معجون پیاز و عسل برای سرفه (بررسی خواص و نحوه تهیه)
پیاز و عسل محصولاتی با خواص درمانی هستند. آنها حاوی فیتونسیدها، ویتامین C، اسیدهای آلی و بسیاری از مواد معدنی دیگر میباشند که برای سلامت بدن مهم و مفید هستند. پیاز درمانی از قدیم مورد استفاده قرار می گرفته و خواص شفابخش عسل نیز در طب سنتی مورد توجه است. در این مقاله در مورد خواص و ویژگیهای پیاز و عسل، کاربردهای آنها، معجون پیاز و عسل برای درمان سرفه و نیز دستور تهیه معجون پیاز و عسل صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
آیا معجون پیاز و عسل برای درمان سرفه موثر است؟
برای درک بهتر این که ایا معجون پیاز و عسل برای درمان سرفه موثر است یا نه، ابتدا باید خواص درمانی هر یک را به صورت جداگانه بررسی کنیم.
ترکیب شیمیایی و خواص مفید پیاز
به طور کلی، 500 نوع مختلف از پیاز در سراسر جهان وجود دارد که طعمی شیرین، تند یا ملایم دارند. پیاز در دستهی محصولات با کالری کم قرار میگیرد زیرا یک پیاز متوسط حاوی 8/30 الی 41 کیلوکالری است.
پیاز دارای خواص ضد باکتریایی، ضدعفونی کننده (درباره خواص پیاز برای درمان عفونت بخوانید)، ضد درد، ادرارآور و مقوی است. این محصول در درمان و پیشگیری از بیماریهای عفونی و ویروسی ازجمله بیماریهایی که از طریق قطرات هوا منتقل میشوند، موثر است. این محصول دندان درد را تسکین میدهد و تاثیر مثبتی بر سیستم قلبی و عروقی انسان دارد. علاوه بر این، فشار خون را تنظیم کرده، خطر بیماری عروق کرونر را کاهش میدهد، کلسترول بد را کاهش میدهد و مواد زاید و سموم را از بدن دفع میکند.
پیاز همچنین ایمنی بدن را تقویت کرده و برای افزایش متابولیسم مفید است. دستگاه گوارش را فعال کرده و اشتها را کنترل میکند. همچنین برای بهبود زخم از آن استفاده میشود.
ترکیب شیمیایی و خواص مفید عسل
نادیده گرفتن خواص مفید عسل برای سلامتی بسیار دشوار است. افرادی که به طور منظم عسل میخورند، سالمتر هستند و دیرتر پیر میشوند و در طی روز انرژی کافی برای انجام فعالیتهای روزمره را دارند. عسل طبیعی که بدون هرگونه فرآوری تولید شده باشد، فواید زیر را برای بدن دارد:
- ضد قارچ
- ضد باکتری
- ضد ویروس
- خونساز
- خلط آور
- ترمیم کننده
- اثر تقویتی بر روی قلب
- مسکن
- مقوی
- ملین
- سم زدایی
ویتامینهای موجود در عسل | مقدار به ازای هر 100 گرم | فواید برای بدن |
ویتامین B2 (ریبوفلاوین) | 0/03 میلی گرم | عملکرد غده تیروئید را بهبود میبخشد و تاثیر مثبتی بر روی سیستم تناسلی دارد. |
ویتامین B3 (PP) | 0/2 میلی گرم | فرآیندهای اکسیداسیون را کنترل کرده و متابولیسم بدن را تنظیم میکند. |
ویتامین B4 | 2/2 میلی گرم | عملکرد سیستم عصبی را بهبود میبخشد، از تشکیل سنگ کیسه صفرا جلوگیری میکند، سوختوساز چربی را تنظیم میکند و در کاهش وزن موثر است. |
ویتامین B5 | 0/13 میلی گرم | ویتامین زیبایی و تناسب اندام |
ویتامین B6 | 15 میکروگرم | تاثیر مثبتی بر روی سیستم عصبی دارد و بهرهوری را افزایش میدهد. |
ویتامین B9 | 2 میلی گرم | مورد نیاز برای تولید هورمونهای خوشحالی و بالا بردن روحیه |
ویتامین C | تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به روند رشد سلولی و ترمیم |
خواص و فواید معجون پیاز و عسل
حال که با ترکیب شیمیایی و خواص پیاز و عسل به طور جداگانه آشنا شدیم، وقت آن رسیده است که معجون پیاز و عسل را با هم بررسی کنیم. آب پیاز سرفه خشک را تسکین میدهد زیرا ترکیبات فعال موجود در آن فعالیت غدد موجود در نای و نایژه را تحریک میکنند. این باعث میشود که خلط کمتر چسبناک باشد. عسل یک محرک قوی سیستم ایمنی بدن است که دارای اثر ضد باکتریایی و ضد التهابی بر بدن است.
اثربخشی این داروهای خانگی نه تنها بسیار چشمگیر و خارق العاده گزارش شده است، بلکه در عمل نیز به اثبات رسیده است. طرز تهیه این درمانهای خانگی از نسلی به نسل دیگر منتقل شده و قرنهاست که در جوامع مختلف بکار گرفته شدهاند.
موارد مصرف معجون پیاز و عسل
- سرفه خشک؛ کاهش شدت آن، از بین بردن خلط
- آنفولانزا؛ گلو درد؛ برونشیت
- التهاب در بافتهای نرم
بیماریهای جدی مانند فیبروز کیستیک، اسم، ذات الریه، سیاه سرفه به مراقبتهای پزشکی و درمانهای تجویز شده توسط متخصصان نیاز دارند. در چنین شرایطی، پیاز و عسل صرفا به عنوان یک درمان کمکی به درمان اصلی مورد استفاده قرار میگیرد.
