روش های درمان قرمزی چشم با توجه به علت بوجود آمدن قرمزی در چشم

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

احتمالا بنا به دلایلی متعددی همچون : کم خوابی ، خشکی چشم ، عفونت چشم ، استفاده از لوازم آرایشی نا مناسب و یا انجام جوشکاری بدون ماسک قرمزی چشم و یا به اصطلاح خون افتادن چشم را تجربه نموده اید. این امر باعث می شود که چهره شما شادابی خود را از دست بدهد و خسته بنظر برسید بنابراین باید در سدد درمان قرمزی چشم برآیید. لازم به ذکر است که بدانید خشکی چشم، درمان خانگی دارد.

با ما همراه باشید ما در ادامه به بر شرح موارد زیر می پردازیم:

  • روش های درمان قرمزی چشم
  • علت بوجود آمدن قرمزی چشم
  • عوارض قرمزی چشم

دلایل قرمزی داخل چشم چیست

همانطور که در ابتدا مقاله گفتیم قرمزی چشم دلایل متعددی دارد اما اصلی ترین آنها موارد زیر می باشد:

  • داشتن حساسیت یا آلرژی: اکثرا افرادی که آلرژی و یا حساسیت فصلی دارند و مدام آبریزش بینی دارند دچار این نوع قرمزی چشم می شوند.
  • آلودگی ویروسی: اگر چشم هایتان بر اثر ویروس آلوده شود درمان آن 2-3 هفته زمان می برد و چشم را نسبت به نور خورشید حساس می نماید. قرمزی چشم در این مورد واگیردار می باشد.
  • آلودگی با باکتری: اگر قرمزی چشم بر اثر آلودگی با باکتری رخ دهد باعث چرک کردن و یا به عبارت دیگر قی کردن گوشه چشم می شود و می تواند هر دو چشم را درگیر نماید.

قرمزی چشم

روش های درمان قرمزی چشم (خون افتادگی چشم)

در اصطلاحات پزشکی به التهاب ملتحمه یا کنژنکوتیویت، التهاب یا قرمزی چشم گفته می شود که قبل از درمان حتما باید دلیل آن تشخیص داده شود.

روش اول درمان قرمزی چشم : تمیز کردن چشم 

همانطور که گفتیم اگر چشم تان بر اثر باکتری آلوده شده باشد و مدام چرک و یا قی کند باید چشم را حتما تمیز کنید جهت انجام این کار حتما قبل از شروع دست هایتان را بخوبی بشویید سپس یک دستمال تمیز بردارید و از قسمت بیرونی چشم شروع به تمیز کردن کنید تا قسمت داخلی چشم که در طرف بینی قرار دارد آن ترشحات را خارج کنید.

درمان قرمزی چشم با تمیز کردن چشم با دستمال

روش دوم درمان قرمزی چشم : با استفاده از قطره

اکثر قطره های چشم که می توان آنها را بدون نسخه از داروخانه ها تهیه نمود دارای مقدار متعادلی از روان کننده ها هستند که باعث کاهش خشکی چشم و در نهایت کاهش قرمزی آن می شود.

قطره های چشمی برای درمان قرمزی چشم ناشی از باکتری ، آلرژِی و ویروس ، بی خوابی مناسب میباشد زیرا به نوعی چشم را شستشو و ضد عفونی می نماید. بعضی از قطره های چشم حاوی مقداری آنتی هیستامین بوده که برای درمان قرمزی چشم بر اثر آلرژیک بسیار موثر می باشند. قطره های اشک مصنوعی نیز در برخی موارد قرمزی چشم را تا حدی بهبود می بخشد.

  • هیستامین ماده شیمیایی ساخته شده توسط سیستم ایمنی شما است وقتیکه شما در معرض یک محرک آلرژی قرا می ­گیرید. هیستامین­ ها عامل بروز تعداد زیادی از علایم آلرژی شما هستند.

