پیشنهاد غذا برای شام ساده در تعطیلات (5 دستور غذای لذیذ) + فیلم

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آیا تابحال دلتان خواسته که برای تعطیلات شام متنوع تری را نسبت به روزهای عادی آماده کنید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید؟ برای این که با دستور پخت چند غذا برای شام در تعطیلات آشنا شوید، تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید. در تعطیلات معمولا همه ی افراد خانواده دور یکدیگر جمع شده و از کنار هم بودن لذت می بریم بنابراین بهتر است که برای برنامه ی غذایی این دور همی غذاهای خوشمزه ای را یاد بگیریم تا بیشتر خوش بگذرانیم. لازم است بدانید شام از وعده های اصلی به حساب می آید و اصلا نباید حذف شود زیرا باعث تحلیل انرژی و همچنین احساس خستگی در بدن می شود. در ادامه با چند دستور غذا برای شام ساده در تعطیلات آشنا می شوید.

5 دستور غذا برای شام ساده در تعطیلات

اگر بخواهیم چند پیشنهاد غذا برای شام داشته باشیم، غذاهای زیادی را می توان به عنوان شام ساده تعطیلات پیشنهاد کرد که هم طعم عالی ای داشته باشد و هم سبک بوده و باعث بد خوابی نشود. چند شام ساده برای تعطیلات که می توان از آن ها نام برد، شامل اسنک کالباس، ترش کباب، پیراشکی مرغ و قارچ، رولت مرغ و سبزیجات، پیراشکی گوشت و غیره می باشد. در ادامه با چند نوع غذا که مناسب شام ساده در تعطیلات هستند، آشنا می شوید.

1.اسنک کالباس (یک شام ساده واسه تعطیلات)

اسنک از دسته غذاهای فست فودی می باشد. این غذا دارای ظاهری فانتزی بوده و به دلیل اینکه سریع و راحت طبخ می شود، برای جشن ها و مهمانی ها و همچنین به عنوان غذایی برای شام ساده و لذیذ در تعطیلات گزینه مناسبی است. اسنک دارای انواع مختلفی از جمله اسنک سبزیجات، اسنک سوسیس، اسنک کالباس و غیره می باشد. در ادامه طرز تهیه اسنک کالباس را برای شما ارائه کرده ایم.

مواد لازم برای تهیه اسنک کالباس

کالباس300 گرم
فلفل دلمه ای 150 گرم
قارچ250 گرم
نان تستبه تعداد لازم
پنیر پیتزا200 گرم
آویشنبه میزان لازم
پودر سیربه میزان لازم
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم

زمان مورد نیاز برای تهیه اسنک کالباس به عنوان غذا برای شام ساده در تعطیلات، 20 دقیقه است.

دستور پخت اسنک کالباس

  1. خرد کردن قارچ

    قارچ ها را به خوبی می شوییم سپس به اندازه های نگینی خرد می کنیم.

  2. خرد کردن فلفل دلمه ای

    برای اسنک کالباس فلفل دلمه ای را از وسط نصف کرده و سپس بعدا تاز جدا کردن تخم های داخل آن، به شکل نگینی خرد می کنیم.

  3. خرد کردن کالباس

    کالباس ها را نیز می توانید خرد کرده یا رنده کنید. سایز کالباس ها به دلخواه شما می باشد.

  4. آماده کردن اسنک کالباس

    در این مرحله از طرز تهیه اسنک کالباس، روی سطحی صاف یک نان تست قرار می دهیم . کمی کالباس روی آن می ریزیم.

  5. اضافه کردن فلفل دلمه ای

    روی کالباس، به مقدار لازم فلفل دلمه ای می ریزیم.

  6. اضافه کردن قارچ

    مقدار لازم از قارچ را روی مواد دیگر اسنک کالباس می ریزیم.

  7. اضافه کردن ادویه

    ادویه شامل نمک و فلفل سیاه و پودر سیر را می زنیم. کمی آویشن می ریزیم.

  8. اضافه کردن پنیر پیتزا

    حال نوبت اضافه کردن پنیر پیتزا است. در این مرحله به مقدار لازم از پنیر را می ریزیم. اندازه ی پنیر کاملا دلخواه است.

  9. پختن اسنک کالباس

    هر کدام از اسنک ها را در یک خانه از ساندویچ ساز که کمی چرب شده است، قرار داده و درب آن را می بندیم تا بپزد.

