نحوه دریافت کارت اهدای عضو (از طریق سایت و پیامک ارسال کدملی)
در آیه 32 سوره مائده آمده است “و هر کس نفسی را حیات بخشد (از مرگ نجات دهد) مثل آن است که همه مردم را حیات بخشیده”. این آیه اهمیت نجات جان دیگران را به خوبی نمایان می کند. اهدای عضو عملی انسان دوستانه و اخلاقی برای نجات جان انسان ها است. روز 31 اردیبهشت روز ملی اهدای عضو نامگذاری شده تا در این روز بیش از پیش بر اهمیت اهدای اعضا و فرهنگ سازی در این زمینه بپردازیم. در ادامه درباره نحوه گرفتن کارت اهدای عضو توضیح خواهیم داد.
فهرست مطالب
کارت اهدای عضو چیست؟
کارت اهدای عضو کارتی است که هر فردی در زمان زنده بودن خود می تواند برای دریافت آن اقدام کند تا در صورتی که خدایی نکرده اتفاقی برای او بیفتد که ادامه زندگی برایش ممکن نباشد و اعضای بدنش قابل اهدا باشند بتواند بدون نیاز به اجازه دیگران اعضای بدن خود را به دیگران اهدا کند. به همراه داشتن کارت اهدای عضو نشان دهنده رضایت قلبی فرد برای اهدا کردن اعضای بدنش پس از مرگ اوست. اطلاعات درج شده در کارت اهدای عضو در سامانه اهدا ثبت شده و از طریق بیمارستان ها قابل دریافت است. در ادامه نحوه دریافت کارت اهدای عضو، دریافت آنی کارت اهدای اعضا، شرایط لازم برای گرفتن کارت اهدای عضو و مراحل گرفتن کارت اهدای عضو اطلاعاتی آورده شده است.
چگونه کارت اهدای عضو بگیریم
روش های گوناگونی برای گرفتن کارت اهدای عضو وجود دارد. شما می توانید از طریق سایت اهدای عضو برای گرفتن این کارت اقدام کنید و یا حتی با ارسال کد ملی خود به سرشماره تعیین شده در مدت زمان کوتاه کارت اهدای عضو بگیرید. نیازی نیست این کارت را همراه خود داشته باشید و ثبت آن در سامانه اهدا به منزله رضایت شما برای اهدای اعضای شماست. چگونه کارت اهدا عضو بدن دریافت نماییم؟
نحوه دریافت کارت اهدای عضو با کد ملی از طریق پیامک
شما می توانید بدون نیاز به مراجعه حضوری کارت اهدای عضو بگیرید. برای این کار کد ملی و کلمه اهدا را به شماره ۳۴۳۲ پیامک کنید و به همین راحتی کارت اهدای عضو بگیرید.
سایت گرفتن کارت اهدای اعضای بدن
مراحل گرفتن کارت اهدای عضو از طریق سایت:
برای ثبت نام و گرفتن کارت اهدای عضو اول از همه وارد سایت https://ehda.sbmu.ac.ir/ شوید و سپس این صفحه را مشاهده می کنید
در قسمت راست صفحه باز شده ثبت نام کارت اهدای عضو را مشاهده می کنید و روی لینک ثبت نام کلیک کنید و صفحه پر کردن مشخصات برای شما باز می شود
در این صفحه مشخصات خود را به طور کامل پر کنید و روی دکمه ثبت کلیک کنید. با این کار شما دارای کارت اهدای عضو هستید.
شما می توانید در همین صفحه کارت اهدای عضو خود را پرینت بگیرید و همراه داشته باشید. همچنین می توانید عکس یا فایل کارت اهدای عضو خود را ذخیره کنید. امکان ویرایش اطلاعات و یا ابطال کارت اهدای عضو نیز وجود دارد تا در صورتی که از این تصمیم خود پشیمان شدید بتوانید کارت اهدای عضو خود را فاقد اعتبار کنید.
اهدای عضو اهدای زندگی
اهدای عضو در بسیاری از کشور ها به طور کامل در بین مردم جا افتاده است و یک عمل کاملا انسان دوستانه می باشد. در کشور عزیزمان ایران روز 31 اردیبهشت را روز اهدای عضو نامیده اند. هر فردی برای اینکه پس از مرگ بخواهد عضو بدنش اهدا شود باید کارت اهدای عضو داشته باشد و حتما باید در سامانه معتبر ehda.ir اطلاعات خود را ثبت کند.
