احتمال مرگ ناشی از سرطان سینه چقدر است؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

بر اساس یک مطالعه جدید منتشر شده از موسسه ملی سرطان، زنانی که سرطان سینه در آن‌ها قبل از 50 سالگی تشخیص داده شده است و زنانی که به سرطان سینه پیشرفته مبتلا هستند، خطر مرگ بیشتر آن‌ها را تهدید می‌کند.

علاوه بر سن، میزان پخش شدن سلول‌های سرطانی، ‌وضعیت گیرنده استروژن و فاکتورهای ارثی بر احتمال مرگ ناشی از سرطان سینه موثر هستند. گیرنده‌های استروژن بر روی تومورها تعیین می‌کنند که آیا سرطان در مواجهه با هورمون استروژن گسترش می‌یابد یا نه. زنانی با تومورهای منفی گیرنده استروژن-که تحت تاثیر استروژن قرار نمی‌گیرند- بیشتر از تومورهای مثبت گیرنده استروژن در خطر مرگ ناشی از سرطان سینه قرار دارند. این یافته‌ها از تحلیل دقیق مرگ و میزهای ناشی از سرطان سینه در مجله موسسه ملی سرطان آمریکا منتشر شد.

 

احتمال مرگ در اثر سرطان سینه چقدر است؟

محققان داده‌های ثبت بیش از 400000 بیمار مبتلا به سرطان سینه را که بین سال‌های 1973 تا 2000 تشخیص داده شده بود، مورد مطالعه قرار دادند و احتمال مرگ ناشی از سرطان سینه را بر اساس فاکتورهای دیگر ازجمله سن در زمان تشخیص بیماری، میزان پخش شدن سرطان و نژاد را محاسبه کردند. این تجزیه و تحلیل همچنین شامل 11 سال پیگیری بود که شامل اندازه تومور و وضعیت گیرنده استروژن بود.

این مطالعه به ما اجازه می‌دهد تا دلایل مرگ پس از تشخیص سرطان سینه را به روشی دقیق‌تر که پیش از این امکان‌پذیر نبود، مورد بررسی قرار دهیم.

 

اهمیت تشخیص زودهنگام در کاهش مرگ بر اثر سرطان سینه

داده‌های تازه منتشر شده اهمیت تشخیص زودهنگام سرطان سینه را بازگو می‌کنند. زنان مبتلا به مراحل آغازین سرطان سینه، 3 تا 10 درصد احتمال دارد در عرض 28 سال پس از تشخیص سرطان سینه جان خود را از دست بدهند. احتمال مرگ ناشی از علل دیگر بسیار بیشتر از خود سطران سینه است.

در زنانی که به تومورهای پیشرفته‌تر سرطان سینه مبتلا هستند، احتمال مرگ بین 14 تا 28 درصد است. اما در زنانی که سلول‌های سرطانی به اندام‌ها، بافت‌ها و غدد لنفاوی نزدیک گسترش یافته باشد، احتمال مرگ تا 50 درصد افزایش می‌یابد.

در زنان مبتلا به سرطان سینه پیشرفته که سلول‌های سرطانی به اندام‌های دورتر نیز گسترش یافته است، احتمال مرگ بین 70 الی 85 درصد می‌باشد. این اعداد و ارقام به خوبی نشان می‌دهند که تشخیص زودهنگام سرطان در مراحل اولیه بسیار اهمیت دارد و احتمال مرگ ناشی از آن را به شدت کاهش می‌دهد.

همچنین بخوانید: غذاهای ضد سرطان سینه

 

تاثیر نژاد و سن بر احتمال مرگ ناشی از سرطان سینه

این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که احتمال مرگ و میر ناشی از سرطان سینه در زنان سیاه‌پوست بیشتر از زنان سفیدپوست است؛ حتی با در نظر گرفتن فاکتورهای موثر بر بقا.

این مطالعه نشان داد که در زنان سفیدپوستی که قبل از 50 سالگی به سرطان سینه مبتلا شده بودند، با افزایش شدت سرطان، بقا کاهش یافت. احتمال مرگ بر اثر سرطان سینه 21 درصد، اگر سرطان سینه به بافت‌های  مجاور سرایت کرده باشد، 49 درصد و اگر به اندام‌های دور سرایت کرده باشد، 81 درصد بود. این اعداد و ارقام برای زنان آفریقایی-آمریکایی به ترتیب 28%، 54% و 83% بود.

محققان بیان می‌کنند که دسترسی کمتر به درمان‌های موثر یکی از دلایل اصلی این اختلاف است. به گفته‌ی این مطالعه، زنان سیاه‌پوست کمتر با اشعه‌درمانی درمان می‌شوند.

دکتر الیزابت وارد، اپیدمیولوژیست (همه‌گیرشناس) می‌گوید: دسترسی به درمان به طور قطع یکی از موانع مهم در درمان زنان سیاه‌پوست است. مطالعات نشان می‌دهند که اگر زنان سفید و سیاه‌پوست تحت درمان‌های مشابه قرار گیرند، نتایج حاصل نیز مشابه خواهد بود.

سن یکی دیگر از فاکتورهای موثر بر درمان است. از آنجایی که درمان‌های کمتر تهاجمی برای زنان در سنین بالاتر انتخاب می‌شود، احتمال مرگ و میز ناشی از سرطان نیز در این افراد افزایش می‌یابد. اما مطالعات جدید نشان می‌دهند که سرطان سینه عامل اصلی مرگ و میر زنان در تمام سنین است.

نتایج تحقیقات

وارد، مدیر تحقیقات نظارتی انجمن سرطان آمریکا می‌گوید که پزشکان ممکن است تمایلی به تجویز شیمی درمانی کمکی برای زنان مسن مبتلا به سرطان سینه نداشته باشند، اما اعداد و ارقام نشان می‌دهند که مرگ ناشی از سرطان سینه همچنان یک نگرانی است.

محققان این مطالعات داده‌های موجود را گردآوری کرده و بر اساس آن احتمال مرگ و میر را مورد بررسی قرار داده‌اند و هیچ تحقیقی در مورد شانس زنده ماندن انجام نداده‌اند. اطلاعاتی که در این مطالعه بدست آمده‌ است بسیار مفید هستند اما نتایج درمانی نسبت به دهه 70 و 80 میلادی رشد چشمگیری داشته است.

وارد بیان می‌کند که نرخ بقا سرطان سینه از 75 درصد در میان زنان تحت درمان بین سال‌های 1979 و 1980 به حدود 88 درصد در میان زنان تحت درمان بین سال‌های 1995 تا 2000 افزایش یافته است.

به گفته‌ی او، پیشرفت در روش‌های درمانی و تشخیص زودهنگام تاثیر مثبتی بر نتایج داشته‌اند. امروزه، بسیاری از سرطان‌ها در مراحل آغازین و اولیه تشخیص داده می‌شوند. احتمال تشخیص سرطان سینه در مراحل اولیه و قابل درمان برای زنانی که به طور منظم غربالگری می‌شوند، بسیار بالاست.

نظرات