نکات مهم در تهیه اسنک کالباس

  • در صورتی که ساندویچ ساز ندارید، اسنک ها را در تابه ای قرار داده و سپس جسم تقریبا سنگینی را روی آن می گذاریم. حرارت را ملایم کرده و بعد از اینکه کمی طلایی شد، بر می گردانیم.
  • برای خوشمزه تر شدن اسنک کالباس، کمی پنیر گودا ورقه ای را درون اسنک قرار دهید.
  • کالباس ها را می توانید به شکل ورقه ای یا نگینی درون اسنک بگذارید.
  • اسم دیگر اسنک کالباس، اسنک ژامبون و اسنک کالباس و قارچ می باشد.

لیستی از بهترین غذا برای ناهار جمع

فیلم طرز تهیه اسنک کالباس به عنوان شام ساده مناسب تعطیلات


2.کباب ترش (شام ساده مناسب تعطیلات)

کباب ترش از جمله کباب های پرطرفدار و اصالتا گیلانی می باشد. همانطور که از نام این کباب پیداست دارای طعم ترش می باشد که البته بسیار خوشمزه است. این غذا نوعی از غذا برای شام ساده در تعطیلات انتخاب مناسبی است. در کباب ترش از یک نوع سبزی به عنوان چوچاق استفاده می شود که سبزی محلی گیلان می باشد و هعمچنین دارای خواص بسیار زیادی است. در ادامه با طرز تهیه کباب ترش به روش اصلی آن آشنا می شوید. این کباب با نان یا برنج سرو می شود که البته از آنجایی که به عنوان غذا برای شام تعطیلات انتخاب می شود، بهتر است با نان باشد.

مواد لازم برای تهیه کباب ترش

گوشت راسته گوساله1 کیلو گرم
پیاز1 عدد بزرگ
چوچاق30 گرم
سیر3 حبه
گردو70 گرم
رب انار2.5 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم

زمان لازم تهیه کباب ترش به عنوان غذا برای شام ساده در تعطیلات، 1 ساعت است.

دستور پخت کباب ترش گیلانی

  1. آماده کردن پیاز : پیاز را پوست کنده و رنده می کنیم. سپس با فشار دست آب آن را می گیریم. توجه کنید که برای کباب ترش ما فقط آب این پیاز را لازم داریم.
  2. آماده کردن چوقاق : چوچاق را پاک کرده و می شوییم. سپس به شکل ریز و ساطوری خرد می کنیم و 30 گرم از آن را برای کباب ترش بر می داریم.
  3. خرد کردن سیر : سیر را پاک کرده و می شوییم. با رنده ی سایز ریز رنده می کنیم.
  4. آماده کردن گردو :در این مرحله از طرز تهیه کباب ترش، گردو ها را از پوست کنده و به شکل ریز خرد می کنیم.
  5. آماده کردن گوشت : گوشت ها را به شکل تقریبا ورقه ای با قطر 5 سانت خرد می کنیم.
  6. آماده کردن مواد کباب ترش : گوشت ها را در ظرفی می ریزیم. آب پیاز را به آن اضافه می کنیم. کمی هم می زنیم. آب پیاز باعث از بین بردن بوی زهم گوشت در کباب ترذش می شود.
  7. اضافه کردن گردو : گردو ها را که آسیاب شده اند، به مواد اضافه می کنیم. مواد را با هم مخلوط می کنیم.
  8. .اضافه کردن سیر : سیر را نیز به مواد اضافه می کنیم. حال با دست شروع به ورز دادن می کنیم. تا همه ی مواد کباب ترش به خوبی ترکیب شوند.
  9. اضافه کردن چوچاق : چوچاق را به همراه رب انار به مواد اضافه می کنیم. همزمان ورز می دهیم تا به هم آغشته شوند.
  10. سیخ زدن کباب ترش : سیخ ها را بر میداریم. دانه دانه گوشت ها را در دست گرفته و سیخ را در آن گوشت ها فرو می بریم.
  11. اضافه کردن نمک : بعد از اینکه سیخ ها اماده شد، به هر کدام کمی نمک و فلفل سیاه می زنیم.
  12. پختن کباب ترش : کباب ها را روی زغالی که از قبل سرخ شده است می گذاریم و اجازه می دهیم مغزپخت شود.

نکات مهم برای تهیه کباب ترش

  • می توانید نعنا را جایگزین چوچاق کنید.
  • برای خوش طعم تر شدن کباب ترش به عنوان یک شام ساده برای تعطیلات، آن را با آب نارنج میل کنید.
  • برای تزیین کباب ترش، از گردو، باقالی، زیتون و غیره استفاده کنید.
  • برای اینکه کباب ترش شما کمی چرب و چیلی تر شود، همراه با آن سیخ ها 1 الی 2 سیخ دنبه نیز کباب کنید و در حین پخت هم از روغنی که از دنبه ها می چکد، روی کباب ها بریزید.

