دستور پخت 6 غذای ایرانی با گوشت چرخ کرده فوق العاده خوشمزه
در این مطلب شما را با دستور پخت 6 غذای ایرانی با گوشت چرخ کرده آشنا می کنیم. گوشت چرخ کرده دارای خواص زیادی است که می تواند برای بدن مفید باشد. هنگامی که در برنامه غذایی خود از گوشت چرخ کرده استفاده می کنید، مقادیر زیادی روی وارد بدن می کنید. روی باعث می شود سیستم دفاعی بدن تقویت شده، و رشد و قدرت عضلات افزایش یابد. گوشت قرمز حاوی مقدار زیادی ویتامین می باشد.
معرفی 8 غذایی ایرانی که در دنیا بیشترین طرفدار را دارند
1. تاس کباب با گوشت چرخ کرده
مواد لازم برای تاس کباب با گوشت چرخ کرده
- گوشت چرخ کرده = ۳۰۰ گرم
- به = یک عدد بزرگ
- هویج = سه عدد متوسط
- سیب زمینی = سه عدد متوسط
- گوجه = دو عدد
طرز تهیه تاس کباب با گوشت چرخ کرده
در ابتدا یک پیاز متوسط را رنده کنید و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و زردچوبه ،نمک، فلفل سیاه و سفید بزنید و مخلوط کنید. همگی مواد (به و گوجه و سیب زمینی ) را برش دهید (به شکل حلقه ای یا هر مدل دیگر) و یک عدد پیاز بزرگ را حلقه حلقه کنید و یک ردیف سیب زمینی و هویج و به و پیاز رو داخل قابلمه بچینید و گوشت را هم به صورت تکه های کوچک بگذارید و کمی زردچوبه نمک و پودر دارچین روی آن بپاشید و دوباره ردیف دوم را به همین صورت بچینید و مجدد زردچوبه و دارچین و نمک بریزید.
درون یک کاسه سه قاشق غذاخوری رب بریزید و کمی روغن و آب را روی همi مواد بریزید و اجازه دهید روی شعله متوسط کامل بپزد.
2. آش دوغ با گوشت چرخ کرده (گوشت قلقلی)
دستورات متفاوتی برای آش دوغ وجود دارد. اما این دستور پخت مربوط به سرعین است که در ادامه طرز تهیه آش دوغ با گوشت چرخ کرده را در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.
مواد لازم برای آش دوغ با گوشت چرخ کرده
- پیاز رندهکرده = 1 عدد
- سیر لهکرده = 3 تا 4 حبه
- سبزی (تره، جعفری و گشنیز) = نیم کیلو
- برنج = 150 گرم
- نمک و فلفل به میزان دلخواه
- دوغ بدون گاز = 4 لیتر
- نخود آبگوشتی = 130 گرم
- تخم مرغ =دو عدد
- گوشت چرخ کرده = 250 گرم
طرز تهیه آش دوغ با گوشت چرخ کرده
در ابتدا نخود را خیس کنید، سپس آن را کاملاً بپزید و کنار بگذارید. پس از آن تخم مرغها را داخل دوغ کاملاً مخلوط کنید و درون قابلمه ای مناسب بریزید، روی شعله قرار دهید و مرتب هم بزنید تا به جوش آید.
برنج را بشویید و به دوغ اضافه کنید و بپزید و کمی نمک و فلفل بزنید. سپس سبزی خرد شده و سیر را اضافه کنید.
گوشت، پیاز، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و خوب ورزدهید.آنها را به صورت کوفته های کوچک درآورید و به آش اضافه کنید.سپس نخودها پخته شده را هم بیفزائید و صبر کنید تا آش جا بیفتد.
طرز تهیه آش شله قلمکار با گوشت قلقلی برای 50 نفر
3. عدس پلو با گوشت چرخ کرده
یکی از غذای های مورد علاقه ما ایرانی ها عدس پلو است. برخی این غذا را با نیمرو و برخی با کشمش و گشوت چرخ کرده میل می کنند. در ادامه طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده را در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.
مواد لازم برای عدس پلو با گوشت چرخ کرده
- برنج = 2 پیمانه
- عدس = 1 پیمانه
- گوشت چرخ کرده = نصف بسته
- کشمش = 2 مشت پر
- پیاز داغ ترد و چیپسی
- پیاز متوسط = 1 عدد
- رب = 1 قاشق غذاخوری
- زردچوبه و فلفل و نمک
طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده
در ابتدا عدس رو آبپز کنید، به طوری که مقدار کمی از آب عدس که برای آبپز شدن ریخته اید باقی بماند و آب باقی مانده را داخل برنج بریزید.
یک عدد پیاز متوسط را رنده می کنیم و داخل تابه کمی سرخ می کنیم تا سبک شود سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه می کنیم و نمک و فلفل و زردچوبه و رب را اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم. یک فنجان آب داخل تابه می ریزیم و اجازه می دهیم که خوب بپرد و آب گوشت تبخیر شود و مایه گوشت حالت سس پیدا کند.
