند خون شما بالا است ، پزشک برای کاهش قند دارو تجویز میکند.

 

نظرات