غذای ساده برای شام

فیلم طرز تهیه کباب ترش


3. پیراشکی مرغ و قارچ (شام ساده برای تعطیلات)

پیراشکی مرغ و قارچ از انواع پیراشکی های مغزدار می باشد. این پیراشکی دارای طعم فوق العاده ای بوده و طرفداران بسیاری دارد. پیراشکی مرغ و قارچ علاوه بر اینکه انتخاب خوبی به عنوان شام ساده در تعطیلات محسوب می شود، به عنوان غذایی برای جشن ها و مهمانی ها نیز مناسب است. همانطور که می دانید پیراشکی ها دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه با طرز تهیه پیراشکی مرغ و قارچ آشنا می شوید.

مواد لازم برای تهیه پیراشکی مرغ و قارچ

مرغ3 عدد فیله مرغ
قارچ11 عدد
خمیر پیراشکیبه تعداد لازم
فلفل دلمه ای1 عدد متوسط
سس کچاپ4.5 قاشق غذاخوری
پیاز2 عدد متوسط
پودر سیرکمی کمتر از 1 قاشق چایخوری
آویشن کمی کمتر از 1 قاشق چایخوری
نمک و پاپریکابه میزان لازم
پنیر پیتزابه میزان دلخواه

زمان لازم تهیه پیراشکی مرغ و قارچ به عنوان شام ساده برای تعطیلات، 1 ساعت است.

دستور پخت پیراشکی مرغ و قارچ

  1. خرد کردن پیاز : پیاز را پوست کنده و به شکل خلالی خرد می کنیم.
  2. خرد کردن فلافل دلمه ای : در این مرحله از طرز تهیه پیراشکی مرغ و قارچ، فلفل دلمه ای را نیز بعد از شستن به شکل نگینی ریز خرد می کنیم.
  3. خرد کردن قارچ : قارچ ها را نیز به شکل خلالی یا نگینی خرد می کنیم. بهتر است به شکل خلالی خرد شود.
  4. آماده کردن مرغ : مرغ را در قابلمه ای ریخته و مقدرای آب همراه با نمک و فلفل سیاه در آن می ریزیم. روی حرارت زیاد قرار می دهیم. بعد از اینکه جوشید، حرارت را ملایم می کنیم تا بپزد.
  5. خرد کردن مرغ : برای پیراشکی مرغ و قارچ، مرغ را بعد از پخت به شکل خلالی خرد می کنیم.
  6. پختن مواد میانی پیراشکی مرغ و قارچ : در تابه ای کمی روغن ریخته و پیاز ها را در آن می ریزیم. روی حرارت ملایم قرار می دهیم. کمی تفت می دهیم.
  7. اضافه کردن فلفل دلمه ای : فلفل دلمه ای خرد شده را به مواد قبلی پیراشکی مرغ و قارچ اضافه می کنیم. هم می زنیم تا به خوبی با هم تفت بخورند.
  8. اضافه کردن مرغ و قارچ : مرغ ریش شده را به همراه قارچ خرد شده می ریزیم. مواد را با هم مخلوط می کنیم و به مدت 5 دقیقه تفت می دهیم.
  9. اضافه کردن ادویه : نمک و پاپریکا را به همراه پودر آویشن در مواد میانی پیراشکی مرغ و قارچ، می ریزیم و هم زده و سپس پودر سیر را اضافه می کنیم.
  10. اضافه کردن سس کچاپ : سس کچاب را ریخته و بعد از 2 دقیقه هم زدن، خاموش می کنیم.
  11. آماده کردن پیراشکی مرغ و قارچ : خمیر پیراشکی را روی سطح صافی قرار می دهیم. به مقدار لازم از مواد پیراشکی مرغ و قارچ را در یک طرف خمیر ریخته و کمی پنیر پیتزا اضافه می کنیم. سپس طرف دیگر را روی مواد قرار می دهیم. لبه های دو طرف خمیر را که روی هم قرار گرفته اند را با چنگال یا نوک انگشتان فشار می دهیم تا بهم بچسبند.
  12. سرخ کردن پیراشکی مرغ و قارچ : تا به ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم. به مقدار تقریبا زیاد روغن مایع در آن می ریزیم. زمانی که داغ شد، پیراشکی را درون آن انداخته و بعد از اینکه یک طرف آن سرخ شد، بر می گردانیم. نوش جان

نکات مهم در تهیه پیراشکی مرغ و قارچ

  • در صورت تمایل کمی کوکتل مرغ نیز در مواد میانی آن بریزید.
  • خمیر پیراشکی به صورت آماده در فروشگاه ها موجود می باشد.
  • پیراشکی مرغ و قارچ را همراه با سس کچاپ میل کنید.

