چرا از ازدواج می ترسیم؟ دلایل ترس از ازدواج در مردان و زنان و راه های غلبه بر آن
چرا از ازدواج می ترسیم؟ دلایل ترس از ازدواج در زنان و مردان چیست؟ وقتی با عده ای که شرایط ازدواج را دارند اما از آن فرار می کنند صحبت می کنیم و دلیل آن را می پرسیم گاهی با این پاسخ روبرو می شویم که از ازدواج می ترسم و ترس از ازدواج را دلیل مجرد ماندن خود قلمداد می کنند. این موضوع دختر و پسر ندارد و ترس از ازدواج هم در پسران و هم در دختران می تواند وجود داشته باشد. اما دلیل این ترس چیست؟ آیا این افراد باید به ترس خود از ازدواج بها بدهند و تا آخر عمر خود ازدواج نکنند؟ و یا باید راهی برای ریشه یابی و غلبه بر ترس از ازدواج خود پیدا کنند؟
در ادامه مطالب مفیدی درباره ترس از ازدواج در دختران و پسران ارائه می کنیم که پیشنهاد می کنیم مطالعه کنید تا علت ازدواج نکردن به دلیل ترس و نگرانی از زندگی متأهلی را دریابید.
دلیل ترس دختران و پسران از ازدواج چیست؟
تردید در ازدواج و نگرانی امری عادی است و نمی توان کسی را به خاطر آن سرزنش کرد اما اگر ترس از ازدواج شدید باشد به قدری که فرد بدون اینکه طرف مقابلش را ببینید به ازدواج نه می گوید قابل بررسی است و باید دلایل و ریشه های آن را فهمید تا بتوان بر آن غلبه کرد. خیلی از دختر و پسر های اطرافمان با اینکه شرایط ازدواج را دارند اما از آن گریزان هستند و به دلایل نامعلومی از ازدواج فرار می کنند. دخترها خواستگار های خود را با دلایل کم اهمیت نمی پذیرند و پسرها از اینکه بخواهند ادامه زندگیشان را به کسی متعهد باشند شانه خالی می کنند.
بخوانید: تفاوت های مردان و زنان در رابطه
عده ای روابط آزاد پسرها و دخترها را دلیل ترس از ازدواج آنان می دانند و برخی ها علت ترس از ازدواج را زندگی نابسامان و پر از مشکل دیگرانی که ازدواج کرده اند می دانند. دیدن خیانت ها و مشکلاتی که افراد متأهل دارند انگیزه زندگی مشترک را از بعضی افراد می گیرد و آن ها از این می ترسند که با ازدواج کردن آن ها هم دچار این مشکلات شوند.
نام علمی ترس از ازدواج، گاموفوبیا (Gamophbia) است، گاموفوبیا ترس غیرواقعی از تعهد و ازدواج است که باعث می شود افراد نتوانند در یک رابطه برای همیشه باقی بمانند. در زیر چند دلیل شایع ترس از ازدواج را معرفی می کنیم.
شاید من را به خاطر خودم نخواهد
خیلی ها به خصوص افرادی که دارای وضعیت مالی و اجتماعی مناسبی هستند گاهی فکر می کنند که دیگران آن ها را به خاطر موقعیت مالی و اجتماعیشان انتخاب می کنند. به عنوان مثال خانمی که یک شغل عالی با درامد بالا دارد یا در خانواده ی ثروتمندی زندگی می کند در مواجه شدن با آقایی که کار ثابتی ندارد ممکن است با این ترس مواجه شود که او من را به خاطر خودم نمی خواهد.
این موضوع می تواند یکی از دلایل ترس از ازدواج در مردان نیز باشد، درست است که این موضوع می تواند صحت داشته باشد و باید محتاط بود اما این موضوع را درنظر بگیرید که همیشه این طور نیست. خصوصیات شخصیتی عالی شما می تواند دلیل انتخاب شخص مقابلتان باشد بنابراین این موضوع را بررسی کنید و به این بهانه به ازدواج نه نگویید.