برنج را آبکش کنید و با عدس داخل قابلمه دم بزارید. برنج که دم کشید داخل دیس بکشید. کشمش را با کره تفت دهید و با سس گوشت و پیاز داغ روی عدس پلو را تزیین کنید.
طرز تهیه دلمه کلم برگ با گوشت چرخ کرده خوشمزه
4. لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده
لوبیا یکی دیگه از غذاهای محبوب ما ایرانی هاست که با ماست ، سالاد شیرازی و ترشی بسیار دلچسب.
مواد لازم برای لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده
-
گوشت چرخ کرده = 400 گرم
-
برنج = 4 پیمانه
-
نمک ، فلفل، زردچوبه، پودر دارچین و زیره
-
پیاز متوسط = 2 عدد
-
روغن
-
لوبیا سبز پخته = 2 پیمانه
-
رب گوجه فرنگی = 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده
برای تهیه این غذای خوشمزه باید در ابتدا پیازها رو خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس گوشت را اضافه کنید و خوب تفت دهید. پس از آن ادویه ها و رب را اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید حالا لوبیا سبزی که از قبل پخته شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه با هم بپزند و مواد را خوب مخلوط کنید.
برنج رو آبکش کرده مواد رو با برنج مخلوط کنید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد. مواد رو با برنج مخلوط کنید و دم بگذارید یا می توانید مخلوط نکنید و روی برنج بریزید تا دم بکشد. البته برخی برنج سفید را بصورت جدا گانه از خوراک لوبیا سرو می کنند.
5. کتلت با گوشت چرخ کرده
مواد لازم برای کتلت با گوشت چرخ کرده
- روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
- گوشت چرخ کرده = 250 گرم
- گوجه فرنگی = 5 عدد
- سیب زمینی = 250 گرم
- پیاز رنده شده = 2 عدد بزرگ
- سیر رنده شده = 3 حبه
- تخم مرغ = 1 عدد
- آرد نخودچی = سه قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده = سه قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه = به میزان لازم
- پودر زیره سبز = یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده و گوشت قلقلی
طرز تهیه کتلت با گوشت چرخ کرده
برای تهیه کتلت این غذای خوشمزه ایرانی باید در ابتدا پیاز و سیب زمینی و سیر را رنده کنید و آب اضافی آنها را بگیرید و بعد گوشت چرخ کرده و تخم مرغ و ادویه را به مواد اضافه کنید و حدود 5 الی 10 دقیقه مواد را با دست خیلی خوب ورز دهید.
6. کوفته تبریزی با گوشت چرخ کرده
همانطور که از نام این غذا پیداست یکی از معروف ترین و لذیذترین غذاهای خطه آذربایجان می باشد. در ادامه مواد لازم و طرز تهیه آن را در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.
مواد لازم برای کوفته تبریزی با گوشت چرخ کرده
- سبزی معطر = 250 گرم خرد شده
- لپه = دو استکان
- برنج = یک استکان
- گوشت چرخ کرده = 300 گرم
- نمک و فلفل = به میزان لازم
- تخم مرغ خام = یک عدد
- تخم مرغ پخته = یک عدد
- گردو = نصف استکان
- زرشک = نصف استکان
- پیاز = دو عدد
طرز تهیه کوفته تبریزی با گوشت چرخ کرده
در ابتدا لپه و برنج را بپزید و سپس گوشت را با پیاز خوب بکوبید و پس از آنکه لپه و برنج پخته شد به ترکیب گوشت و پیاز اضاه کنید و بعد ازآن همه را با هم خوب مخلوز کنید و بکوبید.نمک و فلفل و سبزی را به آن اضافه کنید و با دست خوب ورز دهید. تخم مرغ خام را به مخلوط اضافه کنید و دوباره ورز دهید.
یکی از تخم مرغ های آبپز را بردارید و دور آن را با مواد بپوشانید و خوب بپیچید. کوفته را تا اندازه ای که از قالب دستتان کمی بزرگتر باشد بپیچید.کمی گردو و زرشک را برمیداریم و به دور آن مواد کوفته را میپیچیم.
طرز تهیه سس کوفته تبریزی
پیاز را سرخ کنید، رب را در آن سرخ کنید و بعد کمی زردچوبه بزنید و کمی آب بریزید تا خوب بچوشد. اجازه دهید تا 10 دقیقه بجوشد و بعد در حال جوش کوفته ها را یکی یکی به کمک کفگیر در آن بریزید. پس از انداختن هر کوفته اجازه دهید تا آب دوباره بجوشد و سپس کوفته بعدی را اضافه کنید.
سس آن باید اندازه ای باشد که روی کوفته ها را بگیرد.حواستان باشد در قابلمه را نگذارید .نیم ساعت مانده تا پخت کامل کوفته ها سیب زمینی را خوب بشویید و در سس بریزید تا بعد از نیم ساعت آنها هم به همراه کوفته آماده شود.