متن کامل سوره لیل بدون ترجمه و با ترجمه + pdf با فونت درشت
سوره مبارکه لیل با 21 آیه، نود و دومین سوره از قرآن کریم میباشد، سوره لیل در مکه بر پیامبر اکرم نازل شده است و در جزء 30 ام قرار گرفته است. لیل به معنای شب، یعنی از غروب آفتاب تا سپیده دم میباشد. متن کامل سوره لیل بدون ترجمه، متن سوره لیل با معنی، متن سوره لیل پی دی اف pdf با فونت درشت و لینک دانلود سوره لیل صوتی را در این مطلب از سایت مینویسم قرار داده ایم، ادامه مطلب را بخوانید.
نام گذاری سوره لیل به این علت است که خداوند در آغاز سوره لیل به شب، قسم خورده است.
از نظر ترتیب قرار گرفتن سوره لیل در قرآن کریم، این سوره بعد از سوره شمس و قبل از سوره ضحی قرار گرفته است.
نام سوره | لیل |
محل نزول | مکه |
شماره سوره | 92 |
تعداد آیات | 21 |
جزء | 30 |
تعداد حروف | 316 |
تعداد کلمات | 71 |
فهرست مطالب سوره لیل
محتوا ومضامین سوره لیل
در سوره لیل خداوند پس از ذکر سه سوگند در آغاز، به بیان سرنوشت دو گروه از مردم می پردازد:
گروه اول گروه پرهیزکاران و انفاق کنندگان یعنی کسانی که در راه خدا انفاق می کنند و برای خشنودی خدا با رضایت از مال خود میبخشند،. قرآن به این گروه، وعده رستگاری و خوشبختی می دهد.
گروه دوم گروه بخیلان و سخت دلانی هستند که پاداش قیامت را منکر می شوند،. قرآن این افراد را به هلاکت تهدید می کند و می گوید اینان مالشان را از روی خساست، از بخشش به دیگران دریغ می کنند، این در حالی است که این مال در روز جزا به داد آنها نخواهد رسید و پایان کار این گروه از مردم سختی، تنگی و بدبختی میباشد.
به طور کلی هدف از نزول سوره لیل تشويق مردم به بخشش و تقوا و هشدار به مردم در مورد بخل و كفران نعمت میباشد.
آثار و برکات تلاوت سوره لیل
خواندن سوره لیل به عنوان دعای قبل از خواب برای ندیدن خواب بد موجب جلوگیری از خواب بد میشود، به این معنا که هر کس هنگام خواب سوره لیل را 15 بار قرائت کند در خوابش جز آنچه از خیر و خوبی دوست دارد در خواب نبیند و خواب بد نخواهد دید و هر کس در نماز عشا آن را بخواند مانند آن است که یک چهارم قرآن را خوانده و نمازش مورد قبول خداوند قرار می گیرد.
از دیگر برکات خواندن سوره لیل درمان بیماری صرع و به هوش آمدن بیمار صرعی میباشد، از امام صادق (ع) نقل شده است که هر کس این سوره را در گوش کسی که غش کرده و کسی که بیماری صرع دارد بخواند در همان ساعت بیمار به هوش می آید.
یکی دیگر از آثار قرائت سوره بلد درمان تب میباشد، به این معنا که هر گاه کسی تب دارد سوره لیل را بنویسد و بشوید و بیاشامد شفا می یابد.
متن سوره لیل بدون ترجمه با خط درشت
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم وَاللَّیْلِ إِذَا یَغْشَى ﴿١﴾ وَالنَّهَارِ إِذَا تَجَلَّى ﴿٢﴾ وَمَا خَلَقَ الذَّکَرَ وَالأنْثَى ﴿٣﴾ إِنَّ سَعْیَکُمْ لَشَتَّى ﴿٤﴾ فَأَمَّا مَنْ أَعْطَى وَاتَّقَى ﴿٥﴾ وَصَدَّقَ بِالْحُسْنَى ﴿٦﴾ فَسَنُیَسِّرُهُ لِلْیُسْرَى ﴿٧﴾ وَأَمَّا مَنْ بَخِلَ وَاسْتَغْنَى ﴿٨﴾ وَکَذَّبَ بِالْحُسْنَى ﴿٩﴾ فَسَنُیَسِّرُهُ لِلْعُسْرَى ﴿١٠﴾ وَمَا یُغْنِی عَنْهُ مَالُهُ إِذَا تَرَدَّى ﴿١١﴾ إِنَّ عَلَیْنَا لَلْهُدَى ﴿١٢﴾ وَإِنَّ لَنَا لَلآخِرَةَ وَالأولَى ﴿١٣﴾ فَأَنْذَرْتُکُمْ نَارًا تَلَظَّى ﴿١٤﴾ لا یَصْلاهَا إِلا الأشْقَى ﴿١٥﴾ الَّذِی کَذَّبَ وَتَوَلَّى ﴿١٦﴾ وَسَیُجَنَّبُهَا الأتْقَى ﴿١٧﴾ الَّذِی یُؤْتِی مَالَهُ یَتَزَکَّى ﴿١٨﴾ وَمَا لأحَدٍ عِنْدَهُ مِنْ نِعْمَةٍ تُجْزَى ﴿١٩﴾ إِلا ابْتِغَاءَ وَجْهِ رَبِّهِ الأعْلَى ﴿٢٠﴾ وَلَسَوْفَ یَرْضَى ﴿٢١﴾
