ریواس میوه است یا سبزی؟ ریواس را چگونه بخوریم؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

ریواس گیاهی است که در مناطق کوهستانی و معتدل جهان از جمله پیدا میشود. ریواس ساقه های فیبری و بلندی دارد که رنگ آن از قرمز تا سبز کم رنگ متغیر است. برگ های سبز ریواس را که شبیه اسفناج است به دلیل اینکه سمی هستند مصرف نمیکنند زیرا اسید اگزالیک بالایی دارند. اگرچه ریواس یک سبزی است اما در ایالت متحده به عنوان میوه از آن استفاده میکنند. ساقه های برگ ریواس را میتوان به صورت خام مصرف کرد. البته زمانی که هنوز بافتی ترد دارند. ریواس شباهت زیادی به کرفس دارد مانند هم دارای برگ و ساقه هستند و به شکل های مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.

ریواس ها دو گونه هستند بعضی از آنها در شرایط گرم کشت میشوند و بعضی از آنها در محیطی سرد. ریواس های کشت شده در شرایط گرم را ریواس های گرم خانه ای میگویند و معمولا در اواسط بهار در دسترس قرار میگیرند و تا اواخر این فصل وجود دارند. رنگ آنها قرمز روشن است و معمولا شیرین تر و لطیف تر از سایر ریواس ها هستند. اما ریواس هایی که صورت خودرو در مناطق مختلف رشد میکنند سبز رنگ هستند و کمی طعم ترش دارند.

ریواس میوه است یا سبزیجات؟

ریواس یکی از نامعلوم ترین خوراکی ها در بازار است به این خاطر که این خوراکی نوعی گیاه است اما مانند میوه استفاده میشود. ریواس نوعی سبزی است زیرا میوه چیزی است که از یک گیاه به وجود بیاید مانند انگور که از بوته گیاه سبز رنگ آن به وجود می آید. ریواس در همه جا رشد نمی کند. ریواس در بعضی جاها سبزی است و در بعضی دیگر از کشورها به عنوان میوه شناخته میشود به طور طبیعی طعم ترشی دارد اما بعضی از گونه های آن شیرین و برخی دیگر تلخ هستند. ریواس یکی از اولین خوراکی هایی است که در فصل بهار عرضه میشود.

همچنین بخوانید: میوه ها و سبزیجات فصل بهار

ریواس را چگونه بخوریم؟

ساقه ریواس علاوه بر اینکه به صورت خام خورده میشود به شکل های دیگری نیز در آشپزی مورد استفاده قرار میگیرد. اما قبل از اینکه ریواس را مصرف کنید ساقه آن را مقداری امتحان کنید که تلخ نباشد زیرا بعضی از ریواس ها طعم تلخی دارند.

مربا ریواس

برای تهیه مربا ریواس ابتدا آنها را تمیز کنید و خوب بشویید سپس آنها را به اندازه های مساوی خرد کنید. درون یک قابلمه یک لایه ریواس و یک لایه شکر میریزیم و آن ها را چند ساعت در یخچال قرار می دهیم تا آب بیاندازد و بعد روی شعله ملایم قرار می دهیم تا آرام آرام بجوشد و در پایان وقتی قوام آمد مقداری آبلیمو و پودر هل به آن اضافه می کنیم.

سس ریواس

سس ریواس ترش و خوش مزه است و با انواع غذاها و سالاد میتوان سرو کرد. شاخه های ریواس را تمیز کنید و آن ها را به تکه های دو سانتی برش دهید. وسط یک سیب را خارج کنید و آن را نیز به تکه های 2 سانتی برش دهید. تکه های ریواس و سیب را به همراه عسل، برگ بو و ميخك در قابلمه ای بریزید. به آن ها مقداری آب پرتغال اضافه کنید. آن ها را بجوشانید، سپس حرارت را به متوسط کم کنید. درب ظرف را بگذارید و برای 30 دقیقه تا ریواس ها نرم شوند، بپزید. در صورت تمایل به آن عسل بیشتری اضافه کنید تا شیرین شود. سس را کنار بگذارید تا خنک شود.

استفاده از ریواس در سالاد

میتوانید برای درست کردن سالاد از ریواس هم استفاده کنید. ریواس را همراه گوجه، خیار، کاهو و کلم میتوانید مخلوط کنید و میل کنید.

کوکو گل ریواس

از گل ریواس میتوانید برای درست کردن کوکو استفاده کنید. ابتدا گل آن را در آب بجوشانید و آبکش کنید وقتی کمی آب آن کشیده شد کمی خرد کنید و با نمک و فلفل و تخم مرغ مخلوط کنید و درون ماهیتابه سرخ کنید.

خورش ریواس

خورش ریواس معمولا با گوشت تهیه می شود و طعمی ملس دارد. اگر از ریواس های ترد و تازه که تلخ نیستند استفاده کنید خورش ریواس بسیار لذیذ خواهد بود و علاوه بر این خواص زیادی هم دارد.

شربت ریواس

شربت ریواس از آن دسته شربت هایی است که برای بهار و تابستان بسیار مفید بوده و در درمان گرما زدگی نیز موثر است. شربت ریواس با توجه به ریواسی که برای شربت خود استفاده می کنید، می تواند طعم ترش یا شیرین داشته باشد. برای تهیه شربت ریواس شما به ریواس، شکر و لیمو ترش نیاز دارید.

خواص ریواس

ریواس گیاه پر خاصیتی است و برای بیماری های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد برخی از خواص ریواس:

  • با تحریک ترشح نمک‌ های صفراوی از کبد، باعث تنظیم جذب چربی از روده می‌ شود.
  • به رفع اختلالات قاعدگی کمک می‌ کند.
  • به ترمیم جراحات، زخم‌ های چرکی سطحی و سوختگی‌ های پوستی کمک می‌ کند.
  • لوزالمعده را وادار به ترشح انسولین کرده و قند خون را کاهش می‌ دهد.
  • کاهنده چربی و کلسترول خون است و از ایجاد لخته در رگ‌ ها جلوگیری می‌ کند.
  • مصرف مداوم آن باعث تصفیه خون و رفع جوش و دمل می‌شود.
  • کاهنده شهوت است.
  • مقوی قلب و اعصاب است.
  • زخم‌ های دهان را درمان می‌ کند.
  • باعث کاهش خونریزی از معده و روده می‌ شود.
  • سرگیجه و وزوز گوش را کاهش می‌ دهد.
  • فیبر و پتاسیم موجود در ریواس سوخت و ساز بدن را بالا می‌ برد و باعث کاهش وزن می‌ شود.
  • اسید معده را متعادل می‌ کند.
  • برطرف کننده استرس، ترس و وسواس است.
  • ورم ملتحمه چشم را کاهش می‌ دهد.
  • مسرت‌ بخش است و باعث رفع افسردگی می‌ شود.
نظرات