روش های مدرن جرم گیری و بروساژ دندان توسط پزشک متخصص

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

همانطور که همه ما می دانیم جرم دندان به دلیل استفاده از دخانیات ، مشروبات الکی ، مسواک نزدن و یا نوشیدنی هایی همچون چای قرمز بر روی شیار های دندان می نشیند و باعث می شود فرد زیبایی لبخند خود را از دست بدهد. جرم دندان اگر سطحی باشد با روش های خانگی رفع می گردد اما اگر ضخامت جرم دندان زیاد باشد و در طولانی مدت ایجاد شده باشد باید به دندانپزشک مراجعه نمود. ما دراین مقاله روش های مدرن جرم گیری و بروساژ دندان توسط پزشک متخصص را به شما عزیزان معرفی می نماییم.

روش های نوین جرم گیری دندان

همه ما مجذوب افرادی می شویم که دارای لبخندی زیبا هستند، زیبایی لبخند همه ما بستگی به رنگ دندان ما دارد و جدا از ظاهر زیبا جرم گیری دندان جهت بهداشت دهان دندان ضروری می باشد. ما در این بخش از مقاله روش هایی جدید جرم گیری و بروساژ دندان را به شما معرفی می نماییم.

بروساژ دندان با عمل جراحی

جرم گیری دندان با انجام عمل جراحی یک عمل به اصطلاح سرپایی بوده که در مطب دکتر داندانپزشک امکان پذیر می باشد. زمانی این روش را جهت بروساژ دندان استفاده می کنند که ضخامت جرم دندان ها زیاد از حد معمول باشد و به داخل لثه نفوذ کرده باشد.

جرم گیری دندان به روش دستی

در روش جرم گیری دستی دندان توسط دندانپزشک ابزارهای دستی همچون اسکیلر پریودنتال را با ارتفاع دندان شما تنظیم می نماید و با یک ضربه به آرامی جرم  و پلاکت انباشته شده روی دندان شما را جدا می نماید. اگر عمق جرم زیاد نباشد ، به داخل لثه نفوذ نکرده باشد و جرم گیری نیز بطور حرفه ای و استاندارد صورت گیرند این عمل عموما بدون درد می باشد. از این روش به دلیل اینکه زمان زیادی میگیرد زیاد استقبال نمی شود.

بیشتر بخوانید: برطرف کردن جرم روی دندان با مواد طبیعی

جرم گیری دندان با استفاده از دستگاههای جرم گیری دندان

یکی از پر طرفدار ترین روش های جرم گیری دندان، استفاده از دستگاه های مخصوص بروساژ (اولتراسونیک و یا پیزوالکتریک) می باشند این دستگاه ها ماننده یک سمباده و یا پولیش برقی عمل نموده و سر آن گرد بوده و انحنا دارد تا بتواند حجم بیشتری از جرم های انباشته‌ شده روی دندان را بردارد.

دقت کنید: برخی از روش های خانگی جرم گیری دندان فقط با از بین بردن مینای دندان آن را براق می کنند و جرم ها همچنان بر جای خود باقی می ماند. برخی معتقدند که جرم گیری دندان با دستگاه های مدرن دندانپزشکی به میناسپی دندان آسیب می رساند در حالیکه این باور کاملا غلط می باشد.

جرم گیری دندان با روش های مدرن

مراحل پس از انجام بروساژ دندان

پس از انجام جرم گیری دندان با روش های فوق، نوبت به پولیش دندان می رسد که دندانپزشک در این مرحله ماده ای مشابه به خمیر دندان بنام پروفیلاکسی با ابزار دستی که به آهستگی چرخانده می‌ شود تا پروفیلاکسی را به تمامی نقاط دندان شما بزند سپس با استفاده از دستگاهی مشابه سمباده برقی آن را می تراشد. این ماده شیمیایی باعث می شود سطح دندان شما درخشان تر به نظر بی آید.

پس از اتمام مرحله پولیش دندان بهتر است از دکترتان بخواهید که یک روکش فلوراید را روی دندان‌ های شما قرار دهد. دیگر مثل گذشته فلوراید ها بد بو و بد مزه نیستند و در طعم‌ های مختلفی در بازار یافت می شود. به هنگام استفاده از فلوراید پس از جرم گیری دندان توجه کنید که به هیچ وجه داخل گلوی تان نرود زیرا این ماده فقط برای سطح دندان‌ها است و قابل هضم نیست و همچنین به مدت 30 دقیقه پس از فلوراید از خوردن و آشامیدن خودداری نمایید.

بیشتر بخوانید: آموزش ساخت خمیر دندان در طب سنت

بعد از جرم گیری دندان چه کنیم؟

پس ا انجام جرم گیری دندان باید مراقبت هایی جهت حفظ سلامت دندان و همچنین حفظ رنگ و ظاهر آن باید صورت بگیرد.

  • پس از جرم گیری دندان ها و لثه ها حساس می شوند بهتر از است اولین مسواک بعد از درمان با ملایمت زده شود
  • سعی کنید به هنگام مسواک زدن حوصله به خرج دهید و تمامی نقاط را خوب حداقل 2 تا 4 دقیق براش نماید.
  • پس از بروساژ دندان حداقل یکبار در روز از نخ دندان استفاده نمایید.
  • مراجعه به داندانپزشک هر ۹ ماه یکبار جهت کنترل بهداشت دهان و دندان امری ضروری است
  • با استفاده از محلول آب و نمک دندان هایتان را حداقل روزی 3 بار بشویید
  • استفاده از خمیر دندان های ضد جرم

عوارض جرم گیری دندان

تا به حال شنیده اید که فردی پس از جرم گیری دندان هایش لق شده و پس از مدتی افتاده ، این مساله هیچ ارتباطی با جرم گیری ندارد زیرا فرد بخاطر بی توجهی به بهداشت دهان و دندان باعث شده که جرم دندان به داخل لثه نفوذ کند و بافت های نگهدارنده اطراف دندان را از بین ببرد. در ادامه به برخی از عوارض پس از بروساز دندان اشاره می نماییم.

  • احساس درد پس از جرم گیری دندان ها
  • امکان عفونت لثه ها وجود دارد. مراقبت های بعد از جرم گیری را مو به مو رعایت نمایید تا خطر ایجاد عفونت در لثه‌ها در امان بمانید.

برای انجام جرم گیری فقط کافیست یک متخصص حرفه ای دندانپزشک پیدا کنید تا با استفاده از روش های مدرن جرم گیری و بروساژ دندان، دندان شما را درخشان نماید و توصیه های بعد از جرم گیری دندان نیز جدی بگیرید.

نظرات