براساس اماری که داده شده است سالیانه 9 هزار نفر در کشور دچار مرگ مغزی می شوند و تنها 70 درصد از خانواده برای اهدا کردن عضو موافقت کرده اند بهتر است در این خصوص اطلاعات خود را بالا ببریم و این فرهنگ سازی را در کشور عزیزمان داشته باشیم. و از اهمیت این عمل خدا پسندانه برای هم وطنانمان توضیح دهیم.
حقایقی درباره اهدا کردن عضو
- هر شخص سالم و بالغی پس از مرگ می تواند جان 8 انسان دیگر را نجات دهد
- در حال حاضر 30 هزار بیمار در لیست انتظار دریافت عضو هستند.
- تنها 25 تا 30 درصد از افرادی که قادر به اهدای عضو هستند اعضای خود را به دیگران اهدا می کنند که علت ان مخالفت خانواده فرد فوت شده است.
- و آمار عجیبی نشان می دهد که هر 2 ساعت یکبار بیماری برای نبود عضو جان خود را از دست می دهد.
- لازم است بدانید که بعد از مرگ طبیعی هم می شود عضو بدن خود را اهدا کرد.
- همچنین با داشتن کارت اهدای عضو اگر خانواده اولیای دم رضایت نداشته باشند اهدای عضو امکان پذیر نمی باشد.
- شما می توانید بعد از پر کردن فرم اهدای عضو کارت خود را باطل کنید.
- برای اهدا کردن عضو هیچ رده سنی وجود ندارد و در سنین مختلف می شود عضو بدن خود را اهدا کرد.
- عمل برداشت عضو هیچ آسیبی به ظاهر پیکر نمی رساند و بعد از برداشت عضو محل برداشت را بخیه می زنند.
- شما می توانید در هر زمان و لحظه ای کارت اهدای عضو خود را به صورت آنلاین بگیرید
فرهنگ سازی برای گرفتن کارت اهدای عضو
با وجود اینکه در گرفتن کارت اهدای عضو فرهنگ سازی زیادی صورت گرفته و افراد زیادی برای گرفتن آن اقدام کرده اند ولی هنوز 5 درصد مردم ایران کارت اهدای عضو دارند پس بهتر است فرهنگسازی را گسترش دهیم و به اهمیت این موضوع بیشتر پی ببریم زیرا سالیانه بیش از 25 هزار نفر در نوبت دریافت عضو هستند این رقم واقعا دردناک است چراکه هزاران نفر متاسافانه در تصادف جان خود را از دست می دهند و می توان با اهدای عضو آن ها جان افراد دیگر را نجات داد.
سالانه هفت هزار نفر به پیوند کلیه نیاز دارند که بسیاری از آن ها به دلیل نبود عضو جان خود را از دست می دهند و درصد کمی از آنها موفق به دریافت کلیه می شوند و می بایست از سیستم های دیالیز استفاده کننده که هزینه زیادی به کشور تحمیل می کند.
براساس آماری که داده شده نشان می دهد درصد رضایت اهدای عضو در ایران 70 درصد می باشد و خیلی از خانواده ها به اهدای عضو رضایت نمی دهند و برای گرفتن رضایت از آن ها زمان زیادی می رفته و در نتیجه وقت طلایی برای پیوند عضو از بین می رود.
سوالات متدوال درباره ثبت نام اهدای اعضای بدن بعد از مرگ
کارت اهدای عضو به صورت پستی ارسال نمی شود و شما باید با مراجعه به سایت اهدای عضو از کارت خود پرینت گرفته و یا عکس و فایل آن را ذخیره کنید.
بله. برای این کار با ورود به سایت اهدای عضو قسمت سمت راست در باکس سبز رنگ گزینه ورود به سیستم رو انتخاب کنید و با وارد کردن نام کاربری کاربری (کد ملی) و رمز عبور وارد حساب کاربری شده و اطلاعات خود را ویرایش کنید.
محدودیت سنی وجود ندارد. این کار بیشتر جنبه فرهنگ سازی دارد.
نام و نام خانوادگی، کد ملی و درخواست لغو عضويت را به آدرس info@ehda.ir ایمیل کنید.
همچنین بخوانید: متن زیبا درباره اهدای عضو