متن سوره لیل همراه با ترجمه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ به نام خداوند رحمتگر مهربان وَاللَّیْلِ إِذَا یَغْشَى ﴿۱﴾ قسم به شب در آن هنگام که جهان را بپوشاند. (۱) وَالنَّهَارِ إِذَا تَجَلَّى ﴿۲﴾ و قسم به روز هنگامی که تجلی کند. (۲) وَمَا خَلَقَ الذَّکَرَ وَالْأُنْثَى ﴿۳﴾ و قسم به آن کس که جنس مذکر و مؤ نث را آفرید. (۳) إِنَّ سَعْیَکُمْ لَشَتَّى ﴿۴﴾ که سعی و تلاش شما مختلف است: (۴) فَأَمَّا مَنْ أَعْطَى وَاتَّقَى ﴿۵﴾ اما آن کس که (در راه خدا) انفاق کند و پرهیزگاری پیش گیرد. (۵) وَصَدَّقَ بِالْحُسْنَى ﴿۶﴾ و جزای نیک (الهی) را تصدیق کند. (۶) فَسَنُیَسِّرُهُ لِلْیُسْرَى ﴿۷﴾ ما او را در مسیر آسانی قرار میدهیم. (۷) وَأَمَّا مَنْ بَخِلَ وَاسْتَغْنَى ﴿۸﴾ اما کسی که بخل ورزد و از این طریق بینیازی طلبد. (۸) وَکَذَّبَ بِالْحُسْنَى ﴿۹﴾ و پاداش نیک (الهی) را تکذیب کند. (۹) فَسَنُیَسِّرُهُ لِلْعُسْرَى ﴿۱۰﴾ ما به زودی او را در مسیر دشواری قرار میدهیم. (۱۰) وَمَا یُغْنِی عَنْهُ مَالُهُ إِذَا تَرَدَّى ﴿۱۱﴾ و در آن هنگام که (در جهنم یا قبر) سقوط میکند اموالش به حال او سودی نخواهد داشت! (۱۱) إِنَّ عَلَیْنَا لَلْهُدَى ﴿۱۲﴾ مسلما هدایت کردن بر ما است. (۱۲) وَإِنَّ لَنَا لَلْآخِرَةَ وَالْأُولَى ﴿۱۳﴾ و دنیا و آخرت از آن ما است. (۱۳) فَأَنْذَرْتُکُمْ نَارًا تَلَظَّى ﴿۱۴﴾ و من شما را از آتشی که زبانه میکشد بیم میدهم. (۱۴) لَا یَصْلَاهَا إِلَّا الْأَشْقَى ﴿۱۵﴾ کسی جز بدبخت ترین مردم وارد آن نمیشود. (۱۵) الَّذِی کَذَّبَ وَتَوَلَّى ﴿۱۶﴾ همان کس که آیات (خدا را) تکذیب کرد و به آن پشت نمود. (۱۶) وَسَیُجَنَّبُهَا الْأَتْقَى ﴿۱۷﴾ و به زودی باتقواترین مردم از آن دور داشته میشود. (۱۷) الَّذِی یُؤْتِی مَالَهُ یَتَزَکَّى ﴿۱۸﴾ همان کس که مال خود را (در راه خدا) میبخشد تا تزکیه نفس کند. (۱۸) وَمَا لِأَحَدٍ عِنْدَهُ مِنْ نِعْمَةٍ تُجْزَى ﴿۱۹﴾ و هیچ کس را نزد او حق نعمتی نیست تا بخواهد (به وسیله این انفاق) او را جزا دهد. (۱۹) إِلَّا ابْتِغَاءَ وَجْهِ رَبِّهِ الْأَعْلَى ﴿۲۰﴾ بلکه تنها هدفش جلب رضای پروردگار بزرگ او است. (۲۰) وَلَسَوْفَ یَرْضَى ﴿۲۱﴾ و به زودی راضی و خشنود میشود. (۲۱)
متن سوره لیل پی دی اف
از پیامبر(ص) نقل شده است هر كس سوره لیل را قرائت كند، خداوند به اندازه ای به او نعمت می دهد تا او راضی شود و او را از سختی و تنگی رها می سازد و كارها را بر او آسان می گرداند.
در روایت دیگراز امام صادق(ع) نقل شده است: هر كه سوره لیل را در روز یا شب قرائت كند، تمام اعضای بدنش بر اعمال نیک او شهادت می دهند و خداوند شهادت آنها را می پذیرد و فرد به بهشت وارد خواد شد.
21 آیه و در جز 30 ام قرار دارد
در تفسیر برهان سوره لیل آثاری ذکر شده است، که یک از آنها از جمله جلوگیری از خواب بد بوده و دیگری درمان تب و به هوش آمدن بیمار صرعی در صورتی که در گوش بیمار خوانده شود