طرز تهیه شیرینی چرخی با پیمانه دقیق (شیرینی خوشمزه قزوین)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

شیرینی چرخی یا نون چرخی یکی از شیرینی های سنتی شهر قزوین است که در ایام عید کنار شیرینی های سنتی دیگر سر سفره هفت سین قرار میگیرد. شیرینی چرخی قزوین در سه طعم زعفرانی، کاکائویی و ساده تهیه میشود و از سوغاتی های خوش طعم این استان است. این شیرینی بسیار ترد است و به خاطر وجود هل و زعفران عطر خیلی خوبی دارد. در ادامه این مطلب طرز تهیه شیرینی چرخی با پیمانه توضیح داده شده است.

آموزش دستور پخت شیرینی نون چرخی

برای تهیه نون چرخی خانگی نیاز به گوشت چرخ کن دارید. دستور پخت شیرینی نان چرخی ساده و راحت است و تقریبا جزو شیرنی های بی دردسر است که زمان زیادی برای پخت نیاز ندارد. شیرنی نون چرخی یک شیرینی کوچک برای ایام عید است که معمولا همه طعم آن را دوست دارند.

مواد مورد نیاز برای تهیه شیرینی چرخی

روغن جامد75 گرم حدود نصف پیمانه
ماست سون30 گرم حدود یک هشتم پیمانه
آرد برنج85 گرم حدود دوسوم پیمانه
آرد سفید95 گرم حدود دوسوم پیمانه
پودر قند65 گرم معادل نصف پیمانه
پودر هل1/2قاشق چای خوری
گلاب1 قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ1 عدد
بیکینگ پودر1/4 قاشق چای خوری

مراحل طرز تهیه شیرینی چرخی خانگی خوشمزه

  1. مرحله اول

    در یک کاسه پودر قند و روغن جامد را با هم ترکیب کرده و سپس به مدت 5 دقیقه با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ و حجیم شود.

  2. مرحله دوم

    زرده تخم مرغ را جدا کرده و به همراه هل به مواد اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید. اگر دوست دارید شیرینی ها زعفرانی شوند یک قاشق غذاخوری زعفران غلیظ دم کرده را در این مرحله اضافه کنید.

  3. مرحله سوم

    ماست سون و بیکینگ پودر را در یک ظرف جداگانه باهم ترکیب کرده و سپس به مواد اضافه و یکدست کنید.
    سپس گلاب را اضافه و هم بزنید.

  4. مرحله چهارم

    آرد ها را با هم ترکیب کنید و کم کم روی مواد الک کرده و با لیسک هک بزنید تا خمیر جمع شود. خمیر را با نوک انگشتان ورز بدهید. توجه داشته باشید خمیر را زیاد ورز ندهید تا روغن پس ندهد.

  5. مرحله پنجم

    خمیر را درون یک کیسه فریزر قرار داده و پهن کنید. سپس به مدت 6 ساعت درجای خنک قرار بدهید.

  6. مرحله ششم

    در روش سنتی از چرخ گوشت های دستی استفاده میکنند که سری مخصوص شیرینی چرخی را روی آن وصل کرده و خمیر را داخل چرخ ریخته و شروع به چرخ کردن میکنند. وقتی شیرینی از چرخ گوشت بیرون آمد با چاقو به اندازه مناسب بریده و درون سینی فر بچینید. برای این کار باید خیلی سریع عمل کنید. اگر چرخ دستی ندارید خمیر را بین دو کیسه فریزر به ضخامت نیم ساع برش زده و با چاقو خطر کش به اندازه های دلخواه برش بدهید. با چنگال روی شیرینی ها خط بیندازید.
    شیرینی چرخی

  7. مرحله هفتم

    روی شیرینی ها پودر پسته بپاشید و در فر با دمای 170 درجه به مدت 15 دقیقه قرار بدهید تا بپزد.

طرز تهیه شیرینی نارگیلی

طرز تهیه شیرینی تر خانگی

طرز تهیه شیرینی زبان بدون خمیر هزارلا

نکات مهم برای تهیه شیرینی نان چرخی:

  • برای شیرینی چرخی کاکائویی، 2 قاشق از مخلوط آرد را برداشته و به جان آن دو قاشق پودر کاکائو اضافه کنید.
  • خمیر حتما باید استراحت داشته باشد.
  • ترجیحا خمیر را بعد از استراحت یه دور از چرخ رد کنید و مجددا چرخ کنید و با چاقو یا قیچی کات کنید.
  • خمیر را نباید خیلی ورز بدهید چرا که شیرینی به روغن می افتد و بعد از پخت خشک میشود.
  • ماست اصلا شل و آبکی نباشد.

نظرات