نحوه تهیه معجون پیاز و عسل
دستورالعملهای مختلفی برای نحوه تهیه معجون پیاز و عسل برای درمان سرفه وجود دارند که ما در این مقاله کاربردیترین و موثرترین آنها را انتخاب کردهایم.
-
معجون پیاز و عسل شماره 1
ترکیب عسل و پیاز نه تنها برای پیشگیری بلکه برای درمان سرفههای شدید و مداوم نیز مورد استفاده قرار میگیرد. به منظور تهیه این درمان خانگی کافی است 3 پیاز بزرگ را خرد کنید و سپس آنها را با نسبت 1:1 با عسل مخلوط کنید. سپس، به مدت 3 الی 5 روز آن را در یک ظرف شیشهای در یک مکان خنک نگهداری کنید. بعد از آماده شدن، 3 قاشق چایخوری در روز مصرف کنید. این درمان را تا 4 روز ادامه دهید.
-
معجون پیاز و عسل شماره 2: جوشانده
این ترکیب تاثیر بسزایی در تسکین برونشیت، التهاب نای و التهاب لوزه دارد. ترکیب پیاز و عسل به سرعت التهاب و تورم را برطرف میکند و سرفه و گرفتگی را از بین میبرد. برای تهیهی این معجون، 3 الی 4 پیاز متوسط را خرد کنید، آنها را 200 میلی لیتر عسل مخلوط کرده و مخلوط بدست آمده را در یک لیتر آب جوش بریزید. مخلوط بدست آمده را بر روی حرارت ملایم به مدت 40 الی 45 دقیقه بپزید. سپس، از روی حرارت برداشته و اجازه دهید خنک شود. برای درمان سرفه، بیماران هر 3 ساعت 10 میلی لیتر از آن را به مدت 4-5 روز بنوشند.
-
معجون پیاز و عسل شماره 3
چند پیاز متوسط را با یک رنده ریز خرد کنید و آنها را در یک کاسه بریزید. پیاز رنده شده را فشار دهید و آب آن را با نسبت مساوی با عسل مخلوط کنید. کاملا هم بزنید تا یکدست شود. محلول بدست آمده را به مدت 5 روز مصرف کنید.
-
معجون پیاز و عسل شماره 4: پیاز و عسل و شیر
آب سبزیجات همراه با شیر به منظور کاهش خلط ناشی از آنفولانزا، التهاب نای و حتی ذات الریه مورد استفاده قرار میگیرد. به منظور تهیه، 2 پیاز بزرگ خرد شده را با 300 میلی لیتر شیر مخلوط کنید و 20 دقیقه بجوشانید. سپس، 20 میلی لیتر عسل را به آن اضافه کنید. هر دو ساعت یکبار 1 دسی لیتر از این جوشانده را مصرف کنید.
-
معجون پیاز و عسل شماره 5: پیاز و عسل و لیمو
لیمو سرشار از ویتامین C است که برای تقویت سیستم ایمنی افراد بیمار بسیار حیاتی است. همچنین از پخش شدن عوامل بیماریزا جلوگیری میکند. 2 پیاز متوسط و پوست لیمو را رنده کنید و مواد را با هم مخلوط کرده و اجازه دهید به مدت 5 ساعت دم بکشد. سپس، محلول بدست آمده را صاف کنید و با 1 قاشق غذاخوری عسل ترکیب کنید. قبل از هر وعده غذایی یک قاشق چایخوری از آن را مصرف کنید.
نحوه مصرف معجون پیاز و عسل
برای افراد بزرگسال، یک دوز از داروی تهیه شده از پیاز، عسل و سایر ترکیبات نباید بیشتر از 5 قاشق چایخوری باشد. در صورتی که در تهیه دارو از پیازهای کوچک استفاده شده است، این مقدار کمی افزایش مییابد. تقریبا تمام این دستورالعملها باید قبل از غذا مصرف شوند و دوره درمان 5 الی 7 روز است.
برای کودکان، دوز تجویز شده نباید بیشتر از 1 الی 2 قاشق چایخوری باشد. دارو باید قبل از غذا مصرف شود و دوره درمان 5 الی 7 روز است. اگر علائم بیماری بعد از گذشت یک هفته همچنان باقی ماندند، هم افراد بزرگسال و هم کودکان باید به پزشک مراجعه کنند.
موارد منع مصرف ترکیب پیاز و عسل
معجون پیاز و عسل نیز مانند همه داروها دارای موارد منع مصرفی هستند که عبارتند از:
- کودکان زیر 1 سال؛
- واکنش آلرژیک و حساسیت به پیاز و عسل و ترکیبات آنها؛
- حساسیت؛
- بیماریهای دستگاه گوارش (گاستریت، زخم معده و غیره)؛
- بیماریهای سیستم غدد درون ریز و اختلالات متابولیک (چاقی، دیابت)؛
- پانکراتیت یا التهاب لوزالمعده؛
- کولیک یا التهاب کیسه صفرا؛
معجون پیاز و عسل برای درمان سرفه کودکان
نصف پیاز را با یک قاشق غذاخوری شیر بجوشانید. وقتی پیازها نرم شدند، آنها را خارج کرده و 1 الی 2 قاشق چایخوری عسل به شیر باقیمانده اضافه کنید. یک قاشق چایخوری از این دارو را به مدت 2 روز به کودک بدهید. این معجون گلوی کودک را نرم میکند، به برطرف کردن گرفتگی و اسپاسم کمک میکند و در دفع خلط موثر است.