غذا با کالباس برای شام

فیلم طرز تهیه پیراشکی مرغ و قارچ


4. رولت مرغ و سبزیجات (غذای مناسب برای شام ساده در تعطیلات)

رولت مرغ و سبزیجات از آن دسته غذاهایی است که برای مهمانی ها خاص می باشد و به عنوان غذا برای شام ساده در تعطیلات مناسب است. این غذا طرفداران خاص خود را دارد. در ادامه طرز تهیه رولت مرغ و سبزیجات را می بینید.

مواد لازم برای تهیه رولت مرغ و سبزیجات

فیله مرغ3 عدد
جعفری و گشنیز120 گرم
پنیر پیتزابه میزان دلخواه
پنر گودا ورقه ایبه میزان دلخواه
قارچ100 گرم
پودر سیربه میزان لازم
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
خلال دندانبه تعداد لازم

زمان لازم برای تهیه رولت مرغ و سبزیجات به عنوان غذا برای شام ساده در تعطیلات، 50 دقیقه است.

دستور پخت رولت مرغ و سبزیجات

  1. آماده کردن فیله مرغ : فیله های مرغ را از قطر آن به چند لایه ی نازک با قطر 3 میلی متر برش می دهیم. این روش فیله های مرغ را به ورقه هایی از مرغ برای رول کردن تبدیل می کند.
  2. خرد کردن قارچ : برای رولت مرغ و سبزیجات بهتر است قارچ ها به شکل ورقه ای خرد شوند.
  3. آماده کردن سبزیجات : گشنیز و جعفری را پاک کرده و بعد از شستن، به شکل ریز خرد می کنیم.
  4. آماده کردن ورقه های مرغ : در سطح صافی ورقه های مرغ را قرار داده و با بیفتک کوب کمی می کوبیم تا در هنگام پخت رولت مرغ و سبزیجات، مرغ ان به خوبی بپزد.
  5. اضافه کردن ادویه جات : سپس مرغ ها را در ظرفی می ریزیم و ادویه ها شامل نمک و فلفل سیاه را به همراه پودر سیر به مرغ ها می زنیم. با دست کمی ورز می دهیم تا مرغ ها به ادویه ها آغشته شوند.
  6. قرار دادن مواد میانی رولت مرغ و سبزیجات : در این مرحله از طرز تهیه رولت مرغ و سبزیجات، هر کدام از مرغ ها را روی سطح صافی قرار می دهیم. سپس کمی از پنیر گودا را روی یک طرف آن قرار می دهیم.
  7. اضافه کردن سبزیجات : سبزیجات را روی پنیر قرار می دهیم. کمی پخش می کنیم. سپس قارچ را می ریزیم.
  8. رول کردن رولت مرغ و سبزیجات : سپس شروع به رول کردن می کنیم. با یک خلال دندان رولت مرغ و سبزیجات را ثابت نگه می داریم.
  9. سرخ کردن رولت : در تابه ای کمی روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. سپس رولت ها را دانه دانه در تابه سرخ می کنیم. نوش جان

نکات طلایی برای تهیه رولت مرغ و سبزیجات

  • می توانید بعد از رول کردن رولت، آن را به تخم مرغی آغشته کرده و سپس در پودر سوخاری بزنید تا رولت مرغ و سبزیجات سوخاری را داشته باشید.
  • توجه کنید اگر ضخامت ورقه های مرغ خیلی کم باشد، در هنگام رول کردن خراب شده و حفره ایجاد می شود.
  • برای خوش طعم تر شدن رولت مرغ و سبزیجات، همراه با ادویه ها کمی ادویه مرغ و ماهی نیز اضافه کنید.

غذای ساده با مواد غذایی کم

فیلم طرز تهیه رولت مرغ و سبزیجات


5. پیراشکی گوشت (شام ساده برای تعطیلات)

پیراشکی گوشت نوعی پیراشکی است که به عنوان غذا برای شام در تعطیلات پیشنهاد فوق العاده ای است. در این رسپی دو قسمت شامل مواد میانی و خمیر برای طرز تهیه پیراشکی گوشت را به شما آموزش می دهیم. این پیراشکی شباهت زیادی به پنکیک گوشت و همچنین اشترودل گوشت دارد.

مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی گوشت

آرد سفید3 پیمانه
پودر خمیر مایه1.5 قاشق چایخوری
شکر1.5 قاشق چایخوری
شیر1.5 پیمانه
نمک1.5 قاشق چایخوری

مواد لازم برای تهیه مواد میانی پیراشکی گوشت

گوشت چرخ کرده400 گرم
قارچ150 گرم
رب گوجه فرنگی4 قاشق غذاخوری
فلفل دلمه ای2 عدد متوسط
پیاز4 عدد متوسط
پنیر پیتزابه میزان دلخواه
نمک و فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم

زمان لازم تهیه پیراشکی گوشت به عنوان غذایی برای شام ساده در تعطیلات، 1 ساعت است.

دستور پخت پیراشکی گوشت

  1. آماده کردن آرد : آرد را دو بار الک کرده و در ظرفی می ریزیم.
  2. آماده کردن مواد خمیری : در ظرفی تقریبا گود شیر را می ریزیم. شیر باعث ترد و پوک شدن قسمت خمیری در پیراشکی گوشت می شود.
  3. اضافه کردن خمیر مایه : خمیر مایه را به همراه شکر به شیر اضافه می کنیم. سپس هم میزنیم.
  4. اضافه کردن آرد : آرد الک کرده را با نمک به مواد خمیری پیراشکی گوشت اضافه می کنیم. هم می زنیم تا حالت خمیری شود.
  5. ورز دادن خمیر : خمیر را با دست و حسابی ورز می دهیم. درون ظرفی که چرب شده است، قرار داده و سپس یک سلفون روی آن می کشیم و در دمای محیط قرار می دهیم و 2.5 ساعت اجازه می دهیم استراحت کند.
  6. خرد کردن پیاز : در این مرحله از طرز تهیه پیراشکی گوشت، پیاز را پوست کنده و سپس با رنده ی سایز متوسط رنده می کنیم.
  7. خرد کردن قارچ : قارچ ها را به شکل نگینی یا خلالی(به دلخواه) خرد می کنیم.
  8. خرد کردن فلفل دلمه ای : فلفل دلمه یا ها را نیز به شکل نگینی خرد می کنیم. در ظرفی ریخته و برای پیراشکی گوشت کنار می گذاریم.
  9. آماده کردن مواد میانی : در تابه ای کمی روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. پیاز را اضافه می کنیم. کمی هم میزنیم تا سبک و طلایی شود.
  10. اضافه کردن گوشت : گوشت چرخ کرده را به موا میانی پیراشکی گوشت اضافه می کنیم. هم می زنیم و تا وقتی که رنگ گوشت کمی تیره شود، تفت می دهیم.
  11. اضافه کردن ادویه : ادویه شامل نمک و فلفل سیاه را به همراه زردچوبه در مواد می ریزیم. هم می زنیم تا با هم مخلوط شوند.
  12. اضافه کردن فلفل دلمه ای : فلفل دلمه ای های خرد شده را ریخته و بعد از 5 دقیقه تفت دادن، قارچ را به مواد پیراشکی گوشت اضافه می کنیم. کمی تفت می دهیم.
  13. اضافه کردن رب گوجه فرنگی : رب را هم می ریزیم و به مدت 3 دقیقه تفت می دهیم.
  14. آماده کردن پیراشکی گوشت : سطح صافی را به کمی روغن آغشته می کنیم. سپس تکه ای از خمیر را برداشته و با دست باز و صاف می کنیم.
  15. اضافه کردن مواد میانی : مواد حاوی گوشت را به مقدار لازم در یک طرف خمیر می ریزیم و سپس طرف دیگر خمیر را روی مواد گوشتی قرار می دهیم. کمی پنیر پیتزا روی آن ریخته و لبه های خمیر را می بندیم. پیراشکی گوشت آماده ی سرخ کردن است.
  16. سرخ کردن پیراشکی گوشت : در تابه ای مقداری روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. بعد از اینکه کمی داغ شد، پیراشکی ها را در آن می اندازیم. بعد از اینکه دو طرف سرخ و طلایی شد، از روغن خارج می کنیم.

نکات مهم برای تهیه پیراشکی گوشت

  • برای تهیه پیراشکی گوشت به عنوان شام ساده برای تعطیلات، می توانید از خمیر پیراشکی آماده نیز استفاده کنید که در اینصورت مراحلی که برای تهیه خمیر ذکر شده است، حذف می گردد.
  • برای خوشمزه تر شدن پیراشکی گوشت، کمی پنیر چدار یا پنیر گودا ورقه ای داخل آن قرار دهید.
  • از این خمیر برای هر نوع پیراشکی می توان استفاده کرد.

غذاهای نونی سریع برای شام

فیلم طرز تهیه پیراشکی گوشت

همچنین بخوانید :

چه غذاهایی برای سفر مناسب است؟

غذا برای شام مهمانی

نظرات