خواص میوه به برای بدن + خواص مربای به
به میوهی درختی با همین نام است، به (Cydonia oblonga). درخت به از خانوادهی روناسیان است و از نظر گیاهشناسی به درخت سیب یا هلو ارتباط پیدا میکند. به دارای شکل بیضی و پوستی سخت و مخملی است. رنگ پوست میوه به، سبز است که وقتی میرسد به رنگ زرد مایل به قهوهای با رگههای قهوهای رنگ تبدیل میشود. برای اشنایی با خواص میوه به و همچنین خواص مربای به با مینویسم همراه باشید.
خواص میوه به
در میان خواص میوه به میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فیبر بسیار بالا (1 یا 2 درصد بسته به دستورپخت)
- خواص تسکیندهنده
- درمان یبوست
- میوه به هیچگونه چربی یا پروتئینی ندارد
- میوه به یکی از مواد غذایی سرشار از پتاسیم است و همچنین حاوی مقدار معینی منیزیم، سلنیوم و مس است.
- از نظر ویتامینها، این دستورپخت حاوی مقدار بسیار زیادی ویتامین A، ویتامین C و همچنین ویتامینهای گروه B از جمله تیامین و نیاسین (به استثنای B12) است.
میوه به سرشار از پکتین
یکی از ویژگیهای اصلی میوه به، داشتن مقدار زیادی پکتین است. پکیتن نوعی فیبر با خواص تسکیندهنده است که به منظور تسکین تحریک غشای معده استفاده میشود. پکتین، ژلی تشکیل میدهد که عصارهی معدی را جذب میکند و تحریک دیوارهی معدی را تسکین میدهد؛ جذب آن، یک تسکین عالی برای افرادی است که از سوزش معده، التهاب معده یا زخم معده رنج میبرند.
خواص میوه به برای یبوست یا ترانزیت روده
پکتین همچنین برای نقشش به عنوان یک تنظیمکنندهی روده مشهور است. این فیبر، حرکت روده را تحریک میکند، مانع از یبوست میشود و به عنوان یک برس روده عمل میکند. مصرف منظم میوه به از یبوست و بواسیر به میزان زیادی جلوگیری میکند.
فیبر پکتین در صورت مصرف منظم به جلوگیری از تشکیل سنگ کیسه صفرا نیز کمک میکند، کلسترول را کاهش میدهد و یک محافظ قوی در برابر سرطان روده محسوب میشود. علاوه بر این، میوه به از نظر تانین بسیار غنی است (حتی بیشتر از سیب). همچنین، به حاوی مقدار زیادی مولفههای ضدالتهابی و خواص قابض است و برای درمان بیماریهای روده، دیورتیکول و جلوگیری از اسهال مفید میباشد.
دیگر خواص میوه برای بدن
به، انرژی لازم برای طول روز را فراهم میکند این میوه همچنین به از بین بردن سموم بدن به دلیل داشتن پکتین و پتاسیم کمک میکند. آن همچنین به حفظ کارکرد صحیح مغز به دلیل داشتن فسفر و ویتامینهای گروه B نیز کمک میکند.
این میوه به دلیل داشتن مقدار زیادی ویتامین A برای حفاظت از پوست و سالم نگه داشتن آن مفید است. وجود مقدار زیادی ویتامین C در این میوه به درمان سرماخوردگی و همچنین التیام زخم کمک میکند. علاوه بر این، به از مسمومیت و عوارض پیری به دلیل داشتن ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E و مواد معدنی از قبیل روی و سلنیوم به میزان قابل توجهی جلوگیری میکند.
خواص مربای به
میوه به در داخل دارای رنگ زرد روشن و بافت فیبری است. این میوه به دلیل داشتن مقدار زیادی تانین، بسیار اسیدی و سخت است به طوری که نمیتوان میوهی به را حتی زمانی که رسیده است، به راحتی خورد. به همین دلیل است که از آن بیشتر به شکل مربای به، چای به یا مارمالاد به استفاده میشود.
خمیر به یا مربا به، یک دستورپخت متداول برای اواخر تابستان و اوایل فصل پاییز محسوب میشود. در این دستور پخت، میوه به با شکر و آب در برخی از موارد پخته میشود. در نهایت، یک مادهی نیمه شفاف با رنگ کم و بیش قهوهای به دست میآید.
مربا به یک خوراکی سنتی است که برای اثرات مثبتی که بر روی سیستم هضم دارد، شناخته شده است. مصرف آن برای کسانی که مبتلا به بیماریهای گوارشی خاصی از جمله یبوست یا اسهال هستند، توصیه میشود.
مربا به، انرژی را فراهم میسازد که هضم آن ساده است و از محتوای قند این میوه حاصل میشود. افرادی با بیماری دیابت، چاقی یا مشکلات قندی باید از مصرف آن بپرهیزند یا حداقل خوردن آن را محدود کنند. مربا به یک خوراکی فصلی است که باید به مقدار متوسط خورده شود زیرا حاوی مقدار زیادی قند است (معمولاً نصف یا کمتر از آن را قند تشکیل داده است).
ارزش غذایی مربای به
مربای میوه به با نسبت دو برابر این میوه به شکر (به عنوان مثال، اگر یک کیلو به دارید، نیم کیلو شکر)، بدون اضافه کردن آب تهیه میشود و حاوی مواد زیر است:
- حاوی مقدار زیادی قند است که مادهی غذایی اصلی آن محسوب میشود. اگرچه زیادی قند در مجموع خوب نیست اما مصرف متعادل مربا به هیچ مشکلی برای سلامتی ایجاد نمیکند. در عوض، مزایای به بسیار بیشتر از معایب قند موجود در آن است.
- قند موجود در به به آسانی در بدن جذب میشود و در صورت مصرف متعادل، میتوان از آن در رژیمهای غذایی مختلف استفاده کرد. آن همچنین منبع انرژی است که هضم آن برای افراد بیمار، خسته، دانشآموزان، کودکان، افراد دارای استرس شدید و غیره بسیار آسان میباشد.
- مربای به حاوی مقدار زیادی فیبر است و به تنظیم ریتم روده، التهاب، وظایف معده و مشکلات بسیار زیاد دیگر سیستم گوارشی کمک میکند. ژله به برای افراد مبتلا از یبوست مزمن، روده تحریکپذیر، بواسیر و سایر مشکلات مرتبط با مدفوع کم نیز توصیه میشود زیرا فیبر پکتین موجود در آن به تشکیل مدفوع و تخلیه روده کمک میکند.
مربای به برای افراد مبتلا به دیابت
افراد دیابتی باید در نظر داشته باشند که ژله به حاوی مقدار زیادی قند است که باید هنگام مصرف احتیاطهای لازم انجام شود.
در مجموع، به افراد دیابتی توصیه میشود تا مقدار کمی از این خوراکی را مصرف کنند. همچنین، آن را با مواد غذایی حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات ترکیب نکنند تا مشکلی در کنترل قند پیش نیاید.
به عنوان مثال، فرد دیابتی نمیتواند بیشتر از 10 گرم مربا به در سالاد، ماست یا به عنوان میان وعده در بعد از ظهر مصرف کند. این نکته حائز اهمیت است که آن را با مواد غذایی حاوی کربوهیدرات کمتر از قبیل پنیر، آجیل، ماست و غیره ترکیب کنند.