نسخه قطره­ های چشمی آنتی هیستامین شامل موارد زیر است:

امدین (امداستین دی سولفات)
لووستین (لووکاباستین)
اپتیوار (آزلاستین هیدوکلرید)

درمان قرمزی چشم با استفاده از قطره چشم

قطره های چشمی ضد احتقان:

قطره­ های چشمی ضد احتقان می­ توانند به ­سرعت سفیدی چشمان شما را درخشانتر کنند و قرمزی چشم را برای مدت زمان کوتاهی کاهش دهند.ولی به دلیل آسیب های که می تواند به موی رگ های چشم شما وارد کند توسط پزشکان توصیه نمی شود.

  • مثال­ های قطره ­های چشمی ضد احتقان بدون نسخه شامل موارد زیر است:

پاک­سازی چشم ( نفازولین HCL  )
تجدید طراوت (فنیل افرین هیدروکلراید)
ویزین (تتراهیدروزولین هیدروکلراید، اکسی متازولین HCL)

روش سوم درمان قرمزی چشم : با قرص ضد حساسیت 

اگر تشخیص دادید که قرمزی چشم شما به علت حساسیت و یا آلژی بوجود آمده می توانید برای درمان آن از قرص آنتی هیستامین و یا سیتریزین و دیگر قرص های ضد حساسیت مجاز استفاده نمایید. در صورتی که قرمزی چشم بعد از چند روز خوب نشد احتمالا به باکتری یا ویروس آلوده شده است. در این صورت بهتر است به چشم پزشک مراجعه کنید. درمان قرمزی چشم با قرص های ضد آلرژی ممکن است چند ساعت طول بکشد.

قرص ضد حساسیت برای درمان قرمزی چشم

روش چهارم درمان قرمزی چشم : کمپرس آب گرم یا سرد

در برخی موارد کمپرس گرم و سرد بسیار موثر می باشد. برای انجام این کار کافیست یک تکه پارچه بدون پرز ، تمیز و پاکیزه را در آب خیس کنید سپس آب آن را بخوبی بگیرید و روی چشم در حالت بسته بگذارید. دستمال را با فشاری ملایم مقداری آن را بروی چشم فشار دهید. توجه داشته باشید که در صورت آلودگی ویروسی یا باکتریایی با دستمال های جدا و منبع آب جدا اینکار را انجام دهید زیرا امکان انتقال بیماری از یک چشم به چشم دیگر وجود دارد.

کمپرس آب سرد برای قرمزی چشم ناشی از آلرژی و کمپرس آب گرم برای قرمزی چشم ناشی از باکتری و ویروس بسیار مناسب می باشد.

کمپرس آب گرم یا سرد رفع قرمزی چشم

نکات مهم حین درمان قرمزی چشم

دراوردن لنز

  • در طول درمان از لنزهای تماسی استفاده نکنید زیرا این ها از نفوذ اکسیژن به چشم های شما جلوگیری می کند.
  • توجه داشته باشید که چشم عضو بسیار حساسی می باشد. بنابراین توصیه می شود که در طی درمان از عینک آفتابی استفاده کنید.
  • همچنین بهتر است تا مدتی به استخر نروید. به هر صورت اگر قرمزی چشم تا دو هفته درمان نشد بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
  • دست هایتان را مرتب بشویید زیرا همانطور که گفتیم قرمزی چشم ناشی از ویروس، واگیردار می باشد.
  •  با دست های آلود از مالیدن چشم هایتان خودداری نمایید.
  • اگر قرمزی چشم (خون افتادگی چشم ) را در نوزاد مشاهده نمودید سریعا به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

عوارض قرمزی چشم

بسیاری از افراد به طور مکرر دچار قرمزی چشم می شوند که علت آن آلوده بودن لوازم شخصی و یا آرایشی می باشد .بنابراین باید نظافت شخصی را رعایت کنید و از لوازم آرایشی و بهداشتی معتبر استفاده نمود. همچنین بهتر است بعد از درمان قرمزی چشم تمام آنها را شستشو دهید. همانطور که گفته شد برای درمان قرمزی چشم ابتدا باید به دنبال علت ایجاد آن بود. نکته قابل توجه این است که علت هرچه باشد ، عوارضی همچون:

  • خارش
  • قرمز شدن
  • اشک آلود شدن چشم را در بر خواهد داشت
نظرات