ترس از خیانت
دیدن خیانت در رابطه قبلی یا شنیدن سرگذشت افرادی که با خیانت شریک زندگیشان روبرو شده اند موضوعی است که برای مردان و زنان هردو آر دهنده است و می تواند دلیل ترس ان ها از ازدواج باشد. ولی ترس از خیانت نباید مانع از دیدن موقعیت های جدید و خوب در زندگی شما شود. شما می توانید با انتخاب هوشمندانه و عاقلانه شریک زندگی تان با این ترس خود غلبه کنید.
تنوع طلبی
تنوع طبی یکی از موانع ازدواج است که می تواند در هر دو گروه دخترها و پسرها وجود داشته باشد که البته پسرها بیشتر به این موضوع متهم می شوند. بودن در روابط متعدد افراد را دچار وسواس انتخاب می کند. مقایسه افراد زیادی که اشخاص با ان ها در ارتباط بوده اند انتخاب را مشکل می کند و فردی که به تنوع طلبی دچار شده به سختی ی تواند روی یک نفر تمرکز کند و به همین دلیل از ازدواج می ترسد.
کمال طلبی منفی
ایده آل گرا بودن بد نیست اما تا حد مشخصی. ایده آل گرایی افراطی که به آن کمال طلبی منفی هم می گویند یکی از دلایل شایع ترس از ازدواج در دختران و پسران است. این اشخاص به قدری انتظاراتشان از طرف مقالشان غیرواقعی و سخت گیرانه است که نمی توانند همچین شخصی را پیدا کنند و معمولا همیشه تنها می مانند. برای غلبه بر ترس از ازدواج در این افراد توصیه ما این است که ابتدا سطح انتظاراتشان را معقول تر کنند و این را درنظر بگیرند که خودشان هم دارای ضعف هایی هستند که ممکن اسن در نظر دیگران ناخوشایند باشد.
ترس از طلاق
گاهی ترس از طلاق و جدایی باعث می شود افراد از ازدواج بترسند طلاق همیشه به دلیل خیانت نیست. گاخی افراد می ترسند شخص مقابلشان خصوصیات مورد انتظار آن ها را نداشته باشد و نتوانند او را تحمل کنند در چنین شرایطی یا مجبورند این زندگی را تحمل کنند یا جدا شوند و طلاق بگیرند. این نوع ترس از ادواج به خصوص در افرادی مشاهده می شود که یا فرزند طلاق هستند و یا به نحوی آن را از نزدیک لمس کرده اند. همه از طلاق می ترسند اما اینکه به دلیل ترس از چیزی به طور کل از آن دوری کرد عاقلانه و منطقی نیست. بهتر است با شناخت و انتخاب درست جلوی این اتفاقات را بگیرید.
مشکلات مالی
به خصوص در پسران نداشتن شرایط مالی مناسب و اینکه نتوانند خواسته های همسر خود را براورده کنند یکی از دلایل ترس آن ها از ازدواج است. دلیل این امر بیشتر ناشی از این است که فکر می کنند دخترها فقط به پول و مسائل مالی فکر می کنند و ویژگی های شخصیتی طرف مقابل برایشان اهمیتی ندارد. البته داشتن حداقل شرایط مالی برای تأمین یک زندگی معمولی ضروری است اما اینکه بخواهید یک سرمایه دار بزرگ شوید و بعد ازدواج کنید اشتباه است.
بیشتر بخوانید: با رعایت این نکات رابطه عاشقانه طولانی مدت داشته باشید
از دست دادن آزادی های دوران مجردی
در جواب به سوال چرا ازدواج نمیکنی گاهی می شنویم که نمی خواهم آزادی های دوران مجردیم را از دست بدهم. اینگونه افراد فکر می کنند که با ازدواج محدود می شوند و نمی توانند مثل سابق تفریحات و خوشگذرانی های خود را داشته باشند. این درست است که ازدواج و زندگی متأهلی باعث می شود یکسری کارها را نتوان انجام داد اما تا حد زیادی می توان آن را مدیریت کرد و قبل از ازدواج با شخص مقابل به تفاهم رسید که هر کسی آزادی های شخصی اش را داشته باشد و نباید به خاطر این موضوع از ازدواج صرفنظر کرد.
این را هم در نظر بگیرید که شما همیشه جوان نیستید و روزی می رسد که خوشی های دوران مجردی برای شما جذابیتی ندارد و نیاز به شخصی دارید که بتوانید به او تکیه کنید اما خیلی دیر شده.
شاید شخص بهتری وجود داشته باشد
ترس از ادواج گاهی به دلیل این است که فرد فکر می کند شاید شخص مناسبتری وجود داشته باشد. بعضی ها وسواس دارند و حتی در خرید کفش هم تا آخرین لحظه می گویند نکند کفش بهتری در مغازه دیگر پیدا کنم چه برسد به موضوع مهمی مثل ازدواج. درست است که شاید فرد مناسبتری در آینده به زندگی شما وارد شود اما زندگی غر قابل پیش بینی است و ممکن است برعکس این موضوع اتفاق بیفتد و مجبور شوید با شخصی ازدواج کنید که گزینه های قبلی خصوصیات بهتری نسبت به او داشته اند. پس این طرز تفکر اشتباه است به محض اینکه شخصی را مطابق خواسته ها و انتظاراتتان پیدا کردید سعی کنید تمرکزتان را روی همان شخص بگذارید و از مقایسه دست بردارید.
وقت کافی برای ازدواج ندارید!
شاید تعجب کنید اما خیلی ها از ازدواج می ترسند چون وقت کافی برای ازدواج کردن ندارند و فکر می کنند که با ازدواج مناسبت های شغلیشان را از دست می دهند یا خللی به آن ها وارد می شود. این افراد به قدری در کار خود غرق شده اند که نمی توانند مسئولیت سنگینی مانند ازدواج را بپذیرند. درمورد این افراد باید بگوییم درست است که کار و داشتن شغل قسمت مهمی از زندگی ما است اما نباید به خاطر آن قسمت مهم تر زندگی یعنی داشتن خانواده و ازدواج را نادیده بگیریم پس بهتر است بین این دو تعادل ایجاد کرد.
نداشتن اعتماد به نفس
ترس از ادواج در زنان و مردان می تواند به دلیل نداشتن اعتماد به نفس کافی باشد. به عنوان مثال دختری به دلیل نداشتن شرایط جسمی ایده ال از ازدواج صرف نظر کند به عبارتی در این مواقع ترس از پس زده شدن مانع ازدواج می شود و فرد فکر می کند که در آینده از نظر طرف مقابلش ممکن است جذاب و زیبا به نظر نرسد و علاقه آن شخص به او کمتر شود.
پیشنهاد مطالعه: از نظر مردان چه زنانی جذاب هستد؟
چگونه بر ترس از ازدواج غلبه کنیم؟
چگونه ترس از ازدواج را از بین ببریم؟ اگر احساس می کنید که دلیل ترس از ازدواج شما غیرعادی است بهتر است زودتر فکری برای رفع مشکلتان پیدا کنید. در ادامه راهکارهای کلی ای به شما معرفی می کنیم که به شما کمک می کند به ترس های خود از ازدواج غلبه کنید و بتوانید تصمیم درستی برای ادامه زندگی خود بگیرید.
1. سعی کنید اشتباهات گذشته تان را تکرار نکنید.
اگر از رابطه قبلی خود خاطره خوبی ندارید و به این دلیل از ازدواج می ترسید سعی کنید آن را ارزیابی کنید و ببینید چه چیزی باعث شده که نتوانید با یکدگیر سازش داشته باشید این موارد را یادداشت کنید و سعی کنید در رابطه جدید خود آن را تکرار نکنید. این بار صبر بیشتری به خرج دهید و عاقلانه تر رفتار کنید و باور کنید که همه ی آدم ها بد نیستند و شما حتما می توانید رابطه موفقی را تجربه کنید.
2. در مورد ترس هایتان با دیگران صحبت کنید
دلایل خود که باعث ترس شما از ازدواج می شود را با دیگران و به خصوص افراد متأهلی که به آن ها اعتماد دارید در میان بگذارید. افرادی که تجربه زندگی متأهلی دارند بهتر می توانند به شما بگویند که کدام ترس های شما واقعی است. شاید بعضی از وحشت های شما از ازدواج واقعا در زندگی مشترک معنایی نداشته باشد و فقط ساخته ذهن شما باشد.
3. قبول کنید که هیچ کس کامل نیست
اگر به دنبال فرد ایده آل هستید و می ترسید شخصی که قرار است با او ازدواج کنید شامل ویژگی های یک شخص کامل و ایده آل نیست باید بگوییم شما هیچ وقت چنین شخصی را پیدا نخواهید کرد پس بهتر است واقع بین باشید و سعی کنید افراد را با ضعف ها و نقص هایشان بپذیرید البته تا جایی که مخالف ارزش های اساسی شما نباشد.
4. به نقاط مثبت ازدواج هم فکر کنید
ازدواج و تعهد شاید شما را محدود کند اما داشتن تعهد حس شیرینی است که اگر با فرد درستی آن را تجربه کنید هیچ وقت از آن پشیمان نخواهید شد. به جای فکر کردن به نقاط منفی ازدواج به خوبی های آن مانند حس آرامش، استقلال از خانواده و داشتن مسئولیت، داشتن فرزند در زندگی جدید، صمیمیت و عشق نیز توجه کنید.
5. به مشاوره ها اعتماد کنید
نزد یک مشاور یا پزشک روانشناس بروید این افراد به خوبی می توانند تشخیص دهند که دلیل ترس از ازدواج شما چیست و با تجربه ای که دارند به شما کمک می کنند بر آن ها غلبه کنید. مشاوره های قبل از ازدواج را جدی بگیرید، شاید در ابتدا ندانید که آنها چه چیزهایی به شما می گویند ولی این را بدانید که آنها در این گونه موارد تحقیقات زیادی داشته اند و بخصوص که موارد زیادی در این باره به آنها مراجعه می شود که آنها به واسطه آنها توانسته اند به نتایج خوبی برسند که می توانند تجربیات خود را با شما درمیان بگذارند.
6. ترس هایتان را با طرف مقابلتان درمیان بگذارید
خجالت نکشید که طرف مقابل شما چه فکری درباره شما می کند با او روراست باشید و بگویید که از چه چیزهایی می ترسید و از او بخواهید که در خصوص ترس هایتان به شما اطمینان بدهد و خیال شما را راحت کند.
7. ترس هایتان و راه حل ها را بنویسید
با نوشتن دلایل ترس از ازدواج خود می توانید خودتان را بهتر بشناسید و بتوانید راه حل هایی برای آن ها پیدا کنید. پس همین حالا یک دفترچه بردارید و دلایل ترس از ازدواج خودتان را در یک صفحه بنویسید و به هرکدام از آنها بطور جداگانه فکر کنید و ببینید چه راه حل هایی را می توان برای برون رفت از این ترس می شود ارائه داد و یا اگر شرایط اینگونه شود من ازدواج می کنم، سعی کنید راه حل ها را معقولانه درنظر بگیرید و مدام آنها را بخوانید و اصلاح کنید تا در نهایت به یک راه حل قابل حل و ممکن برسید.
8. با شناخت بیشتر طرف مقابل بر ترس هایتان غلبه کنید
از نزدیک شدن به افراد نترسید اگر بر روی طرف مقابلتان آشنایی ابتدایی دارید و او را نزدیک به معیار های زندگی مشترکتان می بنید به او نزدیک تر شوید و ترس را کنار بگذارید. بدون شناخت و از روی ظاهر قضاوت نکنید. با نزدیک شدن با ادم ها و به ویژه صحبت کردن و شنیدن حرف ها و طرز فکر آن شخص می توانید از درون آنها شناخت بیشتر پیدا کنید و شناخت بیشتر آن ها شاید به این نتیجه برسید که او مناسب ترین شخص به شماست در صورتی که هرگز فکرش را نمی کردید.
حتما بخوانید: بررسی روانشناسی عاشق شدن مردان و زنان
کلام آخر
ازدواج مقوله مهمی است و نباید کورکورانه و بدون تحقیق و شناخت برای ازدواج اقدام کرد بنابراین ترس از ازدواج تا حدی معمول و منطقی است ولی اگر ترس از ازدواج به حدی شدید باشد تبدیل به فوبیای ازدواج شود و مانع این شود که شما بتوانید به افراد نزدیک شوید و به آن ها اعتماد کنید جای نگرانی دارد. با خواندن این مطلب با دلایل شایع ترس از ازدواج در مردان و زنان آشنا می شوید و سعی شده راهکارهایی ارائه شود تا بتوانید بر ترس از ازدواج غلبه کنید.