طرز تهیه ترشی پوست هندوانه برای همه ی ذائقه ها
ترشی پوست هندوانه یک ترشی ساده و خوشمزه است که به راحتی می توانید آن را در خانه تهیه کنید. دستور تهیه ترشی پوست هندوانه را در این مطلب به شما آموزش می دهیم. برای تهیه ترشی پوست هندوانه به مواد اولیه خاصی نیاز نداریم و می توانید با مقداری پوست هندوانه که معمولاً آن را دور می ریزید به اضافه چاشنی هایی که معمولا در همه خانه ها وجود دارد آن را تهیه کنید.
طرز تهیه ترشی پوست هندوانه بدون آهک
معمولا به دلیل اینکه طعم آهک را همه نمی پسندند در ادامه طرز تهیه ترشی پوست هندوانه بدون آهک را به شما آموزش می دهیم اما اگر دوست داشته باشید ترشی پوست هندوانه با آهک را تهیه کنید درست کردن آن کار سختی نیست و فقط کافی است پوست هندوانه را بعد از تمیز کردن در مقداری آب و آهک به مدت یک شبانه روز بخیسانید.
مواد لازم برای تهیه ترشی پوست هندوانه:
- پوست هندوانه: پوست یک هندوانه متوسط
- ادویه ترشی: 2 قاشق غذاخوری
نکته: ادویه ترشی مخلوطی از گشنیز، دانه رازیانه، زیره سبز و زردچوبه است.
- نمک مخصوص ترشی: یک سوم پیمانه
- شکر: 3 پیمانه
- سرکه سفید: 1 و نیم پیمانه
- آب: 6 پیمانه
- آب سرد: 1.5 پیمانه
- چوب دارچین: 4 عدد
- میخک: 2 قاشق چایخوری
- مرزه و ترخون پاک شده: 50 گرم
- فلفل سبز: 5 عدد
- فلفل سیاه: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه ترشی پوست هندوانه
زمان آماده سازی ترشی پوست هندوانه حدودا 1 ساعت است که این یک ساعت شامل زمان آماده سازی پوست هندوانه نیز می باشد.
آماده سازی پوست هندوانه:
برای تهیه ترشی پوست هندوانه به سفیده میانی پوست هندوانه نیاز دارید. ابتدا رویه سبز پوست هندوانه را جدا کنید. سپس بخش میوه که صورتی است را جدا کنید. همه اضافی های پوست داخلی هندوانه را تمیز و از آن جدا کنید تا لایه ای سفید رنگ باقی بماند. سپس آن را به مربع های سه سانتی متری یا هر اندازه ی دگیری که دوست دارید برش دهید. می توانید برای زیبایی بیشتر پوست هندوانه را قالب بزنید و یا بوسیله چاقو به شکل های زیبا درآورید تا ترشی هندوانه شما مجلسی شود.
پختن پوست هندوانه های برش زده شده:
6 پیمانه آب + نمک ترشی را در ظرفی با هم مخلوط کنید. در یک ظرف نسبتا بزرگ دیگر پوست های هندوانه برش زده شده را بریزید و محلول آب و نمک را روی آن بریزید و اجازه بدهید یک شبانه روز در آن بماند. سپس آن را آبکش کرده و با آب سرد بشورید و صبر کنید تا خشک شده و آب آن ها گرفته شود. سپس آب سرد را روی پوست هندوانه ها بریزید و روی حرارت ملایم به مدت 20 تا 25 دقیقه قرار دهید تا بجوشد. بهتر است درب قابلمه را بگذارید.
درست کردن محلول ترشی پوست هندوانه:
در یک قابلمه نچسب، شکر+ سرکه + 1.5 پیمانه آب را با هم مخلوط کنید. چوب دارچین و میخک را داخل آن بیندازید. مواد را آبکش کنید و آب آن را نگهدارید. آب صاف شده را روی پوست های هندوانه ریخته و اجازه دهید بجوشد (به مدت 25 تا 30 دقیقه بگذارید بپزند).
ریختن ترشی پوست هندوانه در ظرف:
خلوط بالا را در یک شیشه تمیز ریخته و فلفل سبز + ادویه ترشی + نمک ترشی + دانه فلفل سیاه و ترخون تازه را به ظرف اضافه کرده به شکلی که حدود یک سانتی متر از بالای شیشه خالی باشد. در شیشه را محکم کنید. برای اینکه شیشه هوا نکشد و ترشی کپک نزند آن را درون آب جوش قرار دهید تا به مدت 10 دقیقه بجوشد.
ترشی پوست هندوانه شما آماده است. ترشی پوست هندوانه طعم خوبی دارد و معمولاً برای همه ی ذائقه